» همتراز کاشی و سرامیک » آشنایی با تجهیزات ساختمانی – اساسی ترین ابزارهای ساخت و ساز
کاربردی ترین تجهیزات برای ساختمان سازی
همتراز کاشی و سرامیک

آشنایی با تجهیزات ساختمانی – اساسی ترین ابزارهای ساخت و ساز

مرداد ۱۶, ۱۴۰۳ 5063

تجهیزات ساختمانی ابزارها و تجهیزاتی بسیاری را در برمی‌گیرد که برای ایجاد امنیت، جلوه زیبا و تجهیز کردن ساختمان‌های مسکونی و تجاری کاربرد دارند. این تجهیزات طیف بسیار گسترده‌ای از لوازم هستند که شامل سیستم‌های امنیتی، دکوراسیون داخلی، نورپردازی، سیستم‌های صوتی و تصویری، سیستم تهیویه و … می‌باشند که موجب بهبود عملکرد سازه‌های ساختمانی می‌شوند. به طور کلی تجهیزات و ابزارآلات ساختمانی نقش موثری در انجام پروژ‌ه‌های ساخت و ساز دارند و به طور چشمگیری باعث افزایش سرعت کار در حیطه‌های مختلف می‌شوند. در ادامه همراه ما باشید تا شما را با تجهیزات ساختمانی به طور گسترده آشنا کنیم.

تجهیزات ساختمانی چیست؟

به طور کلی هر نوع ماده، ابزار یا وسیله‌ای که از آن برای احداث و ساخت و ساز استفاده شود، در دسته تجهیزات ساختمانی قرار می‌گیرد. برای مثال باید به مصالح ساختمانی مثل گچ، سیمان، سنگ، بتن و … اشاره کنیم که از مهم‌ترین و رایج‌ترین مصالحی هستند که در عملیات ساخت و ساز ساختمان‌ها از آنها استفاده می‌شود. برای انتخاب تجهیزات ساختمانی، باید فاکتورهای مختلفی به ویژه مقرون‌به صرفه بودن آنها را در نظر داشته باشید. این فاکتورها به طور کلی مواردی چون قیمت، دوام و عمر مفید، خواص فیزیکی، قابلیت نصب و … هستند که تاثیر مستقیمی روی عملکرد تجهیزات دارند.

به این دلیل که پروژه‌های ساختمانی اهمیت بالایی دارند، باید آشنایی لازم را با تجهیزات آن داشته باشید. این تجهیزات شامل مواد ساختمانی مانند سیمان، بتن، آجر، سنگ، آلمینیوم و … هستند. البته تجهیزات مربوط به سیستم‌های برقی، لوله‌کشی، آب و فاضلاب و … نیز در این دسته قرار دارند. حال اگر آشنایی کافی با این تجهیزات داشته باشید، می‌توانید آنها در کیفیت بالا، قیمت مناسب و مدل‌های مناسب انتخاب کرده و به کار بگیرید.

انواع ابزار ساختمانی

در انواع پروژه‌های عمرانی انواع تجهیزات ساختمانی براساس منبع تغذیه آنها مانند ابزارهای برقی، ابزارهای پودری، سوختی، پنوماتیک و … تقسیم‌بندی می‌شوند. در ادامه این تقسیم‌بندی را به طور گسترده برایتان توضیح می‌دهیم:

