» اتصالت مسی » نحوه تنظیم کولر گازی برای گرمایش خانه
نحوه تنظیم کولر گازی برای گرمایش خانه
اتصالت مسی - پنوماتیک - سرباطری - شیلنگ - شیلنگ خرطومی - کابل برق - لوله مسی

نحوه تنظیم کولر گازی برای گرمایش خانه

آذر 4, 1403 002

برخی از کولرهای گازی جدا از عملکرد سرمایشی قوی که دارند، دارای یک ویژگی اضافی برای گرم کردن خانه هم هستند. در واقع با کمک این ویژگی افراد می‌توانند در فصول سرد سال نیز از این دستگاه استفاده کرده و محیط خانه خود را به خوبی گرم کنند. این نوع کولرگازی‌ها کاربرد گسترده‌ای دارند و با استفاده از آنها می‌توان با یک تیر دو نشان زد. اما گاهی پیش می‌آید که افراد از دارا بودن این ویژگی در دستگاهشان آگاه نبوده و نمی‌دانند چگونه باید از قابلیت گرمایشی کولرگازی در فصل زمستان استفاده کنند. در این مقاله می‌خواهیم شما را با شیوه راه‌اندازی سیستم گرمایشی کولرگازی و مزایای این قابلیت آشنا کنیم. همراه ما باشید.

حالت گرمایش کولر گازی

همانطور که قبل‌تر هم اشاره کردیم اکثر کولرهای گازی از قابلیت گرمایش نیز پشتیبانی می‌کنند. این کولرها علاوه بر اینکه در تابستان هوا را به خوبی خنک می‌کنند، می‌توانند در زمستان نیز دمای خانه را به حد تعادل برسانند. در واقع زمانی که کولرگازی خود را برای گرم کردن محیط روی حالت گرمایش قرار می‌دهید، دستگاه از یک فرایند معکوس به نام «چرخه حرارتی معکوس» برای گرم کردن محیط استفاده می‌کند.

وجود لوله مسی در کولر گازی در تابستان به حرکت هوای خنک و در تابستان به حرکت هوای گرم کمک زیادی می‌کند. پس اگر کولرگازی شما دارای قابلیت گرمایش است، می‌توانید به خوبی از آن برای گرم کردن خانه در فصول سرد سال استفاده کنید. یک راه ساده برای اینکه متوجه شدید کولرگازی شما دارای حالت گرمایشی است یا نه اینست که با نمایندگی کولرگازی خود تماس گرفته و پس از دادن اطلاعات دستگاه، از تمام قابلیت‌های خود آگاه شوید.

 علت یخ زدن لوله کولر گازی چیست؟

راه اندازی سیستم گرمایشی کولرگازی در فصل زمستان

فعال کردن این قابلیت در کولرگازی کار چندان سختی نیست و با تنظیم چند حالت می‌توان آن را به دست آورد. برای تنظیم کولرگازی روی حالت گرمایش باید به شکل زیر عمل کنید:

با استفاده از ریموت کنترل دستگاه گزینه MODE را فشار دهید. با چند بار فشار دادن این دکمه روی مانیتور کولر، حالت‌های مختلف FAN-HEAT-DRY-COOL-AUTO را مشاهده خواهید کرد. حال برای اینکه کولرگازی خود را روی حالت گرمایش قرار دهید، باید گزینه HEAT را انتخاب کنید که به معنای گرمایش است. این گزینه معمولا با شکل خورشید نشان داده می‌شود.

پس از فعال کردن حالت گرمایشی باید دمای آن را تنظیم کنید. برای این کار باید از دکمه TEMP کمک بگیرید و با دکمه‌های بالا و پایین دما را در حالت مطلوب قرار دهید. بدین ترتیب به راحتی کولرگازی خود را در حالت گرمایش قرار داده‌اید.

سیستم گرمایش کولر گازی چگونه کار می‌ کند؟

سیستم گرمایش کولر گازی چگونه کار می‌ کند؟

در رابطه با عملکرد کولرگازی در حالت گرمایش باید بگوییم که کولر در این حالت عملکردی عکس حالت سرمایش را انجام می‌دهد. این عملکرد چندان پیچیده نیست و در ادامه شما را به صورت واضح با آن آشنا می‌کنیم.

