» بست کمربندی » مخفی کردن سیم تلوزیون
روش های مخفی کردن سیم تلوزیون
بست کمربندی - سیم و کابل

مخفی کردن سیم تلوزیون

آذر 8, 1403 3030

کابل‌ها قسمتی از وسایل برقی هستند که وجود آنها ضروری است و نمی‌توان این تجهیزات را حذف کرد. بنابراین ناچارا باید به دنبال راه‌هایی بود که بتوان با کمک آنها این کابل‌ها را مخفی کرده و از بهم‌ریختگی و ایجاد بی‌نظمی در خانه جلوگیری کرد. این موضوع بخصوص درباره سیم‌های تلویزیون به چشم می‌خورد و اکثر افراد به دنبال راه‌هایی هستند که با کمک آن بتوانند حواس بیننده را از این کابل‌ها پرت کنند. اما نکته مثبتی که وجود دارد اینست که امروزه راهکارها و وسایل زیادی روی کار آمده‌اند که با کمک آنها می‌توان به سادگی این کابل‌ها را نظم داده و مخفی کرد. در ادامه همراه ما باشید تا شما را با این راهکارها آشنا کنیم.

مخفی کردن سیم تلویزیون دیواری

برای مخفی کردن سیم‌ تلوزیون دیواری راهکارها و ایده‌های جذابی وجود دارد که نه‌تنها به نظم محیط کمک می‌کنند، بلکه جنبه زیبایی نیز دارند و باعث جذاب‌تر شدن دکوراسیون منزل شما خواهند شد. با استفاده از این ترفندها می‌توانید به شکل ماهرانه سیم‌ها را از دید عموم پنهان کرده و یک چیدمان مناسب برای تلوزیون خود ایجاد کنید. نکته‌ای که وجود دارد اینست که ترفندهای مخفی کردن سیم در تلوزیون‌های دیواری با تلوزیون‌ها زمینی کمی متفاوت است. از این رو ابتدا به بررسی راهکارهای مخفی کردن سیم در تلوزیون دیواری و سپس به تلوزیون زمینی می‌پردازیم.

استفاده از کاور کابل (داکت)

از ساده‌ترین روش‌های مخفی کردن سیم تلوزیون باید به استفاده از کاور کابل افشان یا همان داکت اشاره کنیم. جنس این داکت‌ها معمولا از PVC یا پلاستیک است و می‌توان آن را در اندازه‌ها و رنگ‌های مختلف بسته به نوع دکوراسیون خود تهیه کرد. با استفاده از این داکت‌ها نیازی به انجام تعمیرات اساسی در دیوار برای مخفی کردن سیم‌ها ندارید و به خوبی می‌توان با کمک این محصول کابل‌ها را پنهان کرد. برای اینکه بین دیوار و داکت هماهنگی ایجاد کنید، بهتر است از داکت‌های هم‌رنگ آن استفاده کنید. این روش یکی از مناسب‌ترین راه‌ها برای مخفی کردن سیم تلوزیون نصب شده روی دیوار است.

استفاده از کیت‌های مخصوص ( cable plates)

با کمک این کیت‌ها، سیم های تلوزیون را از داخل دیوار به پریز می‌رسانند. البته این روش مختص دیوارهای کاذبی است که پشت آنها خالی است. برای انجام این کار به تجربه و مهارت کافی در سیم‌کشی و یک دستگاه فلزیاب نیاز دارید. در صورتی که احساس می‌کنید مهارت کافی برای انجام این کار را ندارید، بهترین گزینه کمک گرفتن از تکنسین های برق است. در غیر این صورت باید به شیوه زیر عمل کنید:

  • با کمک یک چاقو، دو حفره برحسب اندازه‌های کیت مخصوص در دیوار ایجاد کنید. یکی از این حفره‌ها باید پشت تلوزیون و دیگری در کنار پریز برق ایجاد شده باشند.
  • سپس باید کیت‌های مخصوص را به دیوار فشار داده و آنها را به خوبی در جای خود محکم کنید.
  • در این مرحله باید سیم تلوزیون را درون دهانه کیت قرار داده و آن را کیت نزدیک به پریز ادامه دهید.

