» لوله مسی » چطور پکیج مناسب با متراژ خانه خود را انتخاب کنیم؟
چطور پکیج مناسب با متراژ خانه خود را انتخاب کنیم؟
لوله مسی

چطور پکیج مناسب با متراژ خانه خود را انتخاب کنیم؟

دی 5, 1403 1097

پکیج یکی از مهم‌ترین بخش‌های تاسیسات ساختمان است که تامین آب گرم در طول سال و گرمایش خانه در زمستان را برعهده دارد. حال اگر پکیج را متناسب با متراژ خانه خود انتخاب نکنید، توانایی کافی نداشته و عملکرد آن دچار مشکل می‌شود. بنابراین خرید پکج متناسب با متراژ خانه بسیار اهمیت دارد. البته در مقابل اگر ظرفیت پکیج بیشتر از حد نیاز هم باشد، باعث هدر رفتن انرژی شده و هزینه قبض را بسیار افزایش خواهد داد. برای اینکه با چنین مشکلاتی روبه رو نشوید، می‌خواهیم در این مقاله از بازاری شما را با راه‌های انتخاب یک پکیج مناسب برای متراژ خانه‌تان آشنا کنیم. همرا ما باشید.

پکیج چیست؟

قبل از اینکه به سراغ بررسی راه‌های انتخاب پکیج با ظرفیت مناسب برویم، می‌خواهیم شما را کمی بیشتر با این دستگاه آشنا کنیم. همانطور که می‌دانید پکیج در دسته انواع تجهیزات سرمایش و گرمایش خانه قرار می‌گیرد. وظیفه اصلی این دستگاه تامین آب گرم خانه است. با استفاده از پکیج در تمام ماه‌های سال به راحتی به آب گرم دسترسی داشته و می‌توانیم در بخش‌های مختلف خانه از آن استفاده کنیم.

همانطور که می‌‌دانید امروزه برای گرمایش خانه‌ها از سیستم شوفاژ و آب گرم استفاده می‌شود. پکیج‌ها نیز از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند و قادراند گرمای خانه در فصول ررد سال را تامین کنند. به طور کلی از پکیج می‌توان به‌عنوان یک سیستم گرمایشی برای راه‌اندازی رادیاتورها، سیستم گرمایش از کف یا فن کویل استفاده کرد.

انواع پکیج

پکیج تنها به یک مدل ختم نمی‌شود و انواع مختلفی دارد. تمام مدل‌های پکیج عملکرد یکسانی دارند، با این تفاوت که سوخت مصرفی توسط آنها فرق می‌کند. به طور کلی پکیج‌ها از نظر نوع سوخت، نوع نصب و تعداد مبدل به دسته‌های مختلف تقسیم می‌شوند. در ادامه انواع پکیج را در دسته‌بندی‌های مختلف برایتان آورده‌ایم.

 تفاوت پکیج فن دار و بدون فن در چیست و کدام بهتر است؟

انواع پکیج بر اساس نوع سوخت

  • پکیج برقی
  • پکیج گازی
  • پکیج دوگانه‌سوز
  • پکیج گازوئیلی
  • پکیج چگالشی

انواع پکیج بر اساس نوع نصب

  • پکیج دیواری
  • پکیج زمینی
  • پکیج ایستاده

انواع پکیج بر اساس تعداد مبدل

  • پکیج تک مبدله
  • پکیج دو مبدله

انواع پکیج بر اساس نوع نصب

شناخت عوامل مؤثر؛ اولین قدم در محاسبه ظرفیت پکیج

محاسبه ظرفیت پکیج متناسب با متراژ، کار چندان پیچیده‌ای نیست و با کمی دقت می‌توان آن را انجام داد. اما باید بدانید برای انتخاب یک پکیج مناسب تنها محاسبه ظرفیت کافی نیست و باید عوامل دیگر را هم در نظر بگیرید. به دنبال این موضوع می‌خواهیم در این قسمت به بررسی عوامل موثر در محاسبه ظرفیت پکیج بپردازیم. همراه ما باشید.

