» لوازم یدکی خودرو » علت بد استارت خوردن ماشین
لوازم یدکی خودرو

علت بد استارت خوردن ماشین

مهر 15, 1402 4406,767

اگر به دیدن فیلم‌های قدیمی علاقه‌مند هستید حتما ماشین‌های قدیمی را در آنها مشاهده کرده‌اید. نحوه استارت خودرن ماشین‌ها در گذشته با ماشین‌های امروزی زمین تا آسمان است. بعضی خودروها در گذشته با هل دادن روشن می‌شدند، بعضی دیگر نیز از سیستم هندل پشتیبانی می‌کردند. در اصل برای شروع کار خودرو باید محور اصلی موتور شروع به چرخش کند و در گذشته با هل دادن و هندل خودرو، موتور شروع به کار می‌کرد.

 سیستم هندل در گذشته با کمک دست باعث شروع کار موتور می‌شد. خودروهای قدیمی، امروزه در موزه‌ها نگهداری می‌شوند. اگر به بازدید از موزه‌ها علاقه‌مند هستید، می‌توانید این خودروهای کلاستیک را مشاهده کنید. امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی، ماشین با استفاده از استارت برقی روشن می‌شوند. استارت‌های دستی مدت زیادی روی کار بودند و چند دهه طول کشید تا استارت برقی جای آنها را بگیرد.

برای روشن شدن خودرو لازم است که چرخه احتراق (سوختن) در آنها ایجاد شود. در استارت برقی اول محور خود استارت به حرکت در می‌آید که این عمل موجب حرکت چرخ‌دنده‌های موتور خودرو می‌شود تا باعث ایجاد احتراق شود. هرچه به سمت خودرو‌های امروزی برویم شاهد سیستم‌های استارت پیشرفته‌تری خواهیم بود که تکنولوژی‌های بسیار جدیدتری در آنها به کار رفته است. برای مثال یکی از خودروی‌های جدید دنیای امروز دارای سیستمی به نام ( استارت /استاپ) است.

در ادامه به بررسی علت بد استارت خوردن ماشین می‌پردازیم. در ادامه مطالب با ما همراه باشید.

نحوه کار سیستم استارت خودرو

سیستم استارت خودرو در واقع یک موتور الکتریکی است که کار تبدیل انرژی الکتریکی به مکانیکی را در ماشین انجام می‌دهد. به زبان ساده‌تر استارت ماشین همانطور که از نامش پیداست باعث شروع کار موتور خودرو می‌شود. استارت، برق مورد نیازش را از باتری تامین می‌کند و این برق را به انرژی مکانیکی تبدیل کرده و به میل‌لنگ (محور موتور) می‌رساند. با حرکت میل‌لنگ چرخه احتراق در موتور ایجاد خواهد شد و سبب روشن شدن آن می‌شود.

قانونی که امروزه برای موتور‌های خودرو تایین شده این است که باید حداقل به 100 دور در دقیقه دست پیدا کنند. بعد از پر کردن این 100 دور می‌توانند به طور خودکار به کار خود ادامه دهند. با چرخاندن سوییچ در کابین ماشین در اصل ما برق را به سیستم استارت منتقل می‌کنیم و باعث حرکت آن میشویم تا موتور را به 100 دور در دقیقه برساند. آن زمان است که خودرو روشن می‌شود.

 استارت خودرو در پشت و یا کنار موتور خودرو قرار می‌گیرد. استارت ماشین به نظر یک موتور ساده است، اما اگر همین موتور دچار خرابی و یا اختلالی شود، ماشین به هیچ عنوان روشن نشده و حرکت نمی‌کند. پس نسبت به استارت خودرو حساس باشید. اگر احساس کردید مشکلی در چرخه آن ایجاد شده سریعا به آن رسیدگی کنید.

علت بد استارت خوردن ماشین ماشین سرد

علت بد استارت خوردن ماشین ماشین سرد

اگر یک روز از خواب بیدار شده و برای بیرون رفتن آماده شوید و بخواهید با خودرویتان به محل کار، باشگاه، خرید و یا هرجای دیگری بروید اما هنگام روشن کردن ماشین با استارت خوردن زیاد و یا روشن نشدن آن روبه رو شوید، حتما دچار کلافگی خواهید شد و به این فکر می‌کنید که دلیل این اتفاق چیست؟ ما در پاسخ به این سوال شما دلایل این مشکل را برایتان توضیح می‌دهیم. پس همراه ما باشید.