  • ابزارهای الکتریکی: این ابزارها همانطور که از نامش پیداست انرژی خود را از طریق نیروی الکتریکی به دست می‌آورند. از انواع تجهیزات برقی باید به دستگاه‌های حفاری برقی، چکش برقی، دستگاه‌های جداسازی و سنگ‌زنی اشاره کنیم.
  • ابزارهای پنوماتیک: ابزارهایی که در این دسته قرار می‌گیرند با کمک نیروی هوای فشرده شروع به کار می‌کنند. به عبارت ساده‌تر هوا با کمک کمپرسور فشرده شده و به ابزارها منتقل می‌شود تا نیروی لازم برای شروع کار آنها را فراهم کند. از انواع ابزارهای پنوماتیک باید به چکش هوایی، تیرک‌زن هوایی، گرایندر هوایی و پیچگوشتی هوایی اشاره کنیم.
  • ابزارهای سوخت مایع: تامین نیروی کار این ابزار و تجهیزات نیز از طریق سوخت‌های مایع مانند بنزین یا دیزل تامین می‌شود. از نمونه پرکاربرد ابزارهای سوختی باید موتورهای بنزینی، جک بتن، تراشکاری سوخت مایع و ابزارهای پیچ و مهره بنزینی را نام ببریم.
  • ابزارهای پودری: انواع ابزارهای پودری از منبع تغذیه پودری بهره می‌گیرند. برای مثال از ابزارهای پودری باید به پاشش رنگ پودری، چسب پاشی پودری و دستگاه‌های پودر پاشی اشاره کنیم.

ابزارآلات ساختمانی

مهم ترین ابزارالات ساخت و ساز

نوعی دیگر از تجهیزات ساختمانی ابزارآلاتی هستند که برای انجام فعالیت‌های ساخت و ساز کاربرد دارند. ابزاآلات ساختمانی نیز به دو دسته ساده و تخصصی تقسیم‌بندی می‌شوند که هرکدام از آنها کاربرد مختلفی دارند و باعث سهولت و افزایش روند کار می‌شوند. در ادامه شما را با این ابزارآلات آشنا می‌کنیم.

ابزار آلات ساده

منظور از ابزارآلات ساده ساختمانی همان ابزار و وسایل دستی هستند که در اکثر پروژه‌های ساختمانی کاربرد دارند و برای کار با آنها به مهارت خاصی نیاز ندارید. انواع ابزارآلات ساده ساختمانی به شرح زیر است:

متر

یک وسیله پرکاربرد برای اندازه‌گیری است که متراژ دقیق فواصل را در پروژه‌های ساختمانی به ما می‌گوید. انواع متر به دو گروه دستی و لیزری تقسیم می‌شوند که در نوع دستی اندازه‌گیری با کمک دست و در مدل لیزری با استفاده از پرتو لیزر انجام می‌شود.

تراز

از این ابزار برای تشخیص دقیق عمودی یا افقی بودن سطح در پروژه‌های مختلف استفاده می‌شود. ترازها نیز به دو دسته لیزری و معمولی تقسیم می‌شوند. شیوه کار تراز لیزری به این صورت است که با کمک پرتو لیزر خطی یا چرخشی، یک سطح را در اندازه‌های بلند به شکل دقیق تراز می کند. ترازهای معمولی هم با کمک یک حباب که درون آنها وجود دارد سطح را تنظیم می‌کنند.

البته در صنعت ساخت و ساز استفاده از تراز به همینجا ختم نمی‌شود. به عبارت ساده‌تر وقتی به مرحله کاشی کاری و سرامیک کاری ساختمان می‌رسید، باید از همتراز کاشی‌ کاری برای انجام دقیق و منظم این کار کمک بگیرید تا بتوانید سطح کاشی و سرامیک را کاملا هم‌اندازه و هم‌سطح کنید.

لیسه

ابزارلات و تجهیزات مورد نیاز برای ساختمان سازی

از این ابزار برای مالیدن، کندن و پاک کردن ملات اضافی از سطح در اکثر مراحل ساخت و ساز استفاده می‌کنند. انواع لیسه به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  • لیسه فنری: یک صفحه با جنس پلاستیکی یا فلزی است که زبانه‌های فنری دارد.
  • لیسه پلاستیکی: ساختار آن از مواد پلاستیکی است و برای سطوح حساس مثل سطوح چوبی به کار گرفته می‌شود.

