» لوله مسی » دلیل نصب رادیاتور زیر پنجره چیست؟
دلیل نصب رادیاتور زیر پنجره
لوله مسی

دلیل نصب رادیاتور زیر پنجره چیست؟

آبان 8, 1403 40101

همانطور که میدانید معمولا سردترین نقطه در خانه، اطراف پنجره هاست. دلیل این امر هم امکان نفوذ هوا از طریق درزهای پنجره است که این موضوع در فصول سرد سال میتواند بسیار آزاردهنده باشد. از این رو افراد به سراغ استفاده از رادیاتورهایی رفته‌اند که میتوان آنها را زیر پنجره ها نصب کرد. در واقع با نصب رادیاتور زیر پنجره کسری دمای خانه به خوبی جبران شده و میتوانید به خوبی دمای اتاق را به حالت ایده‌آل برسانید. پس برای اینکه بتوانید از حداکثر توان گرمایی رادیاتور استفاده کنید، بهترین گزینه قرار دادن آن زیر پنجره اتاق است. در ادامه مقاله همراه ما باشید تا شما را بیشتر با دلایل نصب رادیاتور زیر پنجره آشنا کنیم.

علت نصب رادیاتور زیر پنجره

یکی از راه‌حل های مناسب برای افزایش گرمایش درون خانه، نصب رادیاتور زیر پنجره است. با این کار یک منبع گرمایشی اصلی برای فضاهای کوچک ایجاد می‌کنید که برخلاف ظاهر کوچک و مناسب، قدرت بالایی در افزایش دمای محیط دارد. جدا از استفاده در محیط های کوچک، شما می‌توانید از رادیاتور به عنوان یک منبع اضافی گرمایشی در فضاهای بزرگ نیز استفاده کنید. در نتیجه نصب رادیاتور، باعث بهبود توزیع گرما در محیط شده و مانع از ایجاد نقاط سرد در نزدیکی پنجره ها میشود. دلایل تعددی وجود دارد که باعث شده‌اند افراد به فکر نصب رادیاتور زیر پنجره بیفتند. در ادامه همراه ما باشید تا شما را با این دلایل آشنا میکنیم.

خنک شدن پنجره

پنجره ها را میتوان به عنوان یکی از مهم‌ترین منابع هدر رفت انرژی نام برد. در واقع هوای سرد، از طریق درزهای پنجره به درون اتاق نفوذ کرده و باعث کاهش دمای اتاق میشود. حال اگر رادیاتور را زیر پنجره نصب کنید، دیگر نیاز نیست با مشکل خنک شدن اتاق دست و پنجه نرم کنید. به این شکل که هوای گرم از سمت رادیاتور به طرف پنجره رفته و از خنک شدن و ورود هوای سرد جلوگیری میکند.

 مقایسه رادیاتور مسی و آلومینیومی| کدامیک بهتر است؟

متعادل سازی دما

همانطور که میدانید سردترین قسمت در خانه، اطراف پنجره هاست. به عبارتی هرچه شما عملکرد وسایل گرمایشی در خانه را افزایش دهید، باز هم موفق نمیشوید دمای اتاق را به حالت ایده‌آل برسانید. پس این مشکل تنها با نصب رادیاتور زیر پنجره حل خواهد شد و با این کار تعادل دما را در سراسر خانه به وجود می‌آورید.

ایجاد جریان هوا

جدا از افزایش دمای هوا، با کمک رادیاتور میتوان کیفیت هوا را نیز افزایش داد. بدین شکل که هوای گرم از رادیاتور به سمت بالا حرکت میکند و جریان هوای سرد را به طرف پایین میکشد. در نتیجه این جریان هوا باعث بهبود کیفیت هوای دورن اتاق خواهد شد.

سهولت نصب رادیاتور زیر پنجره

رادیاتورها را معمولا به دیوار نصب میکنند. با نصب رادیاتور زیر پنجره، میتوانید آن را آسان‌تر نصب کرده و دیگر نیازی به سوراخ کردن دیوار در مکان دیگری ندارید. پس میتوان گفت بهترین موقعیت برای نصب این دستگاه، زیر پنجره اتاق است.