  • در این حالت اولین کاری که کولرگازی انجام می‌دهد اینست که فرایند سیکل را تغییر می‌دهد.
  • تغییر فرایند سیکل کولرگازی از طریق شیر چهارطرفه (شیر معکوس‌کننده) انجام می‌شود.
  • در مرحله بعد گاز خروجی از کمپرسور به‌جای اینکه به سمت پنل خارجی حرکت کند، به طرف اواپراتور پنل داخلی هدایت خواهد شد.
  • پس از اینکه فن آواپراتور شروع به کار کرد و لوله‌های آن گرم شدند، هوای اتاق پس از عبور از لوله‌ها گرم می‌شود.
  • در این مرحله مبردی که در سیکل موجود است سرد شده و به طرف پنل خارجی هدایت می‌شود. سپس با جذب گرمای محیط دمای آن تا افزایش پیدا کرده و به صورت مجدد به کمپرسور برمی‌گردد.
  • در نهایت کولرگازی گرما را به درون خانه می‌فرستد تا اتاق به دمای تنظیم شده توسط شما برسد.

اشتباهات رایج زمان استفاده از کولر گازی که باید بدانید!

آیا استفاده از حالت گرمایشی کولر گازی موجب افزایش مصرف انرژی می شود؟

یکی از رایج‌ترین سوالاتی که در رابطه با استفاده از حالت گرمایش کولرگازی برای افراد پیش می‌آید اینست که آیا استفاده از این قابلیت مصرف انرژی را افزایش می‌دهد؟ متاسفانه پاسخ این سوال مثبت است و با فعال کردن این حالت شاهد افزایش مصرف انرژی خواهید بود. دلیل این امر اینست که کمپرسور در حالت heat  مجبور است فعالیت خود را افزایش دهد. به دنبال این افزایش فعالیت مصرف انرژی بیشتر از قبل خواهد شد.

در واقع فعالیت کولرگازی در حالت گرمایش مانند فعالیت turbo آنست و این فعالیت نتیجه‌ای جزء افزایش مصرف انرژی به دنبال نخواهد داشت. لازم است بدانید کولرگازی در حالت گرمایش حدود ۳۰۰۰ تا ۳۵۰۰ وات انرژی در ساعت مصرف گرم کردن فضا می‌کند.

در نهایت باید بگوییم درجه حرارت بالا باعث افزایش مصرف انرژی در کولرگازی خواهد شد. برای اینکه بتوانید این مصرف انرژی در حالت گرمایش را کاهش دهید، بهتر است از تایمر و حالت خواب استفاده کنید تا زمانی که در خانه حضور ندارید کولر خاموش شده و انرژی کمتری مصرف کند.

چرا کولرگازی گرما نمی دهد؟

در برخی مواقع با اینکه کولرگازی را در حالت گرمایش قرار می‌دهیم، باز هم همچنان فعالیت خاصی از آن در این حالت احساس نمی‌کنیم. از جمله مواردی که باعث می‌شوند کولرگازی شما نتواند عملکرد درستی در حالت گرمایش داشته باشد باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • کوچک بودن کولرگازی نسبت به محیط مورد استفاده
  • کمبود گاز فریون در کولر
  • وجود اشکال فنی در سیکل گرمایشی
  • مسدود شدن فیلتر هوای دستگاه
  • یخ زدگی کویل‌های کندانسور
  • تنظیم نامناسب دما در حالت گرمایش
  • خرابی فن‌ها

همانطور که قبل‌تر هم اشاره کردیم پس از اینکه کولرگازی را در حالت گرمایش قرار دادیم، باید تقریبا 5 دقیقه صبر کنیم تا دستگاه بتواند شروع به گرم کردن هوا کند. پس نمی‌توان گفت همیشه کارنکردن سیستم گرمایشی به معنای خراب بودن آنست و در اکثر موارد تنها به کمی زمان نیاز دارد.

در صورتی که تداخلی در عملکرد کولرگازی ایجاد شده بود، باید از افراد متخصص در این حرفه برای بررسی مواردی مثل فیلترهای پنل داخلی، فن پنل داخلی، فن پنل خارجی، کندانسور خارجی و کمپرسور و … کمک بگیرید تا بتوانید مشکل را در کمترین زمان حل کنید.

