ضخامت کاشی و سرامیک باید چقدر باشد؟
ضخامت کاشی و سرامیک موضوعی است که ممکن است افراد در انتخاب آن دچار سردرگمی شده و ندانند چه ضخامتی مناسب فضای آنهاست. در واقع داشتن اطلاعات کافی درباره ضخامت کاشی و سرامیک میتواند هنگام نصب و استفاده از این محصولات بسیار مفید باشد. این موضوع بهویژه زمانی که علاقهای به بلند شدن کف محیط نداشته باشید اهمیت پیدا میکند. وقتی حرف از ضخامت کاشی و سرامیک میشود، مجموعهای نامحدود از ضخامت کم و زیاد کاشیها روی کار میآید که شما باید برحسب محیط استفاده، نوع مناسبی از آنها را انتخاب کنید. در ادامه این مقاله از بازاری انواع ضخامت کاشی و سرامیک و کاربردهای آنها را برایتان توضیح دادهایم. همراه ما باشید.
منظور از ضخامت کاشی چیست؟
ضخامت کاشی و سرامیک برحسب مواد مورد استفاده، هدف و مشخصات معمولاً بین 6 تا 20 میلیمتر متغیر است. البته باید بدانید این مقدار بین سرامیک، چینی و سنگ متفاوت است و هرکدام از آنها دارای ضخامت مشخصی هستند. برای مثال ضخامت سرامیک دیوار و وسایل تزئینی معمولاً بین 6 تا 10 میلی متر قرار دارد.
کاشیها اکثرا با ضخامت استاندارد 1/4 اینچ تا 3/8 اینچ استفاده میشوند. البته ضخامت انتخاب شده به مواردی چون نوع کاشی و کاربرد آن بستگی دارد. به عبارت سادهتر برای کف معمولا از کاشیهایی با ضخامت بیشتر استفاده میکنند تا در برابر سایش مقاومت بالاتری داشته باشند. در مقابل کاشیهای دیواری ضخامت کمتری داشته و حساسیت بالایی ندارند.
دستهبندی ضخامت کاشی و سرامیک
کاشی و سرامیک به طور کلی به سه دسته کاشیهای نازک، کاشیهایی با ضخامت استاندارد و کاشیهایی با ضخامت زیاد تقسیم میشوند. هرکدام از این کاشیها کاربرد بخصوصی داشته و برای استفاده در محیطهای خاصی مناسب هستند. در ادامه به بررسی گستردهتر این موارد پرداختهایم:
- کاشیهای نازک: کاشیهای نازک ضخامتی کمتری از 5 میلیمتر داشته و از این رو وزن سبکی نیز دارند. از این کاشیها معمولا برای کاربردهای دیواری، بخصوص سطوح عمودی استفاده میکنند.
- کاشیهای ضخامت استاندارد: همانطور که از نام این کاشیها پیداست به نحوی همهکاره هستند و میتوان از آنها بر روی دیوار و سطوح کف استفاده کرد. این کاشیها با ضخامتهایی که دارند باعث تعادل بین دوام و سهولت نصب شدهاند. با استفاده از این کاشیها و ابزار مناسب مانند همتراز کاشی و سرامیک، میتوان نمای بسیار زیبایی در محیط به وجود آورد.
- کاشیهای ضخیم: این نوع کاشیها معمولا برای فضاهای بیرونی یا میزهایی که به دوام و مقاومت بالایی در برابر بارهای سنگین یا شرایط آب و هوایی نیاز دارند، استفاده میشود. همانطور که از نام این کاشیها پیداست دارای بیشترین ضخامت در بین انواع کاشی و سرامیک هستند.
لازم است بدانید هنگام انتخاب ضخامت کاشی و سرامیک، رعایت استانداردها و توجه به دستورالعملهای صنعت بسیار اهمیت دارد. علاوه بر این مورد، توجه به توصیههای سازنده برای محصولات خاص را نیز نباید فراموش کنید. با رعایت این موارد، از عملکرد مطلوب و طول عمر نصب اطمینان خواهید داشت.
ضخامت کاشی
- کاشیهای پرسلانی: این نوع کاشیها در ضخامت 6 تا 20 میلیمتر تولید میشوند. کاشیهای پرسلانی به دلیل مقاومت و دوام بالا، برای فضاهای پرتردد و خارجی گزینه بسیار مناسبی هستند.
- کاشیهای اسلب: این کاشیها ابعاد بزرگی داشته و در ضخامتهای مختلفی تولید میشوند. کاشیهای اسلب را میتوان در ضخامت 10 تا 20 میلیمتر در بازار تهیه کرد.
- کاشیهای موزاییکی: این نوع کاشیها معمولا ابعاد کوچکی داشته و در ضخامتهای کمتری تولید میشوند. به طور کلی ضخامت کاشیهای موزاییکی حدود 5.1 سانتیمتر است.
ضخامت سرامیک
به طور کلی ضخامت سرامیک بین 7 تا 15 میلیمتر متغیر است، اما این مقدار ممکن است در موارد خاص مانند سرامیکهای اسلب یا پرسلان، به تا 20 میلیمتر نیز برسد. ضخامت سرامیک به مواردی چون محل نصب(کف، دیوار، فضاهای پرتردد)، کاربرد و جنس آن بستگی دارد که در ادامه مقاله ضخامت انواع سرامیک را با توجه به این موارد برایتان آوردهایم:
- سرامیک کف: ضخامت این نوع سرامیک معمولاً بین 8 تا 12 میلیمتر است، اما در موارد خاص میتواند به 20 میلیمتر نیز برسد.
