نحوه استفاده از چسب سنگ
چسب سنگ یکی از مصالح پرکاربرد در ساختمان است که استفاده زیادی در ساخت و ساز دارد. امروزه این چسب با عملکرد مناسبی که از خود نشان داده به یک عضو جدایی ناپذیر در ساختمانها تبدیل شده است که با استفاده از آن میتوان کیفیت و مقاومت ساختمان را تا حد زیادی تضمین کرد. اما برای اینکه بتوانید نهایت بازدهی این چسب را به دست آورید و به خوبی از آن استفاده کنید ابتدا باید درباره نحوه استفاده از آن اطلاعات کافی داشته باشید. به دنبال این موضوع در این مقاله از بازاری قصد داریم به بررسی نحوه استفاده از چسب سنگ بپردازیم و شما را با نکات استفاده از این چسب آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
چسب سنگ چیست؟
قبل از هرچیزی ابتدا میخواهیم شما را کمی بیشتر با چسب سنگ آشنا کرده و سپس به سراغ بررسی مراحل استفاده از این محصول میرویم. چسب سنگ نوعی پلیاستر است که پس از آمادهسازی سطوح را با مقاومت بالایی در برابر آب و حلالها به هم میچسباند. استفاده از این چسب در ساختمانها برای انجام کارهای ساختمانی و یا تزئینات مزایای زیادی به دنبال دارد.
برای مثال با استفاده از چسب سنگ در کنار اینکه کیفیت پروژه افزایش پیدا میکند، زمان اجرای آن نیز تا حد زیادی کم میشود. لازم است بدانید چسب سنگ در مقایسه با دیگر مصالح مانند سیمان مقاومت بسیار بیشتری داشته و کار اتصال مصالح را با کیفیت بهتری انجام میدهد. همچنین مقاومت بیشتری در برابر خوردگی دارد و به دنبال این موضوع استحکام نما را افزایش میدهد.
انواع چسب سنگ
لازم است بدانید چسب سنگ تنها به یک محصول ختم نمیشود و انواع مختلفی دارد. از انواع این چسب باید به چسب سنگ پودری، پلیاستر و خمیری اشاره کنیم. هرکدام از این چسبها دارای ویژگیهای خاصی هستند و برای اتصال نوعی خاص از مصالح به کار میروند. در ادامه شما را بیشتر با انواع چسب سنگ آشنا میکنیم.
چسب سنگ پودری
یکی از رایجترین انواع چسب سنگ در بازار چسب سنگ پودری است. همانطور که از نام این محصول پیداست به شکل پودر بوده و قبل از استفاده باید آماده شود. چسب سنگ پودری معمولا در دو رنگ سفید و سیاه در بازار وجود دارد و میتوان بسته به نیاز خود نوع مناسبی از آنها را تهیه کرد. لازم است بدانید اصلیترین ترکیب استفاده شده در چسب سنگ پودری سیمان و پلیمر است. این نوع چسب مزایای زیادی دارد که از جمله آنها باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- قدرت چسبندگی بسیار بالا
- قابل استفاده در تمامی سطوح افقی عمودی
- مقاومت بالا در برابر رطوبت با قابلیت استفاده در محیطهای مرطوب
- توانایی نگهداشتن کاشیها و سرامیکهایی با وزن بالا حتی با یک لایه نازک
- سرعت بسیار بالا در نصب و استفاده آسان
چسب سنگ خمیری یا اپوکسی
یکی دیگر از انواع چسب سنگ چسب اپوکسی است که ظاهری خمیری شکل دارد. این نوع چسب نیازی به آمادهسازی ندارد و بلافاصله پس از خرید میتوان از آن استفاده کرد. لازم است بدانید چسبهای اپوکسی به دو دسته تکجزئی و دوجزئی تقسیم میشوند. در مدل دوجزئی باید دو جز را با هم مخلوط و سپس چسب را برای استفاده آماده کرد. چسبهای اپوکسی خود نیز انواع مختلفی دارند که در ادامه شما را با آنها آشنا میکنیم.
چسب اپوکسی معمولی
این چسب همان چسب دو جزئی است که میتوان آن را برای ایجاد اتصال در هرچیزی به کار گرفت. دوام این نوع چسب بسیار زیاد است و پس از استفاده در مدت کوتاهی خشک خواهد شد. پس گزینه مناسبی برای استفاده در ساخت و ساز محسوب میشوند.
