» شیلنگ » بررسی انواع شیلنگ هیدرولیک نخ دار
شیلنگ - شیلنگ فشار قوی

بررسی انواع شیلنگ هیدرولیک نخ دار

شهریور 25, 1402 230624

شیلنگ‌ها انواع گوناگونی دارند که ساختار هریک از آنها باهم متفاوت است و دارای ماده اولیه مختلفی هستند. شیلنگ‌ها با توجه به ساختار، کاربرد زیادی ارائه می‌کنند. شیلنگ‌های هیدرولیک از سه لایه اصلی تشکیل می‌شوند. معمولا انعطاف پذیری بالایی دارند و طول عمر آنها نیز زیاد است. با توجه به ساختار ماده اولیه، کیفیت آنها نیز تعیین می‌شود.

حال اگر در ساختار شیلنگ نخ استفاده شود، مقاومت و عمر کارکرد آنها را بالا می‌برد که به این نوع محصول، شیلنگ هیدرولیک نخ دار می‌گویند.  Textile hoseنام لاتین این شیلنگ است. علت این نام گذاری استفاده از نخ در لایه تقویتی و میانی آن می‌باشد. این نوع شیلنگ‌ هم دارای سایز و دسته بندی متنوعی است. پس با توجه به اینکه شیلنگ هیدرولیک نخ دار دارای مواد اولیه گوناگونی است، بسته به ماده مورد استفاده، نوع شیلنگ نیز تغییر می‌کند.

انواع شیلنگ هیدرولیک نخ دار

با توجه به این موضوع که جنس ماده اصلی شیلنگ نخ دار، از لاستیک بوده و با نخ تقویت شده، فشار کاری آن نیز نسبت به شیلنگ‌‌های هیدرولیک سیم دار که به‌ وسیله سیم تقویت می‌شوند کمتر است، اما این شیلنگ در جای خود از استفاده و کاربرد زیادی برخوردار است و دارای انواع تقویت شده و تحمل فشار بالایی است. در ادامه انواع شیلنگ هیدرولیک نخ دار را برای شما شرح داده‌ایم.

شیلنگ هیدرولیک مقاوم شده با یک لایه نخ

این نوع شیلنگ که به وسیله پارچه مقاوم شده است برای انتقال و رساندن مایعات از جمله نفت و آب کاربرد دارد. دمای کاری مناسب برای این شیلنگ بین 40- تا 100 درجه سانتی گراد می‌باشد. این نوع شیلنگ دارای استاندار SAE 100 R6 می‌ باشد. این مدل شیلنگ دارای تحمل فشار کاری متوسطی است.

شیلنگ هیدرولیک مقاوم شده با یک لایه نخ

شیلنگ تقویت شده با دو لایه نخ

این نوع شیلنگ نخ دار فشار قوی نیز همچون شیلنگ تقویت شده با یک لایه نخ کاربرد دارد و در دمای کاری مشابهی با همان شیلنگ کار می‌کنند. تنها تفاوت آن با شیلنگ یک لایه نخ در اندازه مقاومت آن است. مقدار مقاومت این نوع شیلنگ به دلیل استفاده دو لایه نخ کمی بیشتر است. در کل ساختار شیلنگ‌های نخ دار بین یک تا شش لایه است. میزان مقاومت شیلنگ‌های نخ دار باید با توجه به ماده مورد استفاده انتخاب می‌شود.

شیلنگ نخ دار ترمو پلاستیک

ترمو پلاستیک از ویژگی ‌های نوعی پلاستیک است که اگر در گرما قرار بگیرد نرم می‌شود و پس از سرد شدن بدون هیچ گونه تغییر شیمیایی به حالت اولیه خود برمی‌گردد. از این ماده در لایه داخلی نوعی شیلنگ‌های نخ دار استفاده شده که آن را در برابر مایعات هیدرولیکی مقاوم می‌کند. شیلنگ ترموپلاستیک، یک شیلنگ غیر رسانا است که سطح فشار متوسط روبه بالایی دارد. استفاده از این شیلنگ در فضاهایی که برخورد با منابع ولتاژ بالا امکان دارد گزینه مناسبی است.

