رنگ کردن خانه با پیستوله | سریع و حرفه ای
رنگ کردن خانه و وسایل موضوعی است که همواره با آن روبه رو هستیم. برای انجام اینکار از وسایل و ابزارهای مخلتفی استفاده میشود. یکی از این ابزارها که بسیار پراستفاده و پرطرفدار نیز میباشد پیستوله رنگ است. این دستگاه با نوع کارکردی که دارد رنگ را بهطور یکسان و یکنواخت روی تمام سطوح پخش میکند. در واقع این دستگاه نیازی به نیروی انسانی آنچنان و زحمت فراوان ندارد و کار رنگآمیزی را بسیار ساده کرده است. بهطوری که فقط با فشردن اهرمی که روی آن قرار دارد رنگ را به بیرون هدایت کرده و سطح مورد نظر را رنگآمیزی میکنید.
این دستگاه در دو مدل برقی و بادی در بازار وجود دارد که با توجه به محیط کاری خود میتوانید نوع مناسبی از آن را تهیه کرده و بکار بگیرید. حتما برایتان سوال پیش آمده که چطور باید به کمک این وسیله سطوح را رنگ کنیم. در واقع نحوه رنگ کردن خانه با کمک پیستوله بسیار آسان و تنها کافی چند نکته مهم را در کار با این دستگاه رعایت کنید تا بهترین نتیجه را داشته باشید. در ادامه شما را بیشتر با این دستگاه کارآمد آشنا میکنیم. همراه ما باشد.
پیستوله رنگ
قبل از پرداختن به رنگ کردن خانه با پیستوله رنگ پاش میخواهیم شما را بیشتر با این دستگاه آشنا کنیم و سپس به معرفی انواع و همچنین نحوه کار با آن خواهیم پرداخت. پیستوله یا همان رنگپاش برقی یک تکنیک نوین و بسیار کاربردی برای رنگپاشی بر سطوح مختلف است. به عبارت سادهتر این وسیله، یک افشانه در پوششی معمولا از جنس پلاستیک یا فلز است که مقداری هوا را درون خود ذخیره میکند.
شایعترین حرکت پیستوله، ذخیره هوا در مخزن خود و تبدیل کردن آن به ذرات پودر شده و سپس ذرات رنگی است. پیستولهها به انواع مختلفی اعم از: برقی، دستی، بادی و … تقسیم میشوند که مورد مصارف خانگی و یا عمومی قرار میگیرند. در واقع نتیجه کار همه این محصولات یکسان است و همه به رنگآمیزی سطوح ختم میشوند. تنها تفاوت این محصولات در نحوه عملکرد آنهاست که با توجه به برقی بودن و یا دستی بودن دارای تفاوتهایی هستند. در ادامه شما را بیشتر با انواع این محصول آشنا میکنیم. اگر قصد خرید پیستوله رنگ پاش را دارید، انواع این محصول را در فروشگاه بازاری مشاهده کنید.
انواع پیستوله برقی برای رنگ کردن
همانطور که گفتیم پیستولهها به انواع مختلفی تقسیم میشوند. اما نکتهای که وجود دارد این است که پیستوله برقی خود نیز دارای زیر مجموعههایی است و به مدلهای مختلفی تقسیم میشود. در ادامه شما را با انواع پیستولههای برقی آشنا میکنیم.
- پیستوله برقی- بادی: پیستوله برقی- بادی یکی از انواع پیستولههایی است که کاربرد زیادی دارد و در موقعیتهای مختلفی بکار گرفته میشود. در این نوع پستوله یک تفنگ آبپاش، هوا را به شکل فشارقوی از پیستوله خارج میکند. از متعلقات رنگپاش برقی- بادی باید به کمپرسور هوا، نازل و ظرف رنگ اشاره کنیم. کار با این محصول بسیار ساده است و به مهارت خاصی نیاز ندارد.