چسب اپوکسی حرارتی
میتوان گفت چسب اپوکسی حرارتی قویترین نوع چسب اپوکسی است. مزیت بسیار مهمی که در این چسب وجود دارد اینست که میتوان آن را به عنوان عایق حرارتی هم استفاده کرد. در نتیجه این نوع چسب دارای مقاومت مناسبی در برابر دماهای بسیار زیاد است.
چسب اپوکسی UV
این مدل چسب نوع خاصی از چسبهای اپوکسی است که تنها در مقابل نور ماورای بنفش یا همان UV واکنش نشان میدهد. معمولا از چسب اپوکسی UV در اتصالات الکترونیکی استفاده میشود.
چسب سنگ پلیاستر
یکی دیگر از انواع چسب سنگ نوع پلیاستر است که همانطور که از نامش پیداست بر پایه پلیاستر تولید میشود. این نوع چسب نیز از رایجترین و پراستفادهترین چسبهای سنگ در بازار است. از جمله مزایای چسب سنگ پلیاستر باید به مقاومت بالا، پایداری در برابر شرایط محیطی مختلف و استفاده آسان آن اشاره کنیم.
آموزش استفاده از چسب سنگ
با توجه به ویژگی دو جزئی بودن چسب سنگ استفاده و آمادهسازی این ماده چندان سخت نیست و با رعایت چند نکته ساده میتوان به بهترین شکل این چسب را برای استفاده آماده کرد. در ادامه مراحل آمادهسازی چسب سنگ را به صورت گام به گام برایتان توضیح دادهایم.
آماده سازی محل چسباندن سنگ
اولین فاکتوری که در استفاده از چسب سنگ مهم است آمادهسازی صحیح و اصولی محلی است که قصد دارید سنگ را بر روی آن بچسبانید. در واقع آمادهسازی مناسب این مرحله ارتباط مستقیمی با کیفیت نهایی کار دارد و در صورت بیتوجهی میتواند باعث بروز مشکلات و خسارتهای مالی شود. پس قبل از هرکاری ابتدا باید به سراغ آماده کردن سطح مورد نظر رفته و آن را از هرگونه گرد و غبار، روغن و آلودگی تمیز کنید.
جنس سطح زیر کار نیز تاثیر مستقیمی در شکل استفاده از چسب دارد. برای مثال اگر سطح زیر کار سیمانی باشد، باید چند ساعت قبل از شروع کار آن را کاملا با آب خیس کنید. اگر سطح مورد نظر از کاشی یا سرامیک بود، باید با استفاده از چکش چند ضربه به آنها وارد کنید تا روی سرامیکها ناهمواریهایی ایجاد شود.
اگر قصد دارید از چسب سنگ بر روی دیوار گچی استفاده کنید، باید از یک روز قبل، سطح کار را آماده کنید. بدین شکل که یک روز پیش از شروع پروژه باید با استفاده از پرایمر سطح کار را به خوبی بپوشانید.
آماده سازی چسب سنگ
پس از اینکه بستر کار را به خوبی و طبق مراحل بالا آماده کردید باید به سراغ آمادهسازی چسب بروید. ابتدا باید مقدار مورد نیاز خود از چسب سنگ را از ظرف خارج کنید. مراحل استفاده از این چسب تفاوتی با استفاده از چسب کاشی ندارد و باید همان فرایند را انجام دهید. پس از اینکه چسب را خارج کردید باید آن را حدود 15 دقیقه هم بزنید تا به خوبی یکدست شود. این کار را با حوصله و به خوبی انجام دهید تا چسب بهتر و راحتتر به سطح مورد نظر بچسبد.
از مراحل مهم ساخت چسب سنگ که اکثر افراد در انجام آن دچار سردرگمی میشوند اضافه کردن محلول هاردنر است. از هاردنر برای رقیق کردن چسب استفاده میشود. بدین شکل که باید هاردنر را به چسب سنگ اضافه کرده و به خوبی هم بزنید. توجه کنید که میزان هاردنر باید 1 درصد از کل چسب باشد. برای مثال اگر میخواهید از دو کلیو چسب سنگ استفاده کنید، باید حدود 20 گرم هاردنر به آن اضافه کنید. نکته قابل توجه دیگر اینست که به هیچ عنوان نباید مقدار چسب باقیمانده پس از مصرف را به ظرف اصلی برگردانید.