زیاد استارت خوردن و روشن نشدن ماشین می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد که به بررسی آنها می‌پردازیم.

نبود سوخت کافی

خالی بودن ماشین از سوخت، از پیش‌پا افتاده ترین علت بد استارت خوردن ماشین است. در صورت خالی بودن خودرو از بنزین در نتیجه چیزی برای سوختن و ترکیب وجود نخواهد داشت. پس ماشین نیز روشن نمی‌شود. از دیگر دلایل روشن نشدن و دیر استارت خوردن ماشین باید به خرابی پمپ بنزین اشاره کرد. در صورتی که پمپ بنزین خودرو به هردلیلی به خوبی کار نکند موجب به وجود آمدن مشکل در روند استارت و روشن شدن ماشین می‌شود.

مشکل داشتن سیستم استارت

دیر استارت خوردن ماشین می‌تواند مشکلی ناشی از سیستم خود استارت هم باشد. یعنی ممکن است سیستم استارت بنا به دلایلی مثل تمام شدن زغال و یا اختلال در اتوماتیک سیستم از کار بیفتد. در این صورت باید هرچه زودتر برای تعویض و یا تعمیر آن اقدام کنید تا موجب آسیب به دیگر نقاط خودرو نشود.

خرابی شمع خودرو

 از  مهم ترین و رایج ترین علت بد استارت خوردن ماشین باید به مشکل اشتعال و خرابی شمع ماشین اشاره کرد. در صورتی که شمع ماشین خراب شود، زمان‌بندی و سیستم احتراق خودرو دچار مشکل می‌شود و در اخر موجب زیاد استارت خوردن و یا روشن نشدن ماشین می‌شود.

 در صورتی که شاهد بد استارت خوردن ماشین شدید باید حتما آن را به یک تعمیرگاه برده و از یک مکانیک حرفه‌ای بخواهید تا شمع خودرو را بررسی کند و در صورت نیاز به تعویض آن بپردازد. در حالتی هم امکان دارد مشکل داشتن استارت خودرو به دلیل نرسیدن جریان الکتریکی به شمع باشد. در این صورت باید سیستم برق رسانی خودرو نیز چک و تعمیر شود.

مشکل در فیلتر بنزین

اگر فیلتر بنزین خودرو نیز کیپ شود و یا به دلایل مختلف محل سوخت رسانی به موتور مسدود شود، دیگر نباید توقع روشن شود ماشین با تک استارت را داشته باشید و انتظار صدای موتور دلنشینی را بکشید. در این حالت باید مجاری سوخت رسانی را از آلودگی و رسوبات پاک کنید.

خرابی انژکتور

انژکتور قطعه‌ای در خودرو است که با نام دیگر سیستم پایش هم شناخته می‌شود. وظیفه این قطعه در محدوده سوخت رسانی است. به زبان ساده تر به سوخت رسانی در خودرو کمک می‌کند. اگر مشکلی در این قطعه ایجاد شود باعث بد استارت خوردن ماشین و روشن نشدن آن می‌شود.

استفاده از روغن موتور بی‌کیفیت

ممکن است شما در فصول سرد بیشتر شاهد این مشکل باشید و دلیل آن هم استفاده از روغن موتورهای بی‌کیفیت در خودرو است. روغن موتوری که استفاده می‌کنید اگر نامرغوب و تقلبی باشد نمی‌تواند نرم کردن لازم را به قطعات برای حرکت دهد. پس در استفاده از روغن موتور مرغوب دقت داشت باشید تا با مشکل دیر استارت خوردن خودرو مواجه نشوید.

بررسی دلایل خرابی باتری خودرو

خرابی و یا کثیفی سنسور دور موتور

سنسور دور موتور قطعه‌ای است که وظیفه ارسال سیگنال برای روشن شدن موتور را دارد. در صورت آلوده بودن و یا خراب شدن این قطعه احتمال دیر استارت خوردن و روشن نشدن ماشین وجود دارد. پس یک علت بد استارت خوردن ماشین خرابی سنسور دور موتور است.