- پیستوله برقی با قابلیت HVLP : یکی دیگر از انواع پیستولههای برقی HVLP است. این پیستوله یک اسپری، تفنگ، موتور و HVLP کمپرسور برای تامین کردن هوا دارد. در این نوع پیستوله توربینی که در آن وجود دارد باعث میشود که حجم بالایی از هوای گرم با فشاری بسیار پایین از تفنگ رنگپاش خارج شوند. کاربرد این پیستوله بیشتر برای رنگ کردن سطوحی چون خودرو، مبلمان، تابلوهای نقاشی و … به چشم میخورد و بیشترین کاربرد را در این حیطهها دارد.
- پیستوله برقی با قابلیت LVLP : از دیگر نمونههای برقی پیستوله باید به LVLP اشاره کنیم. در رابطه با این محصول باید بگوییم که عملکردی عکس پیستوله برقی HVLP از خود نشان میدهد. به عبارت سادهتر این پیستوله برای اینکه رنگ را به شکل پودر دربیاورد از هوایی با حجم بسیار کمتری استفاده میکند.
- پیستولههای الکترواستاتیک: پیستولههای استاتیک نیز نوعی دیگر از انواع پیستوله برقی هستند که برای اولین بار در کشور آمریکا تولید و بکار گرفته شدند. کار این نوع پیستوله ترکیب ذرات اتم است. ناگفته نماند که از این محصولات بیشتر در رنگپاشی صنعتی دوچرخه استفاده میکنند و بیشترین کاربرد را در این زمینه دارند.
کاربرد پیستوله رنگپاشی برقی
اگر از دسته افرادی هستید که صرفهجویی در زمان بسیار برایتان مهم است و میخواهید پروژه رنگکاری را با سرعت بیشتر و صرف وقت کمتر انجام دهید استفاده از پیستوله بهترین گزینه برای شماست. یکی از مزیتهای اصلی که در استفاده از این محصول وجود دارد این است که استفاده از پیستوله رنگ در مقابل سایز ابزارهای رنگکاری مثل برس معمولی و یا غلتک، باعث پوششدهی بیشتر سطوح در مدت زمان کمتری میشود.
زمانی که قصد دارید سطوحی را رنگ کنید، اگر بخواهید از غلتک، برس و یا قلممو استفاده کنید پروژه بسیار دشوار خواهد شد و همچنین مدت زمان بیشتری نیز صرف خواهد کرد. همچنین انجام رنگکاری از طریق مواردی که بالاتر گفتیم نه تنها دشوارتر است بلکه به سادگی امکانپذیر نیست و نیازمند تجربه و مهارت قبلی است. اما با استفاده از پیستوله رنگپاش میتوانید با مهارت اندک، کار نقاشی خود را با کیفیت بالاتر و نتیجه مطلوبتر به پایان برساند.
از دیگر کاربردهای مهمی که در استفاده از این محصولات وجود دارد این است که با کمترین تلاش و بدون صرف نیروی انسانی زیاد بخشهای گسترده ای را پوشش می دهد. به دنبال این امر این دستگاه بسیار مناسب فضاهای بزرگ است. موضوع دیگری که وجود دارد این است که این دستگاه به دلیل داشتن توانایی نادیده گرفتن عیوب سطحی مثل ضربه، شکاف و ترک برای سطوح خارجی با بافتهای مختلف کارایی دارد.
بهطور کلی باید بگوییم این محصول برای رنگ کردن دیوار، سقف، در و پنجره، میز و مبلمان، بدنه خودرو، نقاشیهای خیابانی، نقاشی و خلق اثر بر روی بوم و پارچه و… کاربرد دارد و میتوان به راحتی و با مهارت کم با این وسیله به رنگ کردن سطوح مختلف مشغول شد.
