چسب برق
چسب برق
در صنعت برق و الکتریک خطرسازترین نقطه، محل اتصالات است. در صورت اتصال نادرست و غیر استاندارد حوادث غیر قابل جبرانی رخ میدهد. به همین علت هنگام اتصال باید به استحکام بالا، ایمنی اتصال و سرعت دقت نمود تا از هرگونه خطر جلوگیری کرد. یکی از مهم ترین لوازمی که جهت اتصال محکم کاربرد دارد چسب برق نواری است که در این مقاله با آن آشنا خواهید شد.
چسب برق (wire tape) یک نوع چسب نواری برق است که به شکل دایره وار به دور یک حلقه مقوای پیچیده شده است. کاربرد عمده ی آن پوشاندن و عایق نمودن سیمهای برق و رساناهای الکتریسیته بخصوص در سیم کشی ساختمان میباشد. چسب برق با عنوان لنت برق نیز معرفی میشود. با کمک این چسب میتوان انواع سیم را به راحتی به یکدیگر متصل کرد. به علت شکل دیره ای که دارد تا آخرین قسمت نوار چسب قابل استفاده است.
جنس چسب برق
چسب برق جنسی از پلاستیک به ویژه وینیل دارد که سطح آن دارای چسب است. در واقع چسب برق در حالت عادی خاصیت چسبندگی داشته و برای استفاده از آن ماده ی خاصی لازم نیست. به همین دلیل ساده است که چسب نواری برقی بسیار پرطرفدار و کاربردی بوده و در تمام مکانها کارایی قابل قبولی دارد. از سوی دیگر این محصول به علت همگن بودن در صورت استفاده پوشش مناسبی ایجاد میکند.
انواع نوار چسب برق (wire tape)
نوار چسب برقی با طول و عرض متفاوت و در رنگهای مختلف تولید میشوند. اگرچه عرض استاندارد این چسب سه سانتی متر است اما عرضهای کمتر و بیشتر آن نیزدر بازار وجود دارد که در صورت نیاز میتوانید از آنها استفاده کنید.
نوار چسب برق نه تنها طول و عرض متفاوتی دارند بلکه از نظر چسبندگی و نوع چسب نیز متنوع هستند. همچنین رنگ بندی متفاوت چسب برق نیز نمایش دهنده مدلهای گوناگون آن است. در واقع این رنگ بندی در کلیه کشورها و در بین تمامی برق کاران معنی و کاربرد هماهنگی دارد و افراد متخصص با توجه به رنگ چسب متوجه فاز، نول و زوج مخابراتی آن میشوند. به این معنی که استفاده از رنگ قرمز روی سیم، ولتاژ بالای آن را نشان میدهد. همچنین قدرت چسبندگی این نوارهای رنگی با یکدیگر متفاوت است.
کاربردی ترین نوار چسب برق در بین افراد تکنسین رنگ مشکی است زیرا این چسب نشان دهنده کد خاصی نیست و اینکه در برابر اشعه ماورابنفش و نور مستقیم آفتاب مقاوم میباشد.
موارد مهم هنگام انتخاب نوار چسب برقی
هنگام انتخاب این محصول باید به موارد زیر دقت نمود:
- کشش نوار چسب
- درجه چسبندگی چسب
- مقاومت چسب
- استحکام چسب
- سهولت چسب
عوامل تاثیر گذار بر روی کیفیت چسب
اگرچه کیفیت نوار چسب و قیمت آن در ایران و سایر کشورها باهم متفاوت است اما عوامل مانند فشار فیزیکی، تغییرات شدید دما و قرار گرفتن در مقابل نور خرشید بر روی کیفیت این محصول تاثیر بالایی دارد. ذکر این نکته لازم است که نوار چسب برقی تا 5 سال قبل از اینکه تجزیه شوند کارایی خوب قابل قبولی دارند.
کاربرد نوار چسب برقی
در ابتدای مقاله ذکر شد که کاربرد چسب برق اتصال سیمهای برق و عایق نمودن آنها است. در واقع با پیچاندن سیمهای برق به یکدیگر و روکش نمودن آنها با کمک چسب برق به راحتی میتوان آنها را متصل و عایق نمود.
از سوی دیگر به دلیل قئرت چسبندگی بالای این چسب نه تنها در کارهای برقی و سیم کشی بلکه برای مصارف گوناگون دیگری که نیازمند به چسبیدن یا پوشیده شدن هستند قابل استفاده میباشد.