- سرامیک دیواری: ضخامت سرامیک دیواری معمولا بین 7 تا 10 میلیمتر است.
- سرامیک اسلب: این نوع سرامیک ضخامتهای متفاوتی داشته اما به طور کلی بین 3.5 تا 12 میلیمتر یا بیشتر در بازار وجود دارد.
- سرامیک پرسلان: این سرامیکها نیز ضخامتهای متنوعی داشته و معمولاً بین 8 تا 15 میلیمتر تولید میشوند.
ضخامت کاشی فرش
کاشیهای فرش از پراستفادهترین نوع کاشیها هستند که ضخامت آنها معمولا از 10 میلیمتر بیشتر نمیشود و اکثرا در ضخامتهای 6-7 میلیمتر استفاده میشوند. لازم است بدانید ضخامت بیشتر همیشه به معنای کیفیت بیشتر نیست. با اینکه ضخامت بالاتر تاثیر زیادی در نتیجه نهایی دارد، اما نباید هنگام انتخاب کاشی تنها این موضوع را در نظر داشته باشید.
ضخامت کاشی کف
ضخامت این نوع کاشیها تحت تأثیر اندازه و جنس است و معمولاً در یک چهارم تا سه چهارم اینچ تولید میشوند. همانطور که از نام این کاشیها پیداست در محل رفت و آمد و تردد نصب میشوند. از این رو باید دارای ضخامت کافی برای جلوگیری از سایش و خرابی باشند. فراموش نکنید داشتن ضخامت کافی در کاشیها برای داشتن یک پروژه یکنواخت و مطلوب بسیار مهم است. همچنین در استفاده از کاشیهایی با ضخامت بالا برای کف، باید از یک همتراز مناسب مانند گوه و کلیپس استفاده کنید تا پایان کار زیبایی داشته باشید.
ضخامت کاشی دیوار
از آنجا که کاشی دیوار تماس کمتری با عوامل محیطی دارد، ضخامت آن اهمیت زیادی ندارد. از کاشی دیوار در ضخامت 6 تا 10 میلیمتر برای کاربردهای مختلفی چون حمام، سرویس بهداشتی، ادارات و … استفاده میشود که دوام و مقاومت ایدهآلی دارد. کاشیها تزئینی نیز در این محدوده قرار دارند که برای کاربردهای مختلف استفاده میشوند. لازم است بدانید ضخامت کاشی دیوار را باید با توجه به بستر کار انتخاب کنید تا از یکنواختی سطح دیوار اطمینان داشته باشید.
عوامل تاثیرگذار در ضخامت کاشی و سرامیک
همانطور که قبلتر نیز اشاره کردیم ضخامت کاشی و سرامیک به عوامل مختلفی بستگی دارد که در این بخش این موارد را به طور گسترده برایتان توضیح دادهایم:
- نوع کاشی یا سرامیک: کاشیهای سرامیکی، پرسلانی، سنگ طبیعی و موزاییک هر کدام دارای ضخامتهای متفاوتی هستند.
محل استفاده: کاشیهای دیواری به دلیل تماس کمتر با عوامل محیطی، معمولاً ضخامت کمتری از کاشیهای کف دارند. - میزان مقاومت مورد نیاز: کاشیهایی که در مکانهای پر رفت و آمد یا فضاهای خارجی استفاده میشوند، ضخامت بیشتری نسبت به دیگر کاشیها دارند.
- طراحی و زیبایی: برخی از طرحها و ابعاد بزرگتر کاشیها (مثل اسلبها) ممکن است به ضخامت بیشتری نیاز داشته باشند.
موارد قابل توجه در انتخاب ضخامت کاشی
برای اینکه بتوانید محصولی باکیفیت و متناسب با نوع کاربری خود تهیه کنید، لازم است موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- کاربرد: برای کف فضاهایی که رفت و آمد زیادی در آنها وجود دارد، باید از کاشیهای با ضخامت بیشتر استفاده کرد.
- جنس کاشی: کاشیهای پرسلانی به دنبال مقاومت بیشتری که دارند، از ضخامت بالاتری نسبت به کاشی و سرامیکهای معمولی برخوردار هستند.
- ابعاد کاشی: کاشیهایی با اندازه بزرگتر معمولا دارای ضخامت بیشتری نسبت به کاشیهای کوچکتر هستند.
- محل نصب: برای استفاده از کاشی و سرامیک برای فضاهای بیرونی و نما، کاشیهایی با ضخامت بیشتر و مقاومت بالاتر گزینه مناسبتری هستند.
نکات مهم هنگام تهیه کاشی و سرامیک
- پیش از خرید، ضخامت کاشی و سرامیک را برحسب محل استفاده، نوع کاربری و نیاز خود بررسی کنید.
اگر به دنبال تهیه سرامیکهایی با وزن کمتر هستید، سرامیکهای پرسلانی باریک گزینه مناسبی برای شما هستند.
در انتخاب ضخامت کاشی و سرامیک، توجه به مواردی چون میزان تردد، مقاومت مورد نیاز و طراحی فضا را فراموش نکنید.
کلام پایانی
در این مقاله به بررسی ضخامتهای مختلف کاشی و سرامیک پرداخته و شما را با کاربرد هریک از این ضخامتها آشنا کردیم. از آنجا که ضخامت سرامیک ارتباط مستقیمی با عملکرد و دوام آن دارد، پیشنهاد میکنیم پیش از اینکه به سراغ تهیه کاشی و سرامیک بروید، با افراد متخصص در این حرفه درباره انتخاب ضخامت مناسب مشورت کرده و سپس اقدام به خرید کنید تا بتوانید محصول ایدهآلی تهیه کنید.