ابزارهای مورد نیاز برای کاشی کاری
برای اینکه فرایند انجام کاشیکاری آسان شود، ابزار و تجهیزات مخصوصی روی کار آمدهاند که با کمک آنها میتوان در زمان کمتر و به صورت سادهتر کاشیکاری را انجام داد. این ابزارها به صورت سنتی و مدرن در بازار وجود دارند که باید آنها را برحسب اولویت خود تهیه کنید. در انتخاب این ابزار باید به مواردی چون ابعاد، نوع کاشی و فضای مورد توجه داشته تا بتوانید به خوبی از آنها استفاده کنید. تنوع زیادی در دسته ابزارهای مورد نیاز برای کاشیکاری وجود دارد که استفاده برخی از آنها واجب بوده و برای انجام یک کاشیکاری حرفهای و تمیز باید از آنها استفاده کرد. در مقابل برخی از این ابزار تنها سبب آسودگی کار میشوند که به دلخواه میتوانید آنها را تهیه و به کار بگیرید. اگر میخواهید درباره ابزارهای مورد نیاز برای کاشیکاری اطلاعات لازم را داشته باشید، ادامه مقاله را از دست ندهید.
ابزارآلات کاشی کاری حرفه ای
برای انجام تمام مشاغل به صورت حرفهای، باید از ابزارهای تخصصی استفاده کرد. کاشی کاری نیز از این مسئله جدا نیست و هرچه بخواهید این کار را حرفهایتر انجام دهید، به ابزار و تجهیزات تخصصیتری هم نیاز پیدا میکنید. به بیان دقیقتر برای اینکه بتوان کاشی و سرامیک مدرن را به شکل دلخواه برش زد، در محل مورد نظر نصب کرده و پایان کار مناسبی داشت، باید از ابزارآلات جدید کاشی کاری استفاده کرد. امرزه حتی مراحل نصب کاشی نیز مانند گذشته نیست و باید از ابزارهای مخصوصی مثل همتراز کاشی و سرامیک برای نصب آنها استفاده کرد. در ادامه مقاله ابزارهای نصب کاشی و سرامیک را به صورت گسترده به شما معرفی میکنیم. همراه ما باشید.
اره مرطوب (سنگ بر کاشی)
با استفاده از ابزارهای حرفهای، کمترین تلفات را هنگام کاشی کاری خواهید داشت. یکی از ابزارهای حرفهای در این زمینه اره مرطوب یا سنگ بر کاشی است. با کمک این اره میتوان به گونهای این محصولات را برش زد که هیچگونه شکستگی روی کاشی، چینی، سنگ، سرامیک و … ایجاد نشود و کمترین خرابی روی آنها به وجود آید.
موتور میکسر دوغاب و سیمان
مورد بعدی در لیست ابزارهای کاشی کاری میکسر دوغاب و سیمان است که جز جدیدترین ابزار کاشی کاری محسوب میشود. از آنجا که هزینه استفاده از چسب کاشی و یا دوغاب آماده زیاد است، استفاده از این وسیله میتواند بسیار کار راهانداز باشد. به این شکل که با استفاده از آن کاشیکار مواد را در محل کار آماده میکند.
این ابزار که برای ترکیب دوغاب و سیمان استفاده میشود یک موتور میکسر است که پودر دوغاب و آب را با هم ترکیب میکند و ملات مورد نیاز برای انجام کاشیکاری را با غلظت مناسب آماده میسازد.
سطل پلاستیکی
دیگر ابزاری که در کاشی کاری استفاده میشود سطل پلاستیکی است. با کمک این سطل ملات را به راحتی جابهجا میکنند. توجه داشته باشید که این سطل باید تمیز باشد تا باعث خراب شدن دوغاب نشود.
اسفنج دوغاب
محیط کاشی کاری پس از دوغاب دادن کثیف میشود و باید به سرعت برای تمیز کردن آن اقدام کرد. در این زمان از ابزاری به نام اسفنج دوغاب استفاده میشود که میتوان گفت یکی از ابزارهای ضروری در انجام کاشی کاری است و کاربرد زیادی دارد. این اسفنجها قدرت جذب بالایی دارند و میتوانند کثیفیها و دوغاب باقیمانده روی سطح را در زمان کوتاه به خوبی پاک کنند. در نتیجه با استفاده از این اسفنج پایان کار مناسب و تمیزی خواهید داشت.