می توان گفت عمده ترین کاربرد نوار چسب برق شامل موارد زیر است:
- برق کشی خودرو
- سیم کشی پروژههای ساختمانی
- سیم کشی و برق رسانی به صنایع و دستگاهای صنعتی
- عایق کردن سطوح
- پوشاندن سطوح مختلف
- لوله کشی و اتصال موقت لوله
- اتصال لوله پلی امید و پی وی سی
مزایای استفاده از نوار چسب برق
چسبندگی بسیار زیاد
از مهم ترین مزایای این چسب نوار برق که موجب کاربرد بسیار بالای آن در کارهای گوناگون شده است میتوان به چسب بندگی فوق العاده آن اشاره کرد. با این وجود بعد از چسب نمودن برای باز کردن آن به ماده حلال نیاز نبوده و با کمک قیچی میتوانید آن را پاره نمایید.
جلوگیری از برق گرفتگی
از دیگر مزایای چسب برق میتوان به رنگهای متنوع برای ولتاژهای مختلف اشاره کرد. با کمک این رنگها برق کار متوجه نوع سیم و اتصال آن شده و از برق گرفتگی جلوگیری میکند.
تحمل حرارت بالا
لنت برق میتواند درجه حرارت بسیار بالا را تحمل کند. در نتیجه با بالا رفتن ولتاژ سیم و گرم شدن آنها؛ امکان آتش سوزی به حداقل میرسد.
تنوع محصولات
از آنجایی که این چسب برق با طول و عرضهای متنوع در بازار وجود دارد میتوان از آن برای مصارف گوناگون استفاده نمود.
بهترین چسب برق
برای شناسایی بهترین چسب برق باید به معیارهای مختلفی توجه کنید که شامل موارد زیر میشود:
- مقاومت بالا در برابر سوراخ و سایش: از آنجایی که چسب برق در محیطهای باز و بسته مورد استفاده قرار میگیرد ضد آب و مقاوم بودن آن در برابرآب و از دست ندادن چسبندگی موید بهترین بودن آن است.
- عملکرد در ولتاژ بالا: چسب برق خوب باید در برابر ولتاژ بالا مقاوم بوده و عملکرد خوبی داشته باشد.
- مقاومت در دمای زیاد: چسبهای برق اغلب در شرایط معمولی مقاوم بوده و کاربردی هستند اما بهترین نوع چسب برق باید بتواند در دمای بالا نیز مقاومت کرده و چسبندگی خود را حفظ کند.
- قابلیت کشسانی بالا: خاصیت کشسانی به نوار چسب این امکان را میدهد که به آسانی دور سیم برق پیچیده شود و در صورت کشیدگی پاره نشود. در چسب نواری برق معمولی این خاصیت وجود نداشته و با اندگی کشیدگی چسب پاره میشود.
چگونه از چسب برق استفاده کنیم؟
لنت برق را میتوان با برش داد. جنس اصلی آن پلاستیک بوده در نتیجه خاصیت کشسانی دارد به همین دلیل قابل استفاده است. البته دقت کنید که حین کار چسب را بیش از حد نکشید چون ممکن است پاره شود.
در حقیقت برای استفاده از آن کافی است چسب را روی سیمهای پیچیده شده قرار داد و دایره وار آن را دور سیمها پیچید بعد از پوشیده شدن و عایق نمودن سیم با کمک قیچی چسب را برش دهید.
بهترین برند چسب برق
در این قسمت از مقاله شما را با بهترین برند چسب برق آشنا میکنیم.
چسب برق رکو (reco)
این شرکت سال 1974 در کشور تایوان فعالیت خود را شروع کرد. سابقه این برند به بیش از 100 سال میرسد و در این مدت انواع چسب برق صنعتی را تولید نموده و در دسته بهترین برند چسب برق قرار گرفته است.
چسب برق پارس شعاع توس
پارس شعاع توس یکی از برترین برندهای معتبرایرانی است که در استان خراسان فعالیت میکند. این برند نه تنها تولید کننده نوار چسب برق است بلکه انواع لامپ led و فلورسنت را با بهترین و برترین کیفیت تولید میکند.
چسب برق سینا (کیهان)
این برند ایرانی در سال 1365 فعالیت خود را غاز کرد.چسب برق تولید شده توسط کمپانی کیهان یکی از با کیفیت ترین چسب برقهای موجود در بازار است.
چسب برق دیاموند
کمپانی دیاموند در استان تهران فعالیت میکند. چسبهای وارداتی این برند کیفیت مناسب و قابل قبولی دارند.
چسب برق جک اسمیت
چسب برق جک اسمیت یک برند چینی است که ارزان قیمت بوده و اغلب برای مصارف خانگی و کارهای غیر حساس مناسب است.
چسب برق ساکا
با وزن 60 گرم تولید شده و برای عایق بندی سیم برق، کارهای الکتریکی و الکترونیکی کاربرد دارد.
چسب برق واندر سینا
از بهترین برندهای ایرانی که 200 گرم وزن دارد و در صنعت برق، بسته بندی و پلاستیک مورد استفاده قرار میگیرد.