خرابی واشر سرسیلندر

آب نباید بیش از اندازه وارد سیستم احتراق شود. در حالتی که این اتفاق بیفتد و آب زیادی به محفظه احتراق وارد شود، نشان از خرابی و یا سوختن واشر سرسیلندر می‌دهد. با وجود این مشکل باید شاهد استارت زیاد و روشن نشدن ماشین باشیم.

رابطه استارت زیاد با دود اگزوز خودرو

برای آشنایی با رابطه میان استارت زیاد با دود اگزوز خودرو ادامه مقاله را دنبال کنید. دلایل بسیار زیادی موجب به وجود آمدن این مشکل می‌شوند که در ادامه شما را با آنها آشنا می‌کنیم.

در صورتی که ماشین با استارت زیاد روشن شود و شاهد خروج دود سیاه از اگزوز باشید،  دلیل آن زیاد بودن بنزین نسبت به هوا در سیلندر است که به دلیل خرابی سنسور دمای موتور و یا نشت دادن بنزین از انژکتور اتفاق می‌افتد.

در حالتی که روشن شدن خودرو طول کشید و بعد از آن دود آبی رنگ از اگزوز ماشین بیرون آمد، یکی از دلایل آن نشت دادن روغن به محفظه احتراق است که به موجب خرابی و مشکل کاسه نمد سوپاپها این اتفاق می‌افتد.

اگر واشر سر سیلندر خراب باشد، آب به محفظه احتراق ورود می‌کند. برای اینکه بفهمیم آیا این اتفاق افتاده یا خیر باید به نحوه روشن شدن خودرو و همچنین دود خارج شده از آن توجه کنیم. برای مثال اگر خودرو دیر روشن شده و دود سفید از آن خارج شود باید به ورود آب به محفظه احتراق شک کرد.

از دیگر دلایل و همچنین مهم ترین دلیل بد استارت خوردن ماشین خرابی شمع آن است. اگر برای روشن کردن خودرو به سختی موفق شده و متوجه خروج هیچ دودی از اگزوز نشدید باید به بررسی قطعاتی چون خطای سنسور دمای موتور، کم بون بنزین نسبت به آب در محفظه احتراق، پایین بودن تراکم موتور و همچنین خرابی شمع و یا ضعیف بودن جرقه شمع خودرو بپردازید. حتما از بررسی شمع قافل نشوید و در صورت بروز هرگونه مشکل حتما این قطعه را تعویض کنید تا موجب خرابی دیگر قطعات خودرو نشود.

علت بد استارت خوردن ماشین

دلایل زیادی وجود دارد که می‌توانند موجب استارت بد خودرو شوند. این مشکل می‌تواند به دلیل اختلال در قطعات، از کار افتادن آنها و یا خرابی سیستم برق خودرو رخ دهد. در ادامه مقاله دلایل این مشکل را برای شما توضیح داده‌ایم.

اشکال سوییچ استارت

این قطعه وظیفه انتقال برق از باتری به دیگر نقاط خودرو را بر عهده دارد. در صورت وجود مشکل دربرق موتور، استارت و سیستم جرقه زنی، ماشین بد استارت می‌خورد. نکته‌ای که وجود دارد این است که چراغ کیلومتر روشن می‌شود و نشان از کار باتری می‌دهد، اما هیچ کدام از قطعات دیگر کار نمی‌کنند. در صورت مشاهده چنین مشکلاتی باید هرچه سریع تر خودرو را به تعمیرگاه برده تا مشکل آن بررسی و حل شود.