سیستم همتراز کاشی، کلیپس و گوه
ابزار ضروری دیگری که اهمیت زیادی در کاشی کاری دارد سیستم همتراز کاشی و سرامیک است. با استفاده از این ابزار سطح کاشی و سرامیک یکپارچه شده و ناهمواری روی سطح آن باقی نمیماند. پس با کمک سیستم همتراز کاشی و سرامیک میتوانید در کمترین زمان همسطح بودن لبههای کاشی را بررسی کنید.
سسیستم همتراز کاشی شامل ابزار زیر است:
- همتراز کاشی تخت یا کلیپس و گوه
- همتراز کاشی پیچی
- همتراز کاشی پروانه ای
در این بین کلیپس و گوه محبوبیت بیشتری داشته و به دلیل قیمت بهصرفهای که دارد برای استفاده در پروژههای بزرگ گزینه بسیار مناسبی محسوب میشود.
ماله نوک تیز (ماله مخصوص کاشی)
ماله نوک تیز وسیله کاربردی دیگر است که بهخصوص برای افراد تازهکار در حرفه کاشی کاری میتواند کمککننده باشد. با استفاده از این ماله، ملات به شکل یکنواخت روی سطح پخش شده و پایان کار تمیزی خواهید داشت. هرچه سطح کاشی کاری با ملات بهتر و تمیزتری پر شود، کاشیها اتصال محکمتری داشته و تمیزتر نصب میشوند.
تخته ماله
تخته ماله ابزار دیگری است که در کنار انواع ماله در کاشی کاری استفاده میشود. کاربرد تخته ماله اینست که ملات را به خوبی بین شیارهای کاشیها پخش کند و باعث یکنواخت شدن ملات روی سطح میشود. همچنین این وسیله سطح کاشی را تمیز نگه داشته و مانع از پخش ملات روی سطح آن میشود.
انبر کاشی
دیگر وسیلهای که در دسته ابزار و تجهیزات کاشی کاری قرار میگیرد، انبر کاشی است. کاشی کاری با کاشیهایی که انحنا و شکل نامنظمی دارند سخت است. به دنبال این موضوع انبرهای کاشی روی کار آمدهاند که با استفاده از آنها میتوان به راحتی کاشی و سرامیک مورد نظر را برش داده و استفاده کرد.
خط گچ از ابزارهای سنتی کاشی کاری
برای اینکه بتوان کاشی و سرامیک را در یک راستا و در یک خط منظم قرار داد، از گچ مخصوص کاشی و سرامیک استفاده میکنند. اگر خط شروع کاشی کاری از یک زاویه نادرست باشد، پایان کار بهمریخته و نامرتب خواهد بود. به دنبال این موضوع استفاده از گچ میتواند بسیار کمککننده باشد. این روش هزینه کمتری نسبت به دیگر روشها مثل سطح لیزری دارد.
تراز حبابی
دیگر ابزار کاشی کاری که برای کاشی دیوار استفاده میشود، تراز حبابی است. پس از اینکه اولین ردیف کاشی را روی دیوار چیدید، باید از تراز حبابی استفاده کرده تا مطمئن شوید کاشیها همسطح هستند. در غیر این صورت کاشی یا سرامیک کج بالا رفته و پایان کار نامناسبی خواهید داشت. در نتیجه میتوان گفت تراز حبابی یکی از اصلیترین و مهمترین وسایل کاشی کاری است که میتوانید به دو صورت افقی و یا عمودی روی کاشی و سرامیک از آن استفاده کنید.
اسپیسر کاشی
در گذشته برای بندکشی از ابزارهای سادهای مثل نخ، طناب و یا نخ شیرینی استفاده میکردند. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی ابزارهای جدیدتری روی کار آمدهاند که با کمک آنها میتوان راحتتر و در زمان کمتر بندکشی را انجام داد. یکی از این ابزار اسپیسر کاشی است که جایگزین طناب و نخهای قدیمی شده است.