قبل از اینکه به سراغ انجام این تغییرات بروید، ابتدا با صاحبخانه خود درباره این مسئله مشورت کنید. به بیان دقیق‌تر قبل از انجام کار باید مطمئن شوید زیر مکانی که مشخص کرده‌اید، سیم برقی در دسترس نباشد. زیرا در این حالت ممکن است برق ساختمان را قطع کرده و با خطرات جدی مثل برق گرفتگی روبه رو شوید. در حالت بهترین راه استفاده از یک دستگاه فلزیاب است که با کمک آن محل قرارگیری سیم‌ها را پشت دیوار مشخص کرد.

» راه های مخفی کردن سیم برق در خانه

استفاده از نوار چسب برای مخفی کردن سیم تلویزیون

نوار چسب پهن گزینه بسیار مناسبی برای پوشاندن سیم‌های کوتاه یا تلوزیون است و به راحتی می‌توان آنها با کمک این چسب پوشش داد. حتی می‌توانید این نوار چسب‌ها را با کمک رنگ‌های آکریلیک به رنگ دیوار درآورده تا نتوان به راحتی آنها را تشخیص داد. همچنین می‌توانید با استفاده از استیکر این نوار چسب‌ها را به نقاط تزئینی تبدیل کرده و جدا از مخفی کردن سیم‌ها باعث هرچه زیباتر شدن فضای قرارگیری تلوزیون شد.

استفاده از نوار چسب برای مخفی کردن سیم تلویزیون

زیباسازی جایگزین مخفی کردن

شما می‌توانید با کمی خلاقیت، ضعف نمایان بودن سیم‌های تلوزیون را به یک نقطه قوت در خانه تبدیل کنید. اگر تمام راهکارهای قبلی را طی کردید اما بازهم موفق به پنهان کردن سیم ها نشدید، بهترین گزینه اینست که از هنر و خلاقیت خود برای تزئین دیوار استفاده کنید. این کار را میتوانید به راحتی با کمک چسب حرارتی و یا دیگر روش‌های خلاقانه مثل ایجاد یک نماد، اسم، طرح، شکل و … انجام داده و ایده دلخواه خود را پیاده کنید.

مخفی کردن کابل‌های تلویزیون‌های رومیزی

با مخفی کردن کابل در تلوزیون هایی که به دیوار متصل هستند، می‌توان ظاهری منظم و مرتب در اطراف تلوزیون ایجاد کرد. در واقع سیم افشان پراکنده باعث ایجاد فضایی شلوغ و بی‌نظم می‌شوند که تا حد زیادی دکوراسیون خانه را بهم ریخته نشان می‌دهد. اما اگر به سراغ راهکارها و ترفندهای مناسب و خلاقانه بروید، نه‌تنها مانع از بهم‌ریختگی محیط می‌شوید، بلکه می‌توانید به آن نقطه ظاهر بسیار جذابی نیز ببخشید. در ادامه همراه ما باشید تا شما را با روش‌ها و ایده‌های مناسب برای پنهان کردن سیم‌های تلوزیون دیواری آشنا کنیم.

مخفی کردن کابل‌های تلویزیونی روی زمین از طریق داکت‌های زمینی

داکت‌های زمینی قالب های نواری شکل با طول بلندی هستند که کابل های روی سطح زمین را با لایه‌ای پلاستیک به خوبی میپوشانند. استفاده از داکت های زمینی بسیار آسان است و به مهارت خاصی نیاز ندارد. استفاده از این محصولات به این شکل است که ابتدا باید درپوش آن را برداشته و سپس کابل‌ها را درون آن قرار داده و درپوش آن را محکم ببندید. داکت‌های زمینی از روش‌های پرطرفدار برای مخفی کردن سیم‌های نزدیک تلوزیون هستند و جلوه مناسبی به اتاق یا پذیرایی شما می‌بخشند. جدا از پنهان‌سازی، با استفاده از این داکت ها مانع از زمین خوردن افراد هنگام عبور از روی این سیم‌ها شده و از ورود هرگونه آسیب به آنها جلوگیری می‌کنید.