نوع اقلیم جغرافیایی

برای اندازه‌گیری ظرفیت پکیج مناسب برای خانه، باید ابتدا محیط جغرافیایی محل زندگی خود را بررسی کنید. لازم است بدانید نوع محیطی که پکیج قرار است در آن کار کند روی عملکرد و بازدهی پکیج تاثیر مستقیم دارد و به دنبال این وضوع باید حتما پکیج را برحسب شرایط جغرافیایی خانه خود انتخاب کنید. به طور کلی ایران دارای سه اقلیم زیر است:

  • اقلیم معتدل (شهرهای معتدل و مرطوب شمال کشور)
  • اقلیم گرم و خشک (استان‌هایی مانند تهران، مشهد، قزوین، اصفهان و…)
  • اقلیم گرم و مرطوب (استان‌های جنوب کشور)

نوع معماری ساختمان

جالب است بدانید معماری ساختمانی که قرار است پکیج را در آن نصب کنید هم در انتخاب ظرفیت پکیج موثر است. به بیان دقیق‌تر هرچقدر ساختمان قدیمی‌تر باشد، عایق آن کمتر بوده و بیشتر باعث هدر رفتن انرژی خواهد شد. درنتیجه در چنین ساختمان‌هایی باید به سراغ استفاده از پکیج‌هایی با ظرفیت بالاتر و قدرت بیشتر بروید. در این رابطه ساختمان‌ها به سه دسته زیر تقسیم می‌شوند:

  • ساختمان‌های گروه اول: در این ساختمان‌ها حرارت به سختی خارج می‌شود، پنجره‌های دوجداره دارند و دیوارها نیز دارای عایق‌های مناسب هستند.
  • ساختمان‌های گروه دوم: در دسته دوم آپارتمان‌ها و ساختمان‌های معمولی قرار دارند. مقدار هدررفت انرژی در این ساختمان‌ها معمولی بوده و عایق‌ چندانی ندارند.
  • ساختمان‌های گروه سوم: ساختمان‌های این دسته بسیار قدیمی بوده و مقدار هدررفت انرژی در آنها بسیار زیاد است.

ظرفیت مناسب برای محیط‌های جغرافیایی مختلف

ظرفیت پکیج برای تقسیم‌بندی محیط‌های جغرافیایی به شکل زیر است:

معتدل و مرطوب (شهر های شمالی)

  • ساختمان های دسته اول: برای هر متر مربع 80 تا 100 وات
  • ساختمان های دسته دوم: برای هر متر مربع 100 تا 120 وات.
  • ساختمان های دسته سوم: برای هر متر مربع 120 تا 140 وات.

بخاری گازی بهتر است یا پکیج؟

گرم و خشک (شهر های کوهستانی مانند مشهد، تهران)

  • ساختمان های دسته اول: برای هر متر مربع 100 تا 120 وات.
  • ساختمان های دسته دوم: برای هر متر مربع 120 تا 140 وات.
  • ساختمان های دسته سوم: برای هر متر مربع 140 تا 160 وات.2

گرم و مرطوب (شهر های جنوبی)

  • ساختمان های دسته اول: برای هر متر مربع 60 تا 80 وات.
  • ساختمان های دسته دوم: برای هر متر مربع 80 تا 100 وات.
  • ساختمان های دسته سوم: برای هر متر مربع 100 تا 120 وات.

نکته‌ای که لازم است بدانید اینست که این اعداد به محاسبه سر انگشتی معروف هستند و مربوط به مناطق آب و هوایی ایران می باشند.

 

پکیج چیست؟

محاسبه ظرفیت پکیج متناسب با متراژ

شما می‌توانید تعیین ظرفیت پکیج برای متراژ خانه خود را با مشورت و کمک متخصصان این حرفه انجام دهید. اما اگر قصد دارید خود ظرفیت پکیج را محاسبه کنید، در ادامه مقاله همراه ما باشید.

برای محاسبه تقریبی ظرفیت پکیج مورد نیاز برای واحد مسکونی باید متراژ آن را در عدد 150 ضرب کنید. در مقابل برای ظرفیت پکیج مناسب برای متراژ واحدهای اداری باید متراژ آن را در عدد( ۱۰۰)کیلو کالری ضرب کنید. لازم است بدانید قدرت ظرفیت حرارتی پکیج های دیواری و زمینی بین ۲۰۰۰۰ تا ۵۰۰۰۰ وات بر ساعت است و این موضوع این محصولات را برای استفاده در واحد های مسکونی بین ۶۰ تا ۳۵۰ متر مربع با ظرفیت های ۲۰ تا ۳۵ هزار وات بر ساعت مناسب می‌سازد.