احتمالا سوالی که در ذهنتان نقش بسته اینست که اسپیسر چیست و چه کاربردی دارد؟ اسپیسر که عملکردی شبیه به همتراز کاشی و سرامیک دارد ابزاری جدید و مدرن است که برای ایجاد فواصل هماندازه و یکدست در بین کاشیها استفاده میشود. با استفاده از این وسیله هنگام بندکشی، فاصله بین کاشیها منظم شده و همه یکدست به نظر میرسند. این ابزار که ممکن است آن را با نام دیگر صلیبی نیز بشناسید در اندازههای یک میلیمتر به بالا تولید و به بازار عرضه میشود.
ابزار برش دستی کاشی
برش دستی سرامیک ابزار دیگری است که از آن برای ایجاد برشهای دلخواه روی کاشی و سرامیک استفاده میشود. کار با این ابزار ساده بوده و به دلیل وزن سبکی که دارد به راحتی قابل حمل است. در انجام فرایند کاشیکاری ابزار برش دستی یک وسیله ضروری است و با کمک آن میتوانید به راحتی کاشیها را در ابعاد کوچک و بزرگ برش بزنید.
کاشی بر برقی
برای اینکه بتوانید کاشیها را به راحتی در اندازههای بزرگ برش بزنید، باید از کاشیبر برقی استفاده کنید. این ابزار دارای تیغه بسیار تیزی است که با سرعت بالایی حرکت میکند. پس هنگام استفاده از آن باید ایمنی را به خوبی رعایت کنید. همچنین اگر در استفاده از این ابزار تجربه و مهارت کافی نداشته باشید و یا درجه بندی کاشی پایین باشد، ممکن است با شکستن و یا لب پر شدن کاشیها روبه رو شوید.
دریل
گاهی ممکن است در محل کاشیکاری نیاز به ایجاد گذرگاهی برای عبور لوله آب و یا گاز باشد. در این هنگام باید با استفاده از دریل حفرههای مناسبی در محل مورد نظر ایجاد کنیم. برای ایجاد این حفرهها در ابعاد مناسب باید از یک دریل با سرمته مناسب کاشی و سرامیک استفاده کنید تا آسیبی به قطعات وارد نشود. متههای الماسی گزینه مناسبتری هستند و نسبت به نوع غیر الماسی گرد و غبار را در فضا پخش نمیکنند.
دریل همزن برای ملات دوغاب از ابزارهای کاشی کاری
هرچه کیفیت ملات بالاتر و یکدستتر باشد، کاشی بهتر میچسبد و دوام بیشتری نیز خواهد داشت. یکی از ابزار کاشی کاری که میتوانید با کمک آن ملات مناسبی تهیه کنید دریل همزن است. این دریل که در کاشیکاری ساختمان کاربرد زیادی دارد، برای مخلوط کردن مطالح مختلف به کار گرفته میشود و در سه نوع همزن برقی، همزن شارژی و همزن بنزینی در بازار وجود دارد.
ماله بندکشی
دیگر ابزار کاشیکاری که باعث عدم نفوذپذیری سطح زیر کاشیها میشود ماله بندکشی است. پس از اینکه کاشی کاری به پایان رسید و بندکشی نهایی را انجام دادید، باید با استفاده از ماله بندکشی چسب و یا دیگر مواد را به شکل یکسان بین درز کاشی و سرامیک پخش کنید. با این کار کاشیها را به خوبی آببندی کرده و مانع از نفوذ آب به زیر آنها میشوید.
مکنده
دیگر ابزاری که در دسته وسایل کاشی کاری قرار میگیرد مکنده نام دارد. مکنده دستگاهی است که از سه قاپک ساخته میشود و با استفاده از آن کاشیهایی بین 10 تا 50 کیلوگرم را میتوان به راحتی حمل و جابهجا کرد. دستگاه مکنده را میتوانید در جنسهای مختلفی در بازار تهیه کنید.
چکش پلاستیکی
چکش پلاستیکی ابزاری است که از آن برای محکم کردن کاشی روی سطح استفاده میشود. چکش پلاستیکی ابزاری است که از گذشته در بین کاشیکاران استفاده میشده و میتوان گفت از ابزار کاشی کاری سنتی است. با استفاده از این چکش کاشی کار با وارد کردن ضربههای پیاپی کاشیها را بدون هیچگونه آسیبی در خود محکم میکند. این چکش وزن سبکی دارد و با استفاده از آن ملات به شکل یکنواخت پشت کاشی پخش میشود.