خراب بودن دینام و علت بد استارت خوردن ماشین

اگر در هنگام روشن کردن خودرو چراغ‌های داخلی هم روشن شدند اما با گذشت زمان کمی نور آنها کاهش یافت می‌توان آن را به خرابی دینام ربط داد. در این حالت ممکن است نماد باتری بر روی صفحه کیلومتر مشاهده شود و یا از دیگر نشانه‌ها استشمام بوی سوختگی است. بوی سوختگی به این دلیل به مشام می‌خورد که دینام با تسمه کار می‌کند. در صورت خراب بودن دینام باتری نیز آسیب می‌بیند و در صورت صدمه دیدن باتری به مراتب سیستم استارت خودرو نیز درست کار نخواهد کرد. راه حل فوری برای این مشکل وجود ندارد و باید برای حل آن به یک مکانیک حرفه‌ای مراجعه کنید و فرصت دهید تا مشکل خودرو برطرف شود.

مسدود شدن فیلتر بنزین

وظیفه فیلترهای سوخت انتقال یک سوخت خوب و تمیز از باک به انژکتور سوخت است. اگر این فیلتر‌ها مسدود شده و رسوبات ناشی از بنزین در آنها قرار بگیرد باید شاهد بد کار کردن خودرو باشیم. زیرا در این صورت یک سوخت آلوده و کیفیت پایین به انژکتورها تحویل داده می‌شود.

مشکل در باتری خودرو

در داخل باتری ماشین همواره واکنش‌های شیمیایی رخ می‌دهد. این واکنشات در اصل باعث کارکرد درست خودرو می‌شوند. واکنش‌های شیمیایی باتری در دمای پایین نمی‌توانند به خوبی کار خود را انجام دهند و در نتیجه باتری قادر نخواهد بود که انرژی کافی و استانداردی برای استارت زدن تولید کند. این اتفاق معمولا در دمای پایین و یا اوایل صبح می‌افتد. در صورت بروز چنین اتفاقی سوییچ به سختی می‌چرخد. گاهی دلیل این مشکل اتمام عمر باتری است که در این حالت باید این قطعه را با یک باتری نو جایگزین کنید. در حالتی نیز امکان دارد استارت دشوار ماشین به دلیل اتصال‌های ضعیف اتفاق بیفتد. برای اطمینان درباره رفع این مشکل باید از محکم بودن اتصال کابل‌های باتری به یک دیگر اطمینان حاصل کنید.

خوردگی باتری

باتری ماشین نیز مانند دیگر قطعات دارای طول عمر استانداردی است. اگر بعد از گذشت طول عمر مجاز باتری بازهم به استفاده از آن بپردازید، مشکلاتی برای خودرو به وجود می‌آورید. علت بد استارت خوردن ماشین هم می تواند به این مورد ارتباط داشته باشد.

استفاده طولانی مدت از این قطعه باعث خوردگی اتصالات آن می‌شود. در صورت بروز خوردگی در باتری ممکن است این مشکل ارتباط آن با برخی از قطعات و سیستم‌های ماشین را قطع کند، از این قطعات و سیستم‌ها باید به سیستم استارت ماشین اشاره کرد.

 از راهکارهای برطرف کردن این مشکل رفع جرم و خوردگی قسمت‌هایی از باتری است. بعد از رفع آلودی و خوردگی استارت بزنید. اگر استارت به خوبی زده شد و مورد خاصی مشاهده نکردید یعنی مشکل برطرف شده است. در غیر این صورت باید به مکانیک برای رفع مشکل مراجعه کنید.

مشکلات روغن موتور

از دیگر مشکلاتی که موجب بد استارت خوردن ماشین می‌شود، روغن داخل موتور است. در اوایل صبح که دمای هوا پایین تر است، روغن داخل موتور غلیط می‌شود. اگر این روغن بیش از حد غلظت بگیرد چرخش در موتور و دیگر قطعات برای آن دشوار می‌شود. در این حالت موتور سخت تر کار می‌کند تا روغن با قدرت بیشتری به قطعات برسد.

 این روند در نتیجه باعث ایجاد اختلال در استارت زدن می‌شود. برای از بین بردن این مشکل باید مطمئن شوید که از روغنی با ویسکوزیته مناسبی استفاده می‌کنید. ویسکوزیته یا همان گرانروی روغن به زبان ساده به میزان مقاومت سیال در برابر سر خوردن قطعات روی یک دیگر گفته می‌شود. در دماهای پایین باید از روغن‌هایی با ویسکوزیته کمتر استفاده شود که موجب آسانی در روشن شدن موتور و استارت زدن می‌شوند.