نحوه چسباندن سنگ بر روی سطوح به وسیله چسب سنگ
استفاده از این چسب پیچیدگی خاصی ندارد و با استفاده از چند ابزار ساده مانند همتراز کاشی و سرامیک میتوانید به راحتی از آن استفاده کنید. برای این کار ابتدا باید چسب سنگ را با استفاده از یک فرچه مناسب به شکل یکنواخت بر روی سطح پخش کنید. برای اینکه پایان کار مناسبتری داشته باشید بهتر است حرکات فرچه را به شکل عمودی و افقی انجام دهید تا سطح کاملا به چسب آغشته شود.
سپس باید سنگهای مورد نظر را به آرامی روی سطح قرار داده و با استفاده از یک چکش پلاستیکی به آنها ضربه بزنید تا در جای خود محکم شوند. در این مرحله برای همسطح کردن سنگها بهتر از همتراز سرامیک استفاده کنید تا ناهمواری در سطح کار وجود نداشته باشد. اگر پس از چسباندن سنگها نظر خود را نسبت به محل قرارگیری آنها تغییر دادید، بین 10 تا 15 دقیقه فرصت دارید تا آنها را جابهجا کنید.
کاربرد چسب سنگ و مزایای آن
این نوع چسب کاربرد زیادی در ساختمانسازی دارد و در اکثر پروژهها استفاده از آن به چشم میخورد. همانطور که از نام این محصول پیداست کاربرد اصلی آن ایجاد اتصال بین قطعات سنگی است. البته جدا از سنگ در موارد دیگری نیز این چسب استفاده میکنند. از مهمترین کاربردهای چسب سنگ در ساختمانسازی باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- اتصال کاشی، سرامیک و قطعات سفالی به محل مورد نظر
- وصلکردن آجر روی رمپها
- وصلکردن قطعات فولادی به بتن
- سرهمکردن قطعات از پیش ساختهشده بتنی
- اتصال انواع متریالها به سطوح فایبرگلاس
- برقراری اتصال مناسب بین سنگهای تزئینی
- زیباسازی ساختمان
نصب بلوک و سنگهای ساختمان
چسب سنگ دارای مزیتهای زیادی است که از جمله آنها باید به مقاومت زیاد و قدرت چسبندگی بالای این محصول اشاره کنیم. همچنین این چسب را میتوان در موقعیتهای مختلف و در تمام قسمتها استفاده کرد. چسب سنگ تغییری در ساختار سنگ ایجاد نکرده و دارای انعطافپذیری بسیار بالایی نیز است.
نکات ایمنی استفاده از چسب سنگ
در استفاده از چسب سنگ نکات ایمنی وجود دارد که رعایت آنها الزامی است و مانع از هرگونه آسیب به فرد یا مصالح خواهد شد. در ادامه این نکات را برایتان توضیح دادهایم.
باید از این محصول در محیطی استفاده کنید که دارای تهویه مطبوع و یا گردش هوا باشد.
هنگام کار باید حتما از دستکش و عینک ایمنی استفاده کنید.
هنگام استفاده از این نوع چسب از استعمال دخانیات پرهیز نمایید.
قوطی حاوی چسب را باید در مکانی با دمای حداکثر 30 درجه سانتیگراد، دور از دسترس اطفال و نور خورشید قرار داد.
در صورت تماس چسب سنگ با چشم خود، ابتدا به سرعت آن را شستوشو داده و در کمترین زمان به پزشک مراجعه کنید.
جمعبندی
در این مقاله از وبسایت بازاری به بررسی نحوه استفاده از چسب سنگ پرداخته و نکات استفاده از این محصول را برایتان توضیح دادیم. به عنوان سخن پایانی باید اشاره کنیم که استفاده از این چسب در کنار اینکه باعث سهولت فرایند کاری میشود، در هزینههای شما نیز صرفهجویی زیادی میکند. در نتیجه میتوان گفت گزینه بسیار مناسبی برای استفاده در پروژههای مختلف ساخت و ساز است.
با تشکر از اینکه تا انتهای مقاله همراه ما بودید.