کاردک

قطعه‌ای با جنس فلز است که در ساخت و ساز برای انجام کارهایی چون گچ کاری، رنگ کاری، کاشی کاری، مخلوط کردن ملات و مالیدن آن به دیوار و یا دیگر سطح‌ها استفاده می‌شود. با کمک کاردک فنری می‌توان ملات‌های مختلف گچ، رنگ، بتن و … را به صورت تمیز و یکنواخت روی سطح پخش کرد.

قطعه ای فلزی است که در ساختمان سازی برای انجام فعالیت ‌هایی مانند گچ کاری، رنگ کاری، مخلوط کردن بتن و مالیدن آن روی دیوار و سطح استفاده می ‌شود. با استفاده از کاردک فنری مواد مختلف مانند گچ، رنگ، بتن و غیره را می‌توان به صورت یکنواخت و هموژن در سطح کار پخش کرد.

مفتول

کاربرد این ابزار بستن اجسام گوناگون در ساختمان‌سازی است و دیگر صنایع است. مفتول‌ها به طور کلی به انواع مختلفی چون مفتول سیاه، مفتول گالوانیزه، مفتول پی وی سی و مفتول استنلس استیل تقسیم می‌شوند.

اسپیسر

فاصله‌گذار، اسپیسر و یا فضاساز میلگرد یکی از کاربردی‌ترین ابزار در ساخت و ساز است که در اندازه‌ها و شکل‌های مختلفی به بازار ارائه می‌شود. کاربرد این ابزار هنگام ساخت اسکلت یک سازه است. به عبارت ساده‌تر اسپیسر میلگردهای اسکلت بتن آرمه را در فواصل استاندارد قبل از بتن ریزی کنار هم نگه می‌دارد.

شیلنگ تراز

کاربرد این ابزار، تراز کردن ارتفاع دو نقطه است. با کمک این شیلنگ می‌توانید به راحتی در دو نقطه مختلف، ارتفاع یکسانی ایجاد کرده و از آن برای اندازه‌گیری و تراز کردن سطح‌های مختلف استفاده کنید.

ابزارآلات ساختمانی تخصصی

ابزارهای دیگری نیز وجود دارد که تخصصی‌تر هستند و توسط معمارها استفاده می شوند. این ابزارها عبارتند از:

اره‌های برقی

ابزارآلات تخصصی انواع اره‌های غیر دستی مثل اره عمودبر، اره زنجیری، اره گردبر، اره‌بر فارسی، اره افقی‌بر، اره فلکه‌ای، اره بنزینی و … را در برمی‌گیرد.

چکش‌های غیردستی

دیگر ابزارهای تخصصی چکش‌های غیردستی هستند که معمولا برای تخریب بتن و دیوارها کاربرد دارند. این چکش‌ها برحسب وزن تقسیم‌بندی می‌شوند.

دریل

تجهیزات ساختمانی و ابزارلات ساخت و ساز

از این ابزار برای سوراخ کردن انواع سطوح مختلف استفاده می‌شود. از انواع دریل باید به دریل گیربکسی، دریل چکشی، دریل بتن کن و … اشاره کنیم.

دیگر ابزارهای تخصی در ساخت و ساز به موارد زیر ختم می‌شوند:

  • فرز جهت برش سنگ
  • دوربین نقشه برداری
  • انواع شاخص نقشه برداری

جمع بندی

در این مقاله شما را با رایج‌ترین تجهیزات ساختمانی آشنا کردیم و کاربرد هرکدام از آنها را برایتان توضیح دادیم. اگر این ابزارالات و تجهیزات را در کیفیت‌های بالا تهیه کنید، باعث افزایش سرعت کار، افزایش ایمنی و پایان کار مطلوبی می‌شوند. اگر به دنبال خرید تجهیزات ساختمانی به صورت عمده هستید پیشنهاد می‌کنیم سری به فروشگاه آنلاین بازاری بزنید و از تنوع محصولاتی این فروشگاه دیدن کنید.

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×
error: Content is protected !!