ارتفاع نصب رادیاتور زیر پنجره چقدر است؟

ارتفاع نصب رادیاتور زیر پنجره، به مواردی چون ارتفاع پتجره و اندازه رادیاتور بستگی دارد. برای نصب رادیاتور زیر پنجره، باید حواستان باشد که فاصله مناسبی بین رادیاتور و پنجره وجود داشته باشد تا مشکلی در عملکرد آن ایجاد نشود و هوا به خوبی در اطراف آن جریان پیدا کند. جدا از فاصله رادیاتور با دیوار، باید فاصله مناسبی با سطح زمین و دیگر سطوح نیز برای این وسیله ایجاد کنید تا بتوان به خوبی به آن دسترسی پیدا کرد.

به طور کلی ارتفاع نصب رادیاتور در زیر پنجره بین 10 تا 15 سانتی‌متر است که این مقدار، از زمین تا پایه رادیاتور بسیار مناسب است. جدا از موارد گفته شده برای نصب دقیق و اصولی بهتر است از یک نصاب یا کارشناس تاسیساتی کمک بگیرید تا پس از مدتی با مشکلی در عملکرد رادیاتور روبه رو نشوید.

ارتفاع نصب رادیاتور زیر پنجره چقدر است؟

مزایای نصب رادیاتور زیر پنجره

بالاتر شما را با دلایل نصب این وسیله زیر پنجره آشنا کردیم. جدا از این دلایل، نصب رادیاتور زیر پنجره مزایای بسیار دیگری هم دارد که باعث محبوبیت هرچه بیشتر این وسیله شده‌اند. در ادامه شما را با این موارد آشنا میکنیم:

  • صرفه‌جویی در فضای اتاق: با نصب رادیاتور زیر پنجره شما در واقع به صورت استراتژیک از فضای خالی زیر پنجره استفاده کرده‌ و در عین حال ظاهر اتاق را هم حفظ کرده‌اید.
  • توزیع یکنواخت گرما: رادیاتور زیر پنجره به شکل بهتری میتواند گرما را در محیط پخش کند. به عبارت دقیق‌تر گرما از سمت پنجره به درون اتاق وارد میشود و هوای سرد نزدیک پنجره را دفع میکند. این امر باعث کاهش تفاوت دما در اتاق نیز میشود.
  • جلوگیری از ترک‌خوردگی پنجره: با قراردادن رادیاتور زیر پنجره، تا حد زیادی از ترکیدگی پنجره به دلیل اختلاف هوا در فصول سرد جلوگیری میکنید. گرمایی که از رادیاتور پخش میشود به پنجره رسیده و مانع از تغییر دمایی آن میشود.
  • جلوه جذاب: در برخی موارد نصب رادیاتور زیر پنجره، باعث افزایش زیبایی دکور اتاق شده و دکوراسیون فضا جلوه خاصی به خود میگیرد.

حتی با مزایای که بالاتر نام بردیم، باز هم در نصب رادیاتور زیر پنجره باید دقت کافی داشته باشید. برای مثال از نصب صحیح رادیاتور اطمینان داشته باشید و دقت کنید که هوا به خوبی در اطراف آن جریان داشته باشد تا گرما به شکل یکنواخت در تمام قسمت های اتاق پخش شود. همچنین ارتفاع رادیاتور از سطح زمین نیز مسئله بسیار مهمی است که باید به آن توجه کافی داشته باشید تا این وسیله بتواند به بهترین شکل ممکن به کار خود ادامه دهد.

 لوله‌های پشت یخچال باد سرد باشد یا گرم؟

مهم‌ترین نکات نصب رادیاتور در اتاق

با اینکه بهترین نقطه در خانه برای نصب رادیاتور زیر پنجره است اما باهم باید به نکاتی هنگام نصب آن توجه کنید تا پس از نصب رادیاتور مشکلی برایتان به وجود نیاید. در ادامه همراه ما باشید تا شما را با مهم‌ترین نکات نصب رادیاتور آشنا کنیم.

محل نصب رادیاتور پکیج باید دور از وسایل منزل باشد

در صورتی که رادیاتور را در نزدیکی وسایلی چون مبل با تلوزیون نصب کنید، هوایی که باید از رادیاتور خارج شود درون آن حبس شده و جریان پیدا نمیکند. این حالت پس از مدتی باعث بروز مشکل در رادیاتور شده و عملکرد آن را مختل میکند. پس که تا جایی که امکان دارد رادیاتور را در نزدیکی وسایل بزرگ در خانه قرار ندهید.