رنگ کردن خانه با پیستوله
همانطور که بالاتر گفتیم رنگآمیزی با پیستوله رنگ اصلا کار سختی نیست و تنها باید چند نکته ساده را رعایت کنید تا پایان کار بینقصی داشته باشید. در این بخش نحوه رنگ کردن خانه با پیستوله را برایتان توضیح میدهیم. در واقع باید بدانید که یکی از محبوبترین کاربردهای این دستگاه نقاشی ساختمان با پیستوله است. این کار دارای مراحلی است که باید آنها را به خوبی رعایت کنید تا نتیجه کار بی نقصی داشته باشید. این مراحل عبارتاند از:
ترکیب رنگی
برای رنگ کردن خانه با پیستوله میزان رنگی که نیاز دارید را ترکیب کنید و مقداری از آن را که برای رنگآمیزی احتیاج دارید را در یک ظرف جداگانه و تمیز بریزید. در صورتی که سطح وسیعی را قصد داریم رنگ کنید و فرایند رنگآمیزی طول کشید باید قسمتهایی از رنگ را که سفت شدهاند را با اسفنج یا فیلتر رنگ جدا کنید، زیرا این تکههای خشک شده میتوانند مسیر لوله و نازل پیستوله را کیپ کرده و اجازه خروج رنگ را ندهند.
رقیق کردن رنگ
در این مرحله باید برای رقیق کردن رنگ اقدام کنید. برای این کار باید از یک تینر مناسب استفاده کنید. نسبت دقیق ترکیب رنگ و تینر به نوع رنگ و تینری که از آن استفاده میکنید بستگی دارد. همچنین نوع نازل و پیستوله نیز در تعیین مقدار ترکیب تاثیرگذار هستند. اما اگر بخواهیم بهطور کلی بگوییم غلظت مناسب برای رنگ چیزی حدود 15 الی 20 درصد است.
پرکردن مخزن از رنگ
برای پر کردن مخزن رنگ باید مقدار 2/3 آن را پر کرده و سپس روی پیستوله ببندید. قبل از شروع رنگ کردن خانه با پیستوله از محکم بودن مخزن اطمینان پیدا کنید تا در وسط کار بهطور ناگهانی جدا نشود.
تنظیم فاصله پیستوله رنگ
برای اینکه بهترین پاشش رنگ را داشته باشید باید فاصلهای مناسب بین پیستوله و سطح مورد نظر برقرار کنید. به عبارت سادهتر سر پاشنده پیستوله را باید در فاصله 12.5 الی 25.4 سانتیمتر از سطح مورد نظر قرار دهید. اگر تجربه کار با این دستگاه را ندارید قبل از پاشیدن رنگ کمی آن را به اطراف و چپ و راست تکان دهید تا کنترل آن را به خوبی به دست آورید.
فشار دادن ماشه
در این مرحله از رنگ کردن خانه با پیستوله نوبت به رنگآمیزی رسیده است. ابتدا باید ماشه را فشار دهید و سپس آنقدر آن را کم و زیاد کنید تا به اندازهای که نیاز دارید بیرون بریزد. اگر قبلا با این دستگاه کار نکردهاید بهتر است ابتدا ماشه را روی سطحی که لازم ندارید فشار دهید تا در مقدار دلخواهتان تنظیم شود.
دقت کنید همه جا یکاندازه رنگ شود
در هنگام استفاده از این محصول باید دقت داشته باشید که تمام نقاط مورد نظر را بهطور مساوی رنگ کنید تا جایی از قلم نیفتد. برای مثال قسمتهایی که به دقت بیشتری نیاز دارند لبه و کنارهها هستند.
مخزن را پر از رنگ کنید
نکتهای که وجود دارد این است که در هنگام رنگآمیزی باید دقت کنید که مخزن خالی نشود. یعنی بهطور مداوم آن را بررسی کرده و قبلاز خالی شدن دوباره آن را پر کنید. اگر نتوانستید و بین دفعات رنگآمیزی وقفه ایجاد شد باید هرباری که رنگآمیزی به پایان رسید مخزن را کاملا خالی کرده، درون آن را تینر بریزید و سپس تینر را اسپری کنید. دلیل این امر این است که خروجی دستگاه تمیز شود و رنگ در آن رسوب نکند تا با مسدود شدن آن روبه رو نشوید.