این شیلنگ برای انتقال مواد هیدرولیکی، مصنوعی و نفتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با اینکه شیلنگ نخ دار ترمو پلاستیک تحمل سطح فشار بالایی ندارد، اما معمولا در محیط‌های کاری با فشار تقریبا بالا از آن استفاده می‌شود. ساختار لایه میانی این نوع شیلنگ از الیاف مصنوعی است و لایه خارجی آن نیز در برابر آب و هوا، اشعه نور و مایعات هیدرولیکی بسیار مقاوم است که این امر موجب دوام و عمر بالای شیلنگ می‌شود.

شیلنگ نخ دار PVC

این شیلنگ به علت قیمت مناسب و وزن پایین آن برای استفاده‌های متنوعی مناسب است. قیمت پایین شیلنگ  PVC نسبت به دیگر شیلنگ‌های هم‌ رده باعث شده تا مورد محبوبیت عموم قرار بگیرد و کاربردهای زیادی به آن اختصاص داده شود. همچنین وزن پایین شیلنگ PVC نیز باعث سهولت استفاده از این محصول شده است. جنس نخ استفاده شده برای مقاوم‌سازی در این شیلنگ، پلی استر است. از لحاظ کیفیت و کاربردی این شیلنگ‌ها در رده مطلوبی هستند. از جمله کاربرد‌های این نوع محصول باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • ‌‌‌‌‌‌شیلنگ باد
  • شیلنگ گاز
  • شیلنگ اسپری

مشخصات شیلنگ هیدرولیک نخ دار

شیلنگ هیدرولیک نخ دار بر پایه نخ مقاوم سازی شده است. نخ‌های تابیده، پیچ دار و در کل ماده‌های بر پایه نخ در ساختار این نوع شیلنگ‌ها باعث استحکام آن‌ها می‌شود.‌ این شیلنگ‌ها از یک لایه تا شش لایه نخ تولید می‌شوند اما رایج ترین استفاده آنها یک نخ و دولایه نخ است. کار اصلی این نخ‌ها تحمل فشار بالای درون شیلنگ است. شیلنگ‌های هیدرولیک نخی بر اساس ماده‌ای که از درون آنها عبور می‌کند، مقدار دما و مقدار فشار، دسته بندی می‌شوند و هرکدام از این دسته‌ها حمل مواد خاصی را برعهده دارند.

یکی دیگر از انواع شیلنگ‌های انتقال مواد شیلنگ‌های صنعتی است. این نوع شیلنگ‌ها نیز کاربرد زیادی را ایفا می‌کنند اما نکته‌ای که دارند تحمل فشار کم است. به زبان ساده تر شیلنگ‌های صنعتی تحمل تحمل فشار کمتری نسبت به شیلنگ‌های هیدرولیکی دارند و برای مکان‌هایی که تحمل فشار بالا لازم است اصلا توصیه نمی‌شوند.

شیلنگ هیدرولیک نخ دار فشار قوی

یکی از کاربردی ترین شیلنگ‌های نخ دار نوع فشار قوی آنها است. این شیلنگ در رنگ‌های زرد، آبی، قرمز، طوسی و مشکی در بازار وجود دارد. طول و قطر این شیلنگ‌ بسیار متفاوت است. در هنگام انتخاب شیلنگ‌های فشار قوی به کیفیت آن حتما توجه کنید تا بهره وری خوبی دریافت کنید.

چگونگی ساخت شیلنگ هواکشی

اگر شما هم از شیلنگ‌های هواکشی استفاده می‌کنید، قطعا برایتان مهم است شیلنگی که خریداری کرده‌اید از چه موادی ساخته شده و چگونه نگهداری شده‌ است. شیلنگ‌های هیدرولیک در هنگام ساخت وبرش دچار آلودگی می‌شوند. این آلودگی ناشی از ذرات سیم‌های داخلی شیلنگ و همچنین ذرات لاستیک شیلنگ است که درون آن ته نشین می‌شوند. برای شیلنگ‌های هواگشی بهتر است قبل از استفاده آنها را از این آلودگی‌ها پاک کرده و سپس اقدام به نصب آنها کنید.