دسته‌بندی کابل‌ها با بست

اگر تعداد سیم‌های تلوزیون شما زیاد است، بهترین گزینه برای مخفی کردن آنها استفاده از بست‌های کمربندی پلاستیکی است. در واقع با این کار سیم‌ها را به یکدیگر متصل کرده و مانع از پراکندگی آنها می‌شوید. بدین شکل که باید همه سی ها را در یک دسته جمع کرده و با استفاده از بست کمربندی پلاستیکی دسته‌بندی کنید. اگر برخی از کابل‌ها نازک و برخی دیگر ضخیم‌تر بودند، می‌توانید کابل‌های نازک را پشت ضخیم‌ها پنهان کنید. موضوعی که باید به آن توجه کنید دسته‌بندی جداگانه سیم‌های برق و  A / V است.

با انجام این کار از تداخل الکترومغناطیسی جلوگیری کرده و باعث افزایش قدرت عملکرد کابل‌ها نیز می‌شوید. در واقع علت عایق کردن کابل‌های اطلاعات نیز محافظت در برابر امواج است تا ایمنی تا حد امکان در اتصالات وجود داشته باشد.

به کارگیری گیره دوبل کاغذ (کلیپس کاغذ)

اگر تنها چند کابل تلوزیون نازک وجود داشت، بهتر است آنها را با کمک یک گیره کوچک دسته‌بندی کرده و کنار هم قرار دهید. اگر کابل‌ها ضخیم‌تر بودند از چند گیره و یا گیره‌های بزرگ‌تر استفاده کنید تا از جدا شدن آنها جلوگیری کرده و به خوبی آنها را کنار یکدیگر جمع آوری کنید. نکته‌ای که باید به آن توجه کنید اینست که نباید به هیچ عنوان از بست‌ کمربندی فلزی استفاده کنید زیرا این محصول باعث از بین رفتن عایق سیم‌ها و کابل‌ها شده و خطر برق‌گرفتگی را تا حد زیادی افزایش می‌دهد. استفاده از این نوع بست حتی در مواردی می‌تواند سبب بروز آتش‌سوزی نیز شود.

به کارگیری گیره دوبل کاغذ (کلیپس کاغذ)

به کارگیری بست پارچه‌ای

اگر سیم‌های تلوزیون در زیر مبلمان یا میزها قرار می‌گیرند، بهتر است آنها را با استفاده از چسب‌های کمربندی دسته‌بندی کرده و در محل قرار دهید. این بست‌ها که به آنها تسمه نیز می‌گویند معمولا در فروشگاه‌های لوازم اداری به فروش می‌روند. بست پارچه‌ای به خود مبلمان وصل شده و از آنجا که به راحتی باز و بسته می‌شود می‌توان هر زمان که نیاز بود سیمی را از آن جدا کرده و یا به آن اضافه کرد. این بست‌ها همان تسمه‌هایی هستند که معمولا هنگام خرید لپ تاپ و شارژر به دور کابل‎‌ها پیچیده می‌شوند.

مخفی کردن کابل‌ها پشت لوازم منزل

برای مخفی کردن سیم‌ها و کابل‌های تلوزیون، به‌جای تهیه ابزار و وسایل مختلف، می‌توانید آنها را پشت مبلمان یا دیگر وسایل نزدیک مخفی کنید. در واقع با کمک گرفتن از لوازم منزل و یا مبلمان می‌توان بدون نیاز به وسیله خاصی به راحتی سیم‌های نازک و یا ضخیم را پنهان کرد.