کولر گازی چه زمانی اتومات میکند؟

کدام کولرگازی‌ها دو فصله هستند؟

امروزه اکثر برندهای کولرگازی قابلیت دو فصله بودن را در دستگاه‌های خود اجرا می‌کنند. اما این مسئله به این معنا نیست که تمام کولرگازی‌ها می‌توانند هم در تابستان و هم در زمستان کار کنند. برای اینکه مطمئن شوید کولرگازی که تهیه کرده‌اید از حالت دو فصله پشتیبانی می‌کند یا خیر می‌توانید از موارد زیر کمک بگیرید.

  • بررسی دفترچه راهنمای کولر گازی
  • جستجو در سایت شرکت تولیدکننده
  • مراجعه به لیبل کولر گازی

کدام کولرگازی‌ها دو فصله هستند؟

مزایای استفاده از سیستم گرمایشی کولرهای گازی

با اینکه بالاتر اشاره کردیم استفاده از حالت گرمایش کولرگازی باعث افزایش مصرف برق می‌شود، اما این حالت مزایای زیادی نیز دارد که با تکیه بر آنها می‌توان از افزایش مصرف انرژی چشم‌پوشی کرد. در واقع استفاده از این دستگاه بخصوص در مناطقی که زمستان‌های سختی دارند توصیه می‌شود و می‌تواند به خوبی پاسخگوی نیاز کاربران باشد. در ادامه مقاله شما را با مزیت‌های استفاده از حالت گرمایش کولرگازی آشنا می‌کنیم. همراه ما باشید.

تنوع در کاربری

کولرهای گازی که دارای این قابلیت هستند، در تابستان به عنوان سیستم تهویه مطبوع و در زمستان به عنوان سیستم گرمایشی عمل می‌کنند. در نتیجه با توجه به این تنوع کاربری، در تمام سال می‌توان از این دستگاه استفاده کرده و هزینه تهیه دیگر لوازم گرمایشی و سرمایشی را کاهش داد.

صرفه‌جویی در فضا با استفاده از سیستم گرمایشی کولر گازی

کولر گازی اسپلیت دو تیکه بوده و پنل داخلی آن به دیوار و پنل خارجی آن در خارج از خانه نصب می‌شود. به دنبال این موضوع افراد فضای بیشتری در خانه داشته و نیازی به استفاده از دیگر وسایل گرمایشی جاگیر مثل بخاری گازی نخواهند داشت. این موضوع به‌ویژه برای افرادی که نسبت به چیدمان دکوراسیون خانه خود حساس هستند می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

کارکرد بهینه

کولرگازی برای گرم کردن محیط، از چرخه فرایند معکوس استفاده می‌کند. به این شکل که با انتقال حرارت از محیط خارجی به محیط داخلی و تغییر دمای آن، محیط خانه را گرم می‌کند. این فرایند در نهایت باعث کاهش گزینه‌های گرمایشی اضافه شده و بهینه‌سازی استفاده از وسایل گرمایشی را به دنبال خواهد داشت.

کنترل دما و راحتی

در تمام کولرگازی‌ها سیستم کنترل پیشرفته‌ای وجود دارد که به کاربران اجازه تنظیم دما را می‌دهند. با کمک این امکان می‌توان دما را در مقدار دلخواه تنظیم کرده و از ایجاد گرمای اضافی و صرف انرژی بیشتر جلوگیری کرد.

نصب و استفاده آسان

کولرگازی نسبت به دیگر وسایل گرمایشی استفاده آسان‌تری داشته و می‌توان به راحتی از آن برای گرم کردن فضای خانه استفاده کرد. راه‌اندازی اولیه این دستگاه باید توسط تکنسین ماهر انجام شود و پس از نصب به راحتی می‌توانید از قابلیت‌های مختلف کولرگازی استفاده کنید.

عملکرد بی صدا کولر گازی

اکثر کولرگازی‌ها هنگام کار صدایی از خود تولید نمی‌کنند و در مقایسه با دیگر وسایل گرمایشی دارای چالش و مشکلات کمتری هستند. عملکرد بی‌صدا کولرگازی بخصوص برای افرادی که به آرامش و سکوت در طول روز نیاز دارند می‌تواند بسیار مفید باشد.