برای درک بهتر این موضوع یک مثال برای شما آورده‌ایم: اگر متراژ خانه شما 140 متر باشد، باید آن را در عدد 150 ضرب کنید که حاصل آن 21000 است. این عدد واحد ظرفیت پکیج بر اساس کیلو کالری است. البته این محاسبه به همینجا ختم نمی‌شود و پ از این کار شما باید عدد به دست آمده را بر 860 (1 کیلو وات برابر با 860 کیلو کالری است) تقسیم کنید. در نهایت عدد 24.44 به دست می‌آید که این مقدار نشان دهنده پکیج نهایی متناسب با متراژ خانه شماست. پس در یک خانه 140 متری ما به به پکیجی با ظرفیت 24 نیاز داریم.

انواع پکیج مناسب برای متراژهای مختلف

پکیج‌های دیواری به طور کلی در سایزهای ۲۴, ۲۸ ,۳۰, ۳۲ , ۳۶ KW ساخته می‌شوند که شما باید برحسب متراژ خانه خود، نوع مناسبی از آنها را تهیه کرده و به کار بگیرید. برای انتخاب بهتر شما در ادامه پکیج مناسب برای متراژهای مختلف را آورده‌ایم:

  • پکیج های با ظرفیت حرارتی خروجی ۲۴KW : برای آپارتمانهای ۲ الی ۳ خوابه تا متراژ ۱۵۰ مترمربع و یا ۸ بلوک رادیاتور
  • پکیج های با ظرفیت حرارتی خروجی ۲۸KW : برای آپارتمانهای ۳ الی ۴ خوابه با متراژ از ۱۵۰ تا ۲۲۰ مترمربع و یا ۱۰ یا ۱۱ بلوک
  • پکیج های با ظرفیت حرارتی خروجی ۳۰KW : برای آپارتمانهای با متراژ ۲۲۰ تا ۳۰۰ مترمربع
  • پکیج های با ظرفیت حرارتی خروجی ۳۲KW : برای آپارتمانهای ۳ الی ۴ خوابه بزرگ تا ۱۳ بلوک
  • پکیچ هایی با ظرفیت حرارتی خروجی ۳۶KW : برای آپارتمانهای با متراژ ۳۰۰ تا ۳۵۰ متر مربع.

در هنگام خرید پکیج به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

تا این قسمت از مقاله با انتخاب پکیج مناسب برای متراژ خانه خود آشنا شدیم. حال بهتر است با نکات مهم هنگام خرید این پکیج‌ها آشنایی داشته باشید تا بتوانید محصول ایده‌آلی انتخاب کنید. این نکات به شما کمک می‌کنند بتوانید بهترین پکیج با عملکرد و راندمان بالایی را انتخاب کنید.

متراژ محیط

همانطور که از ابتدای مقاله تا کنون اشاره کردیم، انتخاب پکیجی متناسب با محیط خانه، مهم‌ترین نکته‌ای است که هنگام خرید این محصولات باید در نظر داشته باشید. پس بهتر است قبل از خرید، با افراد متخصص در این حرفه درباره انتخاب پکیجی متناسب با متراژ محیط مشورت داشته باشید.

پکیج چیست و چگونه کار می‌کند؟

محیط جغرافیایی

محل زندگی و محیط جغرافیایی که در آن زندگی می‌کنید نیز مسئله دیگری است که هنگام خرید پکیج باید به آن توجه کافی داشته باشید. همانطور که گفتیم این محصولات جدا از تامین آب گرم، مسئولیت گرمایش محیط را نیز برعهده دارند. پس اگر در مناطق سردسیر ساکن هستید، باید بررسی کنید که پکیج مورد نظر بتواند به خوبی گرمای مورد نیاز شما را تامین کند.