رادیاتور را در زیر یا پشت پرده های بلند نصب نکنید

یکی دیگر از نکات نصب رادیاتور که باید به آن توجه داشته باشید عدم قرارگیری این وسیله در پشت پرده های بلند و ضخیم است. همانطور که بالاتر اشاره کردیم هوا باید به صورت کاملا آزاد در اطراف رادیاتور جریان داشته باشد. حال اگر این وسیله را پشت پرده های بلند و ضخیم نصب کنید، جریان هوا را مسدود کرده و مانع نفس کشیدن رادیاتور خواهید شد. جدا از کاهش بازدهی رادیاتور این امر میتواند خطرات بزرگ‌تری نیز به دنبال داشته باشد. برای مثال اگر از رادیاتورهای مبدل حرارتی استفاده میکنید، با قرار دادن آن پشت پرده های ضخیم، خطر آتش‌سوزی در خانه را افزایش میدهید که این مورد جدا از آسیب های مالی، باعث حوادث جبران ناپذیری نیز میشود.

نقشه لوله کشی رادیاتور را تغییر دهید

یکی از نکات مهمی که در اکثر خانه ها دیده میشود اینست که لوله کشی رادیاتور، برحسب نقشه لوله کشی ساختمان انجام نشده است. این مورد در نهایت باعث میشود افراد رادیاتور را در محل نامناسبی نصب کنند. البته این حالت مسئله چندان پیچیده‌ای نیست و به سادگی میتوان آن را حل کرد.

اگر متوجه شدید لوله مسی رادیاتور شوفاژ در محل مناسبی انجام نشده است، میتوانید برای پیدا کردن محل مناسب برای نصب رادیاتور، لوله کشی آن را تغییر دهید. انجام این کار بخصوص در مواردی که لوله کشی رادیاتور به صورت روکار صورت گرفته باشد آسان تر است و به راحتی میتوان آن را حل کرد.

مهم‌ترین نکات نصب رادیاتور در اتاق

رادیاتور شوفاژ را در نزدیک ترین فاصله به پکیج نصب کنید

یکی دیگر از مهم‌ترین نکاتی که تاثیر بسزایی در افزایش کارایی رادیاتور دارد، نصب آن در نزدیکی پکیج است. در واقع اگر فاصله رادیاتور تا پکیج ساختمان مناسب باشد، راندمان رادیاتور به شکل موثری افزایش پیدا میکند و میتوانید نهایت استفاده را از آن داشته باشید. در مقابل اگر رادیاتور را با فاصله زیادی از پکیج قرار دهید، عملکرد آن تا حد زیادی کاهش پیدا خواهد کرد. پس این موضوع را فراموش نکنید.

بهترین مکان برای قرار دادن رادیاتور کجاست؟

شاید تصمیم‌گیری برای انتخاب محل نصب رادیاتور کمی برایتان دشوار باشد. در واقع برای انتخاب محل مناسب نکاتی وجود دارد که اگر به آنها توجه کنید به راحتی میتوانید مناسب‌ترین نقطه در خانه را برای نصب این وسیله آماده کنید. در ادامه همراه ما باشید تا شما را با نکات تصمیم‌گیری درباره محل قرارگیری رادیاتور آشنا کنیم.

سردترین قسمت اتاق

بالاتر اشاره کردیم که پنجره ها سردترین نقطه در خانه هستند. اما در برخی موارد ممکن است پنجره ها در گوشه اتاق یا یک دیوار قرار گرفته باشند که در این حالت دمای خیلی پایینی ندارند. در این حالت میتوانید رادیاتور را در یک نقطه سرد از اتاق و نزدیک به دیوار قرار داده تا با روش مشابه پنجره، با آن نقطه مقابله کند. با این کار شاهد افزایش دمای اتاق خواهید بود.

در نتیجه نیاز نیست همیشه رادیاتور را زیر پنجره قرار دهید، بلکه باید سردترین قسمت در اتاق را برای نصب آن انتخاب کنید. با این کار گرمای از دست رفته را به صورت مستقیم جبران کرده و اجازه میدهید گرمای بیشتری به درون اتاق وارد شود. جدا از این موارد بهتر است بدانید گرما در اتاق های خشک بسیار سریع‌تر از بین میرود.