به طور کلی استفاده از سیستم‌ گرمایشی کولرگازی در فصول سرد سال بسیار کمک‌کننده است و مزایای زیادی به دنبال دارد. سیستم‌های گرمایشی دیگر مانند شوفاژها و یا بخاری‌های گازی، جدا از فضایی که اشغال می‌کنند ممکن است هزینه‌ و صرف انرژی بسیار بالایی نیز داشته باشند. از این رو پیشنهاد می‌کنید به‌جای استفاده جداگانه از سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی از این دستگاه دو منظوره استفاده کنید.

کولر گازی روزانه چند ساعت باید روشن باشد؟

معایب استفاده از گرمایش کولر گازی

درست است که کولرگازی گرمای مناسبی تولید می‌کند و دمای خانه را به مقدار مطلوب می‌رساند، اما جدا از مزایای زیادی که دارد مانند تمام وسایل گرمایشی دیگر از معایبی نیز برخوردار است. در این بخش قصد داریم شما را با معایب استفاده از قابلیت گرمایش کولرگازی آشنا کنیم. همراه ما باشید.

  • محدود بودن دمای فعالیت دستگاه: کولرگازی دارای یک محدوده دمای مشخص است و دمای تولید شده توسط آن را تنها در آن مقدار می‌توان تنظیم کرد.
  • فشار آمدن به کمپرسور: با استفاده از حالت گرمایش کولرگازی فشار زیادی به کمپرسور آن وارد می‌شود و در صورت استفاده مداوم ممکن است با آسیب‌های جدی مواجه شود.
  • گران بودن کولر گازی در مقایسه با سایر وسایل گرمایشی: کولرگازی نسبت به دیگر وسایل گرمایشی مثل بخاری گازی یا بخاری برقی قیمت بسیار بیشتری دارد و هزینه نصب و نگهداری آن نیز به مراتب بالاتر خواهد بود.

معایب استفاده از گرمایش کولر گازی

نکات مهم در مورد سیستم گرمایشی کولرگازی

قبل از استفاده از حالت گرمایش کولرگازی، نکاتی وجود دارد که بهتر است به آنها توجه کنید. توجه به این نکات مانع از بروز هرگونه مشکلی در صورت استفاده از این قابلیت می‌شود. در ادامه این نکات را برایتان آورده‌ایم.

  • اولین نکته اینست که دمای محیط باید بین 28 تا 32 درجه قرار بگیرد. بیشتر از این دما برای سلامت شما ضرر دارد و می‌تواند باعث آسیب دیدن عملکرد بدن شود. جدا از سلامت انسان، تنظیم دما بالاتر از 35 درجه، باعث اختلال در عملکرد کمپرسور شده و پس از مدت کوتاهی با خرابی این قطعه روبه رو می‌شوید.
  • موضوع دیگری که با تنظیم دما بین 28 الی 32 درجه به دست می‌آورید، کاهش مصرف انرژی است. در واقع با قرارگیری دمای کولرگازی روی این اعداد، میزان قابل توجهی از مصرف انرژی شما کاهش پیدا خواهد کرد. همچنین کارشناسان نیز قرارگیری دما روی 30 درجه را بسیار مفید و معقولانه معرفی کرده‌اند. با این کار کولرگازی شما عمکرد بسیار بهتری از خود نشان خواهد داد.
  • نکته دیگری که در رابطه با حالت گرمایشی کولرگازی باید درباره آن اطلاعات داشته باشید اینست که پس از تنظیم کولر روی این حالت، تقریبا 5 تا 10 دقیقه طول می‌کشد که کولرگازی شروع به گرم کردن محیط کند. پس بلافاصله پس از روشن کردن دستگاه توقع نداشته باشید باد گرم از آن خارج شود.

سخن پایانی

در آخر باید بدانید سیستم گرمایشی کولرگازی، یک تکنولوژی پیشرفته و پرکاربرد است که می‌تواند در کنار تهویه مطبوع، عملکرد گرم کردن خانه را نیز انجام دهد. دوفصله بودن کولرگازی باعث صرفه‌جویی در فضا و مصرف انرژی، آسایش کاربران و عدم آسیب به محیط زیست می‌شود. در این مقاله تلاش کردیم شما را با نحوه تنظیم کولرگازی در حالت گرمایش و شیوه عملکرد آن آشنا کنیم. امیدواریم با مطالعه این نوشته به پاسخ سوالات خود رسیده باشید.

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×
error: Content is protected !!