علت کم بودن شعله آبگرمکن دیواری
یکی از مشکلات شایعی که اکثر افراد پس از مدتی استفاده از آبگرمکن دیواری با آن روبه رو میشوند، کم شدن شعله این وسایل است. این مشکل باعث میشود آب به طور مناسب گرم نشده و یا در بعضی موارد کاملا سرد بماند. در این حالت اولین سوالی که در ذهن افراد شکل میگیرد اینست که علت کم بودن شعله آبگرمکن دیواری چیست؟ در این مقاله از بازاری قصد داریم به بررسی دلایل این مشکل پرداخته و شما را با راهحلهایی برای افزایش شعله آبگرمکن آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
علت کم بودن شعله آبگرمکن دیواری
یکی از مشکلات رایجی که در آبگرمکنهای دیواری رخ میدهد، کم بودن شعله آنهاست. وقتی شعله کم باشد، مشعل نیز به خوبی روشن نشده و در نهایت آب به طور مناسب گرم نخواهد شد. به طور کلی دلایل کم بودن شعله آبگرمکن دیواری عبارتاند از:
- بسته بودن شیر پروانه ای
- تنظیم نبودن شیر فشار آب
- پایین بودن فشار گاز
- باز نبودن کامل شیر ربع گرد آب
- کارکرد نادرست دودکش
- وجود غبار و گرفتگی روی مشعل
- تمیز نبودن شمعک و فندک
در ادامه برخی از این موارد را به صورت گسترده برایتان توضیح خواهیم داد.
نقص در مسیر گاز ورودی به آبگرمکن
اولین موردی که میتواند باعث کم شدن شعله آبگرمکن دیواری شود، وجود نقص در مسیر گاز است. اگر مسیر گاز دستگاه مسدود شده باشد، جریان گاز نمیتواند به شکل مناسب از نازل به شیپوره آبگرمکن وارد شود. در نتیجه مخلوط مناسبی از گاز و هوا ایجاد نخواهد شد. در این حالت شعله کم یا کوتاه میشود.
تنظیم نبودن شعله
برای تنظیم شعله آبگرمکن تنها کافیست پیچ تنظیم آن را بچرخانید تا درجه دلخواه شعله را برای آبگرمکن خود انتخاب کنید. اگر این پیچ در حالت کم قرار گرفته باشد، شعله کوتاهتر و کمتر خواهد بود. پس گاهی اوقات مشکل از آبگرمکن نیست و شما تنها باید با تنظیم پیج مشکل را برطرف کنید.
کم بودن فشار آب ورودی
مورد بعدی که میتواند باعث کم شدن شعله آبگرمکن شود پایین بودن فشار آب ورودی است. این پایین بودن فشار آب ممکن است به دلیل کم بودن کلی فشار آب بوده و یا ناشی از کامل باز نبودن شیر آب ورودی باشد. در کنار اینکه باید فشار آب زیاد باشد، باید لوله مسی آبگرمکن دیواری را هم رسوب زدایی کنید تا فشار ورودی آب گرم پایین نیاید.
کثیف بودن شعله و مشعل
در برخی موارد نیز کم بودن شعله آبگرمکن دیواری به دلیل نفوذ گردوغبار و چربی روی شعله یا مشعل است. در این حالت تنظیم شعله آبگرمکن بهم خورده و افت پیدا میکند. برای رفع این مشکل باید این قطعات را جدا کرده و با استفاده از یک کمپرسور باد و یا مسواک به خوبی تمیز کنید.
رفع کم بودن شعله آبگرمکن با تمیز کردن مشعل
برای رفع مشکل کم بودن شعله آبگرمکن دیواری راههای مختلفی وجود دارد که انجام آنها چندان پیچیده نبوده و تنها به کمی دقت و حوصله نیاز دارد. یکی از این راهها تمیز کردن مشعل و نازل است که کمک زیادی به افزایش شعله آبگرمکن میکند. در ادامه به صورت گام به گام مراحل تمیز کردن این قطعات را برایتان توضیح دادهایم.
- ابتدا باید آبگرمکن را خاموش کرده و اجازه دهید کاملا سرد شود.
- سپس قاب آبگرمکن را برداشته و پیچهایی که مشعل را به رگولاتور وصل میکنند را باز کنید.
- برای تمیز کردن مشعل و نازل به کمی آب و مقدار بسیار کمی مایع ظرفشویی نیاز دارید.
- اگر پس از بررسی آبگرمکن متوجه شدید واشر رگلاتور خراب است باید برای تعویض آن اقدام کنید. در غیر این صورت تنها نیاز است واشر را با گریس کمی چرب کنید.
- همچنین از نشتیابی اتصالات نیز با کمک کف صابون غافل نشوید.
- پس از انجام این کارها مشعل را در جای خود بسته و عملکرد آبگرمکن را بررسی کنید.