دور کردن رادیاتور از مبلمان

اگر از رادیاتور استفاده میکنید، باید نسبت به محل قرارگیری مبلمان خود حساس باشید زیرا این حالت تاثیر مستقیمی بر عملکرد رادیاتور دارد. به عبارت ساده‌تر باید حواستان باشد که مبل ها را جلوی رادیاتور قرار ندهید و جریان هوای اطراف آن را مسدود نکنید. در غیر این صورت رادیاتور نمیتواند به خوبی تعادل دما را در اتاق ایجاد کند. در واقع این مورد را نیز میتوان به عنوان یکی از دلایل نصب رادیاتور زیر پنجره نام برد زیرا معمولا در فضای پایین پنجره اشیا یا وسیله‌ای قرار نمیگیرد و این فضا خالی میماند.

توجه به دکوراسیون فضا

امروزه رادیاتورها نه‌تنها به عنوان یک وسیله گرمایشی استفاده میشوند، بلکه میتوان آنها به عنوان یک وسیله دکوراتیو نیز در اتاق قرار داد. در واقع امروزه این محصولات در اشکال و اندازه‌های متفاوتی به بازار عرضه می‌شوند که میتوانید بسته به سبک دکوراسیون و چیدمان خانه خود نوع مناسبی از آنها را تهیه کنید.

لازم است بدانید ظاهر و طراحی رادیاتور بر روی محل قرارگیری آن موثر است. پس توصیه میشود اطمینان پیدا کنید که سیستم گرمایشی شما با این طراحی سازگار باشد.

آیا می‌توان پرده ها را پشت رادیاتور چسباند؟

امکان چسباندن پرده پشت رادیاتور سوالی است که برای اکثر افراد پیش می‌آید. در صورتی که رادیاتور خود را زیر پنجره نصب کرده و میخواهید پرده پنجره را به پشت آن بچسبانید باید به نکاتی توجه داشته باشد.

به بیان دقیق‌تر برخی از رادیاتورهای امروزی دارای پانل های پشتی هستند که از آنها برای خروج بخشی از گرما استفاده میکنند. در نتیجه با چسباندن پرده ها پشت رادیاتور باعث میشوید جریان هوای گرم رادیاتور به دام بیفتد و مانع از پخش مناسب هوای گرم می‌شوید.

برای رفع این مشکل بهترین راه استفاده از پرده های کوتاه است. اما اگر همچنان به استفاده از پرده های بلند اصرار دارید، توصیه میکنیم تا جایی که امکان دارد آنها را کنار رادیاتور نگه دارید.

آیا می‌توان پرده ها را پشت رادیاتور چسباند؟

چند نکته در رابطه با افزایش بهره وری از رادیاتور

نصب دو رادیاتور در سایزهای کوچک بسیار به‌صرفه‌تر و مناسب‌تر از نصب یک رادیاتور بزرگ در یک اتاق است. با این کار میتوانید نهایت بهره‌وری از این وسیله را داشته و دمای یکنواختی در فضا پخش کنید. پس باید رادیاتور شوفاژ را با توجه به اندازه اتاق انتخاب کنید و از نصب یک رادیاتور بزرگ در یک اتاق کوچک خودداری کنید.

در صورتی که محبور شدید رادیاتور را پشت دیوار داخلی اتاق نصب کنید، نباید از عایق کاری دیوار غافل شوید. شما میتوانید از لایه‌ای از عایق های پلی استایرن در پشت رادیاتور برای پوشش دیوار استفاده کنید تا از هدر رفت حرارت رادیاتور تا حد زیادی جلوگیری کرده باشید. با این کار از انتقال حرارت به دیوار نیز جلوگیری میشود.

خلاصه

رادیاتورها زیر پنجره قرار میگیرند تا به افزایش جریان هوای گرم درون اتاق کمک کرده و هوای سردی که از پنجره وارد میشود را خنثی کنند. با اینکه امروزه اکثر پنجره ها دوجداره هستند اما باز هم نصب رادیاتور زیر آنها میتواند از اتلاف انرژی زیادی جلوگیری کند. همانطور که قبل‌تر اشاره کردیم از بستن پرده ها پشت رادیاتور خودداری کنید تا از ایجاد هرگونه خطر برای خود و افراد خانوادتان جلوگیری کرده باشید. باتشکر از اینکه تا انتهای مقاله همراه ما بودید.

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 4.50

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×
error: Content is protected !!