اگر قبل از استفاده شما شیلنگ را به وسیله برش تر به جای برش خشک قطع کرده باشند احتمال وجود این آلودگی‌ها بسیار کم می‌شود. اگر در حین کار از این روش استفاده نشد می‌توان پس از انجام برش و اتمام کار به وسیله مکش تمام آلودگی‌های درون شیلنگ را خارج کرد. از دیگر روش‌های پاک کردن آلودگی دمیدن به داخل شیلنگ است که البته این روش برای شیلنگ‌های طولانی موثر نیست و توصیه نمی‌شود. راه دیگر شست و شوی شیلنگ است. شیلنگ‌های نخ دار قابلیت شست و شو با مواد شوینده را دارند. البته در شستن شیلنگ نباید از مواد اسیدی استفاده شود.

 

ویژگی‌های شیلنگ نخ دار

شیلنگ نخ دار کاربرد بسیار وسیعی در صنعت دارد. این شیلنگ دارای ویژگی و مزیت‌های زیادی است که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

  • مقاومت و دوام بسیار بالا در مقابل نور خورشید و اشعه‌های ناشی از آن. استقامت این شیلنگ در دمای (20- تا +80) از خود ایستادگی نشان می‌دهد. البته این مقاومت به نوع شیلنگ نیز برمی‌گردد و با توجه به آن متفاوت است.
  • استقامت در برابر پارگی، کشیدگی و ترکیدن (انعطاف پذیری بسیار بالا).
  • مقاومت این شیلنگ در مقابل مواد صنعتی و شیمیایی مختلف بالا است.
  • تحمل فشار بالا در بازه 10 تا 200 بار، اندازه تحمل به نوع شیلنگ بستگی دارد و مقدار تحمل در شیلنگ مختلف متقاوت است.
  • طول عمر بالا و ماندگاری زیاد بین 3 تا 5 سال. در حالتی که نکات استفاده صحیح این شیلنگ‌ها رعایت شود تا 10 سال نیز می‌توانند پاسخگو باشند.
  • در صورت وجود آلودگی قابل شست و شو هستند. البته این شست و شو نباید با مواد اسیدی صورت گیرد.
  • به دلیل انعطاف پذیری بالا، جمع شوندگی آسانی دارند.
  • قیمت مناسبی نسبت به کاربرد دارند.
  • دارای تنوع زیادی در اندازه و مدل هستند و در انواع گوناگونی به بازار ارائه می‌شوند.

نکات خرید شیلنگ‌ هیدرولیک نخ دار

از نکاتی که هنگام خرید این نوع شیلنگ‌ها باید در نظر داشته باشید کیفیت آن است. اگر شیلنگ مورد نظر از استانداردهای لازم برخوردار نباشد در استفاده از آن دچار مشکل خواهید شد. باید توجه کنید که شیلنگ با ماده مورد استفاده شما همخوانی داشته باشد. اندازه قطر شیلنگ را نیز حتما در نظر بگیرید، زیرا هرچه قطر آن کمتر باشد سرعت انتقال مواد بیشتر است. پس به سرعت انتقال ماده نیز توجه کنید.

بعضی از شیلنگ‌ها در اندازه‌های متفاوتی بسته بندی می‌شوند، اما شما می‌توانید در صورت یکسان نبودن این اندازه‌ها با محل کارتان، مقدار دلخواه خود را خریداری کنید.‌ در انواع مختلف شیلنگ نخ دار مواد خاصی بکار رفته است، دقت کنید که مواد بکار رفته در شیلنگ با ماده عبوری از آن مطابقت داشته باشد.

از دیگر نکات باید به مارک، لایه داخلی شیلنگ منتخب و تاریخ انقضا آن توجه کرد. هرکدام از این نکات به روش خود تاثیر بسزایی در کارکرد آن می‌گذارند.

کلام آخر

 شیلنگ‌ها از مهم تجهیزات در صنعت به شمار می‌روند که کار انتقال مایعات را بسیار آسان کرده‌اند. ممکن قیمت پایین این شیلنگ‌ها وسوسه انگیز باشد اما اکیدا توصیه می‌شود در خرید این محصولات، آن را حتما از نوع باکیفیت تهیه کنید تا دچار سانحه و یا آسیب ناشی از این شیلنگ‌ها نشوید.

امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×
error: Content is protected !!