برای افزایش شعله آبگرمکن از بررسی فشار گاز هم غافل نشوید. در صورتی که فشار گاز دریافتی توسط آبگرمکن کم باشد، شعله آن به مقدار مطلوب نمیرسد. اگر مراحل بالا را انجام دادید اما باز هم شعله آبگرمکن مناسب نبود، باید از افراد متخصص در این حرفه برای رفع مشکل کمک بگیرید.
علت کم و زیاد شدن شعله آبگرمکن دیواری چیست؟
کم و زیاد شدن شعله آبگرمکن از جمله مشکلاتی است که میتواند بسیار آزاردهنده باشد. از این رو قصد داریم به بررسی برخی از دلایل کم و زیاد شدن شعله بپردازیم. این دلایل عبارتاند از:
- نوسان فشار گاز ورودی به دلیل نشتی یا مشکلات دیگر
- نوسان و همچنین افت فشار آب ورودی
- وجود رسوب در مبدل دستگاه
- کوچک بودن مخزن آب آبگرمکن
- خرابی سنسور تشخیص دما
- درست تنظیم نبودن ترموستات یا خرابی آن
- نقشهکشی و لولهکشی غیرحرفهای
- علت سرد و گرم شدن آب آبگرمکن دیواری
دیگر مشکلی که ممکن است هنگام استفاده از آبگرمکن دیواری با آن روبه رو شوید، سرد و گرم شدن آب خروجی از این وسیله است. دلیل اصلی این مشکل به کم بودن شعله شمعک آبگرمکن مربوط میشود. کم بودن شعله نهتنها دمای آب را از حالت مطلوب خارج میکند، بلکه میتواند به طور چشمگیری عملکرد آبگرمکن را هم کاهش دهد.
در ادامه شما را با رایجترین دلیلی که باعث سرد و گرم شدن آب آبگرمکن میشود آشنا میکنیم.
سرعت و فشار نامناسب آب ورودی یا خروجی از آبگرمکن
سرعت مناسب آب به این معناست که سرعت آب ورودی به آبگرمکن کمتر از سرعت آب خروجی از آن باشد. در این حالت دمای آب بالاتر رفته و دبی آب آبگرمکن هم بیشتر خواهد شد. شیرر تنظیم دما در آبگرمکن وظیفه کنترل دما را برعهده دارد که برای تنظیم فشار مناسب آب باید به سراغ این شیر بروید. شیر تنظیم دما در رگلاتور قرار گرفته است که با چرخاندن آن به طرف سوراخ کوچکتر، میتوان سرعت خروج آب از آبگرمکن را کاهش داد.
در نتیجه میتوان گفت با کم و زیاد شدن سرعت آب ورودی و خروجی از آبگرمکن، دمای آب هم کم و زیاد میشود.
علت گرم نشدن آب آبگرمکن دیواری
گرم نشدن آب آبگرمکن دیواری مشکل بسیار دردسرسازی است که میتواند برای تمام مدلهای این وسایل رخ دهد. به طور کلی دلایل زیادی وجود دارند که باعث گرم نشدن آب آبگرمکن دیواری میشوند. از این رو برای رفع این مشکل باید به بررسی قطعات مختلف آبگرمکن بپردازید. در ادامه دو مورد از شایعترین دلایل گرم نشدن آب آبگرمکن دیواری را برایتان آوردهایم.
سیستم گرمایشی کارکرد درستی ندارد
منظور از سیستم گرمایشی آبگرمکن قطعاتی است که درون این قسمت وجود دارد. مشعل، سیستم کنترل، المنت های حرارتی، ترموستات و … از جمله این قطعات هستند که بدون وجود آنها عملا آبگرمکن توانایی گرم کردن خود را از دست میدهد. جدا از این مورد اگر مدت زمان زیادی است از آبگرمکن استفاده میکنید، ممکن است سیستم گرمایشی آن دچار فرسودگی شده باشد که در این حالت چارهای جز تعویض قطعات آن خواهید داشت.
شمعک آبگرمکن خاموش شده است
دیگر قطعهای که میتواند سبب گرم نکردن آبگرمکن شود، خاموش بودن شمعک آنست. مشعل به وسیله شمعک روشن میشود، حال اگر شمعک خاموش شده و یا خراب شود، مشعل نیز روشن نشده و آب گرم نمیشود. در اگر مواقع خاموش شدن شمعک به دلیل خراب شدن واشر دیافراگم رخ میدهد. پس در صورت بروز این مشکل واشر را بررسی کرده و در صورت نیاز تعمیر کنید.
جمعبندی
در این مقاله شما را با علت کم بودن شعله آبگرمکن دیواری آشنا شده و راههای رفع این مشکل را در اختیارتان قرار دادیم. اگر احساس میکنید تجربه و مهارت کافی برای بررسی قطعات آبگرمکن را ندارید به هیچ عنوان به تعمیر آنها مشغول نشوید، زیرا ممکن است به دیگر قطعات این وسیله هم آسیب وارد کنید.
باتشکر از اینکه تا انتهای مقاله همراه ما بودید.