جهت قرارگیری ساختمان

مسئله مهم دیگر جهت قرارگیری ساختمان شماست. به بیان دقیق‌تر اگر واحد روبه آفتاب باشد، طبیعتا گرمای بیشتر دریافت خواهد کرد و به گرمایش کمتری نیاز خواهد داشت. در مقابل اگر پشت به آفتاب باشد، در فصول سرد سال، دمای آن کمتر بوده و به گرمایش بالاتری احتیاج پیدا خواهید کرد.

در هنگام خرید پکیج به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

ساختار پکیج

مورد بعدی ساختار پکیج است. پکیج‌ها از قطعات مختلفی ساخته می‌شوند که هرکدام از این قطعات تاثیر مستقیمی در عملکرد صحیح آنها دارد. یکی از این قطعات لوله مسی است که اگر از نوع بی‌کیفیت آن در پکیج استفاده شده باشد، باید مختل شدن عملکرد و کاهش چشمگیر طول عمر آن خواهد شد. پس حتما از بکارگیری قطعات مرغوب و باکیفیت در این محصولات اطمینان پیدا کنید و پکیج‌ها را از برندهای معتبری تهیه کنید.

کاربری واحد ساختمان

همانطور که قبل‌تر اشاره کردیم موضوع دیگری که تاثیر مستقیمی بر انتخاب پکیج دارد، مسکونی، تجاری و یا صنعتی بودن ساختمان است. پس برای انتخابی مناسب و ایده‌آل، بهتر است قبل از اقدام برای خرید، میزان مصرف خود را بررسی کرده و سپس پکیجی با ظرفیت مناسب انتخاب کنید.

میزان عایق ساختمان

بالاتر شما را با انواع ساختمان‌هایی که در ایران وجود دارند آشنا کردیم. اگر ساختمان شما دارای عایق‌بندی مناسب باشد و در آن از پنجره دوجداره استفاده شده باشد، به گرمای کمتری احتیاج خواهد داشت و می‌توان از پکیج‌هایی با ظرفیت حرارتی پایین در آن استفاده کرد.

محل نصب پکیج

موضوع دیگری که نیاز است هنگام خرید پکیج به آن توجه کنید، محل نصب آنست. برای مثال برای نصب پکیج در داخل و یا خارج از ساختمان باید از پکیج‌های متفاوتی استفاده کرد. همچنین برای نصب پکیج در زیر آفتاب و یا سایه نیز باید به ظرفیت حرارتی آن توجه کرده و محصول مناسبی انتخاب کنید.

تعداد رادیاتورهای واحد

مسئله دیگر تعداد رادیاتورهایی است که در واحد نصب شده‌اند. لازم است بدانید تعداد رادیاتورها در واحد با متراژ آن ارتباط مستقیم دارند. به عبارتی هرچقدر تعداد رادیاتورها بیشتر باشد، باید از پکیجی با ظرفیت حرارتی بالاتری نیز ستفاده کرد.

تعداد خروجی‌های آب گرم

برای انتخاب پکیج باید به خروجی‌های آب گرم در خانه نیز توجه کنید. برای مثال هرچه این خروجی‌ها بیشتر باشند، یعنی آن واحد نیاز گرمایی بالاتری هم دارد. پس در این حالت باید پکیج را در توان‌های بالاتری انتخاب کرد.

» دلیل نصب رادیاتور زیر پنجره چیست؟

برند تولیدکننده پکیج

در آخر برند تولیدکننده پکیج نیز اهمیت زیادی دارد. برای خرید پکیج بهتر است آن را از برندهای معتبر و شناخته شده انتخاب کنیم تا از لحاظ کیفیت و کارکرد درست این محصولات اطمینان داشته باشیم.

جمع بندی

پکیج‌ها امروزه به یکی از پرطرفدارترین محصولات گرمایشی تبدیل شده‌اند که قادراند همزمان هم آب گرم مصرفی خانه را تامین کنند و هم گرمای مورد نیاز را در آن به وجود بیاورند. اما برای اینکه بتوانید نهایت استفاده را از این محصولات داشته باشید، باید حتما آن را متناسب با متراژ خانه خود انتخاب کنید. در غیر این صورت راندمان آن کاهش پیدا کرده و نمی‌تواند پاسخگوی نیاز شما باشد.

با تشکر از اینکه در این مقاله از بازاری ما را همراهی کردید.

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×
error: Content is protected !!