اجازه دهید رنگ خشک شود
پس از اینکه یک دور کامل رنگآمیزی کردید باید صبر کنید تا رنگ بهطور کامل خشک شود. پس از خشک شدن آن طبق مراحلی که قبلتر گفتیم دوباره مخزن را پر کرده و لایههای دوم و سوم رنگآمیزی را شروع کنید.
تمیزکاری پیستوله برای رنگ کاری خانه
در مرحله آخر باید پس از انجام رنگآمیزی تمیزکاری را شروع کنید. میتوانید برای انجام این کار طبق مراحل زیر پیش بروید.
- رنگهای باقیمانده را دور بریزید. اگر از تینر و رنگ بهصورت خالص باقی مانده بود میتوانید آن را به ظرف اصلیشان برگردانید. اما اگر مقداری تینر و رنگ مخلوط شده دارید چارهای جز دور ریختن آن نخواهید داشت.
- لازم است پس از انجام کار قطعات و بخشهای مختلف پیستوله را تمیز کنید. برای اینکار میتوانید یک چهارم دستگاه را با تینر پر کرده و سپس به اسپری کردن آن مشغول شوید. اینکار را باید تا زمانی ادامه دهید که تینر خالص از دستگاه بیرون بپاشد تا در رنگکاریهای بعدی با مسدود بودن دستگاه روبه رو نشوید.
نحوه تنظیم پیستوله رنگ برای نقاشی خانه
تنظیم پیستوله کار سختی نیست و تنها باید در انجام اینکار کمی دقت به خرج دهید تا به بهترین شکل بتوانید این وسیله را تنظیم کنید. در این قسمت میخواهیم شما را با نحوه تنظیم پیستوله آشنا کنیم. همراه ما باشید.
- تنظیمات مورد نیاز برای استفاده از پیستوله رنگ به نوع رنگ، میزان سردی و گرمی هوا، میزان فشار هوا و همچنین نوع سازه بستگی دارد. در نتیجه نمیتوان تنظیمات واحد و معینی را برای کار با این محصول عنوان کرد. اما در ادامه سعی میکنیم این تنظیمات را بهطور کلی برایتان توضیح دهیم. پیستولههای استانداری که در بازار به فروش میرسند اصطلاحا سه تنظیم دارند. این سه حالت را از طریق پیچهای تنظیمی که روی این وسیله تعبیه شده میتواند اجرا کرد. این حالتها مواردی چون میزان خروجی هوا، مقدار خروجی رنگ و گستره پاشش رنگ را تغییر میدهند.
- همچنین با رگلاتوری که روی پیستوله نصب است میتوان میزان فشار پاشش رنگ را در مقدار دلخواه تنطیم کرد. بهترین میزان فشار رگلاتور که میتوانید آن را تنظیم کنید بین 12 تا 25 پوند است. در این بازه دستگاه روی مناسبترین حالت پاشش خود قرار دارد. در نهایت پس از متصل کردن سوپاپ هوا، پیستوله برای شروع عملیات رنگکاری آماده است.
سخن آخر
در این مقاله شما را با نحوه رنگ کردن خانه با پیستوله رنگ آشنا کردیم. همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم استفاده از این دستگاه اصلا کار سختی نیست و تنها نیازمند کمی دقت است. با این دستگاه میتوانید در مدت زمان کوتاهی رنگآمیزی انواع سطوح را به بهترین شکل انجام داده و لذت ببرید. نکتهای که وجود دارد این است که حتما باید این محصول را از فروشگاه معتبری تهیه کنید تا حین انجام عملیات رنگ آمیزی با مشکلی روبهرو نشوید.
از همراهی شما تا پایان مقاله بسیار سپاسگذاریم.