شیلنگ در مجله بازاری
شیلنگ بنزین و روغن
زیر شاخهها
شیلنگ بنزین
شیلنگ یک لوله پلاستیکی، منعطف، دو سر باز و تو خالی است که برای انتقال مایعات و سیالات از یک مکان به مکان دیگر مورد استفاده قرار میگیرد.
شیلنگها انواع مختلفی دارند ما در این مقاله شیلنگ بنزین و روغن را معرفی میکنیم.
شیلنگ بنزین چیست؟
شیلنگ بنزین یک قطعه در خودرو است که وظیفه انتقال بنزین به سیستم سوخت رسانی خودرو را برعهده دارد. این قطعه رابط تغذیه خودرو برای حرکت است. شیلنگ بنزین انواع مختلفی داشته و از جنسهای مختلفی تولید میشود. در واقع محل قرار گرفتن شیلنگ بنزین در انواع ماشین، متفاوت است. در خودروهای قدیمی تربرای انتقال سوخت از خطوط فلزی استفاده میکردند. این خطوط بنزین را از باک به سمت کاربراتور یا انژکتور هدایت میکرد. در برخی دیگر از اتومبیلها،سیستم سوخت رسانی از جمله باک پمپ بنزین و کاربراتور به کمک شیلنگ کوتاه بنزین به یکدیگر متصل شده و بنزین را منتقل میکند. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی در سال 1996 تمامی خودروها از سیستم سوخت رسانی پیچیده ای برخوردار شدند و تمام ماشینها از خط برگشت و خط بخار برای حرکت استفاده نمودند.
انواع شیلنگ بنزین
شیلنگ بنزین انواع مختلفی دارد که هرکدام برای ماشینهای گوناگون مناسب هستند.
شیلنگ پلاستیکی
از شیلنگ پلاستیکی اغلب در ماشینهای دیزلی و قدیمی استفاده میکنند. تعویض این شیلنگ در مقایسه با شیلنگهای دیگر راحت تر است. این نوع شیلنگ در برابر شرایط مختلف جوی مقاوم است. طول عمر بالاتری دارند. به علت منعزف بودن برای انتقال بنزین بهتر عمل میکند توانایی تحمل فشار بالا را اشته و میتوانند مقدار زیادی از سیالات را منتقل کند.
شیلنگ فیبر کربن
از آن جایی که این نوع شیلنگ به راحتی در دسترس قرار گرفته و تحمل بسیار بالایی دارد کاربردی ترین نوع شیلنگ برای انتقال شیلنگ میباشد. در واقع برای بیشترین مدلهای اتومبیل کاربرد دارد. میتواند فشار را در حجم بسیار بالا تحمل کند. دمای بنزین را پایین نگه داشته و کارایی آن را بیشتر میکنند و مانع بخار شدن بنزین میشوند. این مدل از شیلنگها تعویض راحتی دارند
شیلنگ آلومینیومی
شیلنگ فلزی یا آلومینیومی را در اغلب خودروهای قدیمی و جدید استفاده میکنند. این شیلنگ به خطوط بنزین نیز معروف است. جنس این شیلنگ فلزی بوده همان طور که مشخص است مقاوم و انعطاف پذیر است. لازم به ذکر است که قرار گرفتن شیلنگ آلومینیومی در برابر حرارت زیاد داغ شده منجر به بخار شدن بنزین میشوند در نتیجه قدرت ماشین کم میشود. همچنین در مقایسه با دیگر شیلنگها فشار بالاتری را تحمل میکنند.
کاربرد شیلنگ بنزین
کاربرد این شیلنگ برای انتقال بنزین و سوخت از باک به انژکتور یا کاربراتور است.
شیلنگ روغن
انتقال روغن و دیگر مشتقات آن به سختی امکان پذیر بوده و گران رویی بالایی دارد. به علت حساسیت بالایی که روغن دارد بهتر است انتقال آن در شرایط خاص و ویژه انجام یابد.
در واقع با کمک شیلنگ روغن انتقال این ماده و مشتقات آن به راحتی امکان پذیر خواهد بود.
شیلنگ روغن در شرایط مختلف آب و هوایی مقاومت بالایی دارد. با توجه با ساختار شیلنگ، در دمای بالا شکل آن تغییر نکرده و در دمای پایین نیز انعطاف پذیری خود را حفظ میکند.
تعداد لایه شیلنگ روغن
شیلنگ روغن از سه لایه ساخته میشود.
لایه داخلی:
لایه داخلی این شیلنگ را معمولا از چرم صنعتی و مصنوعی مقاوم میسازند. این لایه در برابر حرارت و دمای بالا بسیار مقاوم است. در واقع با افزایش مقاومت لایه داخلی کیفیت آن نیز بیشتر میشود.
لایه میانی:
لایه میانی شیلنگ روغن، فلز و بافتهایی است که منجر به افزایش استحکام آن میشوند.
لایه خارجی:
این لایه را از ولکانیزه میسازند به همین علت در برابر هر نوع آسیب، خراش و ضربه مقاوم است و منجر به افزایش طول عمر آن میشود.