نحوه شستشوی نمای ساختمان با ساده‌ترین روش ها

چسباندن کابل به دیوار، مبلمان یا میز تلویزیون با کمک چسب حرارتی

در این روش تنها به تفنگ چسب حرارتی و چسب آن نیاز دارید. به این شکل که باید لایه نازکی از چسب را روی سطح دیوار، زمین و یا مبلمان زده، سپس سیم تلوزیون را روی آن فشار داده و حدود 5 تا 10 ثانیه نگه دارید. این کار را باید تا زمانی که کابل‌ها به خوبی در جای خود محکم و ثابت شوند ادامه دهید. همچنین می‌توانید کابل‌ها را به خوبی میز تلوزیونن بچسبانید تا به راحتی شاهده نشوند. چسب حرارتی از جمله چسب‌هایی است که به کابل‌های تلوزیون و یا میز آن آسیب نمی‌رساند و به راحتی جدا می‌شود. برای پاک کردن این چسب از روی سطوح مختلف کافیست از یک پنبه آغشته به الکل استفاده کنید.

جعبه نگهدارنده‌ی کابل

اگر می‌خواهید تعداد زیادی کابل پنهان کنید که در بین آنها آداپتور و شارژر نیزز وجود دارد، بهترین گزینه برای شما استفاده از جعبه‌های نگهدارنده کابل است. در بازار جعبه‌هایی وجود دارد که در یک یا چند سمت آنها سوراخ‌هایی تعبیه شده تا بتوان سیم‌ و کابل ها را از درون آنها عبور داد. شما می‌توانید در این جعبه‌ها یک محافظ و یا سه راهی برق را قرار داده و سپس جعبه را روی میز تلوزیون قرار دهید. بدین شکل سیم‌هایی که رها شده‌اند به خوبی به این جعبه متصل می‌شوند. این جعبه‌ها در اشکال و رنگ‌های مختلفی در بازار وجود دارند که می‌توانید برحسب رنگ دکوراسیون خود نوع مناسبی از آنها را تهیه کرده و به کار بگیرید.

اصول ایمنی مخفی کردن کابل برق

  • اولین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید عدم قرارگیری سیم‌ها زیر فرش یا موکت است. با این کار دمای کابل افزایش پیدا کرده و می‌تواند باعث بروز حوادثی چون آتش‌سوزی شود.
  • حواستان باشد که سیم‌های برق در معرض فشار قرار نگرفته باشند. به عبارتی نباید آنها را به حالت فشرده در فضاهای کوچک مثل پشت وسایل خانگی قرار دهید. قرار گرفتن کابل‌ها در این حالت برای مدت طولانی باید آسیب به آنها می‌شود.
  • به هیچ وجه از پریزهای چند راه، بیش از حد بار الکتریکی نکشید. این بار می‌توان به دلایل مختلفی چون استفاده همزمان از چند وسیله برقی باشد و یا می‌تواند به دلیل استفاده از یک وسیله برقی پرمصرف ایجاد شود.
  • هنگامی که از پریزهای چندراه استفاده می‌کنید، حواستان باید به ظرفیت انتقال جریان آن باشد و دقت کنید که هیچ وقت بیشتر از این میزان ظرفیت از آنها جریان نکشید.
  • در صورت کوتاه بودن کابل اتصال چندراه، به هیچ عنوان از اتصال دو یا چند سه راهی استفاده نکنید. در این موقعیت تنها کاری که باید انجام دهید استفاده از یک سه‌راهی با طول کابل بلندتر است.
  • اکیدا توصیه می‌شود سه‌راهی‌ها را مستقیما به پریز برق وصل کنید و از اتصال آنها به دیگر اتصالات مثل سه‌راهی های کوچک و بزرگ خودداری کنید.

اصول ایمنی مخفی کردن کابل برق

سخن آخر

مخفی کردن سیم و کابل‌های وسایل برقی مسئله‌ای است که همواره ذهن افراد را به خود درگیر می‌کند. بالاتر شما را با چندین روش پنهان کردن سیم تلوزیون آشنا کردیم، اما باید بدانید این روش‌ها تنها به موارد نام برده شده ختم نمی‌شوند و ایده‌های مختلف بسیاری برای زیباسازی این سیمم‌ها وجود دارد. پس قبل از هرکاری بهتر است از خلاقیت خود استفاده کنید.

باتشکر از اینکه تا انتهای مقاله همراه ما بودید.

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×
error: Content is protected !!