مداد مخصوص
برای شروع کاشی کاری و اندازهگیری فضا باید از مدادهای مخصوصی استفاده کرده تا بتوانید محل برشهای خاص روی کاشی را علامتگذاری کنید. برای انجام این کار مدادهای مخصوصی وجود دارد که به آن قلم سرامیک میگویند و میتوانید به خوبی از آنها برای علامت گذاشتن روی کاشی و سرامیک استفاده کنید.
جدیدترین ابزار کاشی کاری
همانطور که میدانید کاشی کاری حرفه و صنعتی است که از زمانهای بسیار دور در دنیا وجود داشته و ابزارهای آن هم از زمانهای قدیم تا امروز پیشرفت زیادی داشتهاند. برخی از این ابزار همچنان در این صنعت استفاده میشوند و در کنار آنها ابزارهای جدیدی نیز روی کار آمدهاند تا باعث هرچه راحتتر شدن فرایند کاشیکاری شوند. در این قسمت از مقاله میخواهیم شما را با جدیدترین ابزار کاشی کاری آشنا کنیم. همراه ما باشید.
چکش ویبره
در بین ابزار جدید کاشی کاری چکش ویبره یکی از مهمترین آنهاست که کاربرد زیادی دارد. برای مثال از این ابزار هم به عنوان چکش و هم به عنوان قاپک استفاده میکنند. با اینکه قیمت بالایی نسبت به دیگر ابزار دارد، اما به راحتی فرایند کاشی کاری کمک زیادی میکند و هیچ خط و خشی روی کاشیها ایجاد نمیکند.
چسب کاشی از جمله وسایل کاشیکاری مدرن
چسب کاشی دیگر محصولی است که در دسته ابزارهای کاشی کاری مدرن قرار میگیرد. این چسب امروزه جایگزین ملات شده و عملکرد خوبی نیز از خود نشان داده است. با استفاده از چسب کاشی کثیف کاری ایجاد نمیشود و سرعت کار با آن نیز نسبت به ملات بیشتر است. به طور کلی باید بگوییم این چسب قدرت چسبندگی بالایی داشته و مقاومت خوبی در برابر نفوذ رطوبت دارد. پس گزینه مناسبی برای جایگزین کردن ملات است.
پودر بندکشی
اگر درز کاشیها به خوبی پر نشود و در تماس مداوم با طوبت قرار بگیرد، به سرعت آسیب دیده و خالی میشود. برای اینکه با چنین مشکلی روبه رو نشوید، بهترین گزینه اینست که از پودر بندکشی استفاده کنید. با استفاده از این پودر در بین درز کاشیها آلودگی و رطوبت به زیر آنها نفوذ نکرده و برآمدگی در سطح کاشیها رخ نمیدهد.
لنت زانو (ضربه گیر)
لنت زانو دیگر ابزار جدیدی است که برای افراد مبتدی در حرفه کاشی کاری گزینه مناسبی محسوب میشود. در واقع لنت زانو یک ابزار ایمنی است که با استفاده از آن هنگام چمباتمه زدن فشاری به زانوهای فرد وارد نمیشود.
تراز لیزری
تراز لیزری دیگر ابزاری است که میتوانید هم به شکل عمودی و هم به شکل افقی برای خط تراز کاشی و سرامیک از آن استفاده کنید. این وسیله دقت بسیار بالایی دارد و باعث افزایش سرعت کار میشود. بدین شکل که نیاز نیست در فواصل مختلف تراز بودن کاشی را به صورت مرتب بررسی کرده و تنها کافیست در ابتدا و انتهای کاشیکاری یک بار از آن استفاده کنید. البته تراز لیزری در کنار این مزایا از معایبی نیز برخوردار است که از این معایب باید به قیمت بالای این وسیله اشاره کنیم.
جمع بندی
ابزار نصب کاشی و سرامیک دارای تنوع زیادی هستند و با استفاده از آنها میتوان کیفیت کاشی کاری را تا حد زیادی بالا برد. همچنین با به کارگیری این ابزار سرعت انجام کاشی کاری بسیار افزایش پیدا کرده و میتوان تا حد زیادی در وقت صرفهجویی کرد. در این مقاله شما را به صورت گسترده با ابزارهای مخصوص کاشی کاری آشنا کردیم. امیدواریم با مطالعه این نوشته به پاسخ سوالات خود رسیده باشید.