عوامل مهم انتخاب شیلنگ روغن
هر کدام از عوامل ذکر شده بر روی کارکرد شیلنگ و نوع آن جهت انتخاب شیلنگ موثر هستند.
- فشار عملکرد
- ضریب اصطکاک
- دمای عملکرد
- استحکام و مقاومت شیلنگ
- تاریخ انقضا
علایم خرابی شیلنگ بنزین
خرابی شیلنگ و تعویض آن کار دشواری است که باید توسط افراد حرفه ای انجام شود. اما ازآن جایی که شیلنگ بنزین تاثیر زیادی بر روی سلامت خودرو دارد باید به طور مرتب آن را چک نموده و در صورت مشاهده هرکدام از این علایم برای تعویض آن اقدام کنید.
- استشمام طولانی بوی بنزین
- نشت شیلنگ و مشاهده رده بنزین به جا مانده
- افزایش دفعات بنزین زدن
- ترک یا خوردگی روی سطح بیرونی شیلنگ
- ورم و باد کردن شیلنگ
- پوسته پوسته شدن شیلنگ
نحوه تعویض شیلنگ بنزین
تعویض شیلنگ بنزین اگرچه کار نسبتا سختی است اما اگر افراد اندکی سر رشته در این زمینه داشته باشند به راحتی میتوانند نسبت به تعویض آن اقدام کنند. برای شروع باید با کمک چراغ قوه یا یک لامپ روشن وضعیت شیلنگ خرابی و پوسیدگی آن را چک نمایید.
برای این کار نیاز به یک سری ابزار است که عبارتند از:
- شیلنگ بنزین جدید جهت تعویض
- پیچ گوشتی جهت جداسازی شیلنگ از محل نسب
- انواع آچار
- جک برای ایجاد ارتفاع جهت سهولت تعویض شیلنگ
- دستکش ایمنی برای جلوگیری از آسیب دیدن دستها
- منبع برای ریختن بنزین موجود در باک
- انبردست
- سیم چین
بهترین برندهای شیلنگ بنزین
برندهای زیادی در ایران به تولید و یا وارد نمودن شیلنگ بنزین و روغن میپردازند. دو برند نام برده شده در زیر کیفیت بالایی داشته و جز بهترین برندها هستند:
- کامت (comet)
- ان سی آر (NCR)
سایز شیلنگ بنزین و روغن
- 1.4 اینچ 6 میلی متر
- 5.16 اینچ 8 میلی متر
- 3.8 اینچ 10 میلی متر
قیمت شیلنگ بنزین
قیمت شیلنگ بنزین و قیمت شیلنگ روغن به عوامل مهمی بستگی دارد از جمله نوع ماشین، جنس شیلنگ، کیفیت مواد اولیه، برند تولید کننده و ... . گارانتی از دیگر عوامل مهم و تاثیرگذار بر روی قیمت شیلنگ بنزین و روغن است. اگرچه در شرایط کنونی کشور با توجه به نوسانات بازار و افزایش قیمت دلار شاهد افزایش قیمت این محصولات هستیم به همین علت پیشنهاد میکنیم جهت کسب اطلاع از قیمت جدید نها به نمایندگی معتبر مراجعه و یا وب سایتهای رسمی را بررسی کنید.
خرید شیلنگ بنزین و روغن
هنگام خرید شیلنگ بنزین و روغن باید به موارد زیادی توجه داشته باشید زیرا وظایف مهمی بر عهده دارند. به همین علت باید تولید آنها در کارخانجات وبا استفاده از مواد اولیه مرغوب بوده و دارای استانداردهای مناسب باشند.
مهم ترین نکاتی که هنگام خرید شیلنگ روغن و بنزین باید مورد توجه قرار داد شامل این موارد میشود.
مقاومت شیلنگ، تاریخ مصرف، فشار، ضریب اصکاک، دما، برند تولید کننده و ...
خرید این محصول را میتوانید به روش حضوری و یا غیر حضوری انجام دهید. چنانچه زمان کافی برای خرید حضوری نداری پیشنهاد میکنیم از وب سایتهای معتبر شیلنگ بنزین را خریداری نمایید. خرید اینترنتی راحت بوده نیاز به زمان کمی داشته و بعد از ثبت سفارش کالا را در اسرع وقت محصول خریداری شده را درب منزل یا محل کار خود دریافت میکنید.
سخن پایانی
شیلنگ بنزین برای انتقال سوخت در اتومبیلها کاربرد ادرد و شیلنگ روغن نیز وظیفه انتقال روغن
را عهده دار است. این شیلنگها در سایزهای مختلفی تولید و روانه بازار میشوند. شیلنگ بنزین از جنسهای متفاوتی تولید میشود. از جمله پلاستیک فلز و فیبر کربن.
قیمت شیلنگ روغن و بنزین به عواملی مانند برند تولید کننده، جنس، تاریخ مصرف، کیفیت مواد و ...بستگی دارد. خرید این محصولات را میتوان به صورت حضوری و غیر حضوری ( آنلاین ) انجام داد.
امیدواریم خواندن این مقاله برای شما مفید باشد.