 در حالت  عکس نیز یعنی دمای بالا و گرما باید از روغن‌هایی با ضریب گرانروی بیشتر استفاده شود، زیرا دلیل استارت بد خودرو در هوای گرم نیز می‌تواند همین روغن موتور باشد. روغن موتور را نباید به صورت طولانی مدت نگهداری کنید. پس برای جلوگیری از بد استارت خوردن ماشین باید روغن موتور را بر اساس زمان تعیین شده توسط روغن عوض کنید تا دچار مشکلات ناشی از روغن موتور نشوید.

دلایل خرابی باتری ماشین

تغییرات آب و هوایی

گاهی نیز تغییرات آب و هوایی باعث بد استارت خوردن خودرو می‌شوند. این مشکل به قسمت تنظیمات سیستم سوخت رسانی و  تامین هوای موتور ارتباط دارد.

مشکل داشتن شمع خودرو

در اکثر موارد بد استارت خوردن ماشین ناشی از خرابی شمع خودرو است. در صورتی که شمع خودرو خراب شده و یا آسیب دیده باشد، خودرو برای جبران این از کارافتادگی مجبور می‌شود بیشتر از حد معمول کار کند. پس اگر ماشین در شرایط آب و هوایی دشواری قرار بگیرد شاهد بد استارت خوردن آن خواهیم بود. زیرا موتور برای کار در این شرایط جرقه لازم و کافی را ندارد.

علت روشن نشدن ماشین حتی با هل دادن

در صورتی که خودرو استارت بخورد و روشن نشود ممکن است مشکلات جدی در خودرو پیش آمده باشد که نباید از آنها غافل شده و سریعا باید برای رفع این مشکلات اقدام کنید تا موجب به وجود آمدن هزینه‌های سنگین تری برای شما نشوند. از شایع ترین دلایل استارت خوردن و روشن نشدن خودرو نبود سوخت آن است.

چرخه کار ماشین کاملا با سوخت و بنزین صورت می‌گیرد. اگر خودرو با نبود سوخت مواجه شود به هیچ عنوان نمی‌تواند روشن شده  و یا به راه خود ادامه دهد. پس در هنگام بروز این مشکل حتما چراغ سوخت ماشین را چک کنید. خرابی دنده‌ها نیز می‌تواند از عوامل روشن نشدن خودرو باشد. این مورد در صورت رسیدگی نکردن می‌تواند به مشکلی دردسر ساز تبدیل شده و وقت و هزینه زیادی از شما اتلاف کند.

 اگر خودرو استارت بخورد اما روشن نشود باید نسبت به خرابی شمع و کویل‌ها نیز حساس باشید. این مشکل به چرخه اشتعال برمی‌گردد. در صورت روشن نشدن ماشین حتما به یک مکانیکی معتبر برای بررسی شمع‌های خودرو مراجعه کنید و از یک تکنسین حرفه‌ای در این رشته کمک بگیرید.

در صورتی که هر تلاشی کردید اما بازهم موفق به روشن کردن ماشین نشدید ممکن است سیستم الکتریکی خودرو مشکل پیدا کرده باشد. شایع ترین مشکلات سیستم برق خودرو عبارت‌اند از:

  • خراب بودن سنسور فشار هوا
  • اختلال در سنسور دور موتور
  • خرابی شمع خودرو
  • مشکل داشتن سنسور میل‌لنگ
  • خراب بودن شارژ کننده باتری ( دینام)
  • خرابی بودن و یا خالی شدن باتری خودرو
  • مشکل پیدا کردن قطع کن بنزین یا همان سوییچ اینرسی
  • مشکل داشتن سنسور دما و آب خودرو

نتیجه گیری

با توجه به علت بد استارت خوردن ماشین بهتر است برای تعمیر و تعویض قطعات خودرو به یک تکنسین ماهر در این حرفه مراجعه کنید و خودسرانه برای تعمیر ماشین اقدام نکنید تا آسیب‌های دیگری هم به قطعات خودرو وارد نشود و هزینه‌های بیشتری برای شما به وجود نیاید.

امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

آخرین جستجو کاربران:

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 4.20

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!