چسب برق رازی، دلتا، استورم، داتیس، تایگر،پوکا، تیپ من، تری ام، پرشین از دیگر برندهای معتبر و شناخته شده چسب نواری برق در بازار ایران هستند.
انواع رنگ چسب
رنگ چسب برق نشان دهنده کاربرد متفاوت آن است و به افراد کمک میکند که با کمک رنگ نوع سیم را تشخیص داده و نکات ایمنی را رعایت کند.
- مشکی: کاربردی ترین نوع چسب نواری و مناسب برای ولتاژ پایین و فاز دوم
- قهوه ای: مناسب برای ولتاژ پایین و فاز اول (A)
- قرمز: مناسب برای ولتاژهای بالا مانند 415 ولت و برق 3 فاز
- آبی: مناسب برای ولتاژ پایین مثل 230 ولت و پوسته خنثی
- زرد: مناسب برای سیمهای 110 ولت و پوسته
- نارنجی: بیشترین کاربرد آن در ایالات متحده بوده و مناسب برای ابزارهای باغبانی
- سفید: مناسب برای ولتاژ پایین و فاز دوم
- خاکستری: مناسب برای ولتاژ پایین و فاز سوم
- صورتی و سبز نیز از دیگر رنگهای چسب برق نواری هستند.
چسب برق پهن چیست؟
چسب برق در عرضهای متفاوت تولید میشود. چسب برق پهن در مقایسه با دیگر چسبها پهنای بیشتری دارد که در حدود 50 میلی متر میباشد. ضخامت این نوار چسب 0.13 است. کاربردی ترین رنگ آن مشکی بوده و به علت ضخامت بالا اغلب برای آب بندی مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین مانند دیگر مدلهای چسب در برابر تنش مکانیکی، حرارت بالا و نور خورشید مقاوم است.
قیمت چسب برق چقدره؟
قیمت چسب برق به عوامل مهمی بستگی دارد مانند اندازه، کیفیت مواد اولیه، رنگ، برند تولید کننده، وارداتی یا خارجی بودن و ...
هرچقدر کیفیت مواد اولیه در ساخت چسب با کیفیت تر باشد به همان میزان قیمت آن بالاتر میرود. در واقع پارامتر مهمی که روی قیمت این محصول تاثیر دارد ماده به کار رفته در آن است.
برند تولید کننده از دیگر موارد مهمی است که بر روی قیمت چسب تاثیر مستقیم دارد. برندهای شناخته شده و معتبر در مقایسه با برندهای نا آشنا چسبهای برق را با قیمت بالاتر عرضه میکنند.
در کنار این موارد وارداتی یا خارجی بودن چسب برق نیز موجب تغییر و اختلاف در قیمتها میشود. در واقع هزینه تولید این محصول در داخل و خارج ایران با یکدیگر متفاوت است.
رنگ بندی چسب برق نیز از دیگر عوامل مهمی است که روی قیمت آن تاثیر دارد.
عامل دیگری که بر روی قیمت محصولات از جمله نوار چسب برقی تاثیر دارد نوسانات اقتصادی بازار است. در واقع با توجه به شرایط کنونی کشور و افزایش قیمت دلار شاهد افزایش قیمت روزانه تمام کالاها از جمله انواع چسب برق هستیم به همین دلیل بهتر است برای کسب اطلاع از قیمت به روز شده این محصولات به سایتهای اینترنتی فروش چسب برق یا فروشگاهای عرضه لوازم الکتریکی مراجعه نمایید.
نکاتی برای خرید چسب برق
برای خرید چسب برق بهتر است به برند سازنده، کشور تولید کننده، کیفیت چسب، طول و عرض چسب و ... دقت کنید و با توجه به نیازی که دارید اقدام به خرید نمایید.
جهت خرید این کالای کاربردی روشهای متعددی وجود دارد که مهمترین آنها خرید حضوری و یا خرید آنلاین است. این
امروزه خرید آنلاین یکی از رایج ترین روشهای خرید میباشد. در این روش با استفاده از گوشی موبایل میتوانید انواع چسب برق تولید شده توسط برندهای ایرانی و خارجی را مشاهده، با توجه به نیازی که دارید چسب برق را سفارش داده و در کمترین زمان آن را درب منزل دریافت نمایید.
روش دیگر خرید حضوری است که با مراجعه فیزیکی به نزدیکترین فروشگاه عرضه لوازم الکتریکی میتوانید چسب برقهای متعدد با رنگ و سایز متنوع را از نزدیک مشاهده و آنها را لمس کنید. سپس با توجه به نیاز و کاربرد چسب خرید خود را انجام دهید.
برای خرید چسب برق عمده نیز میتوان از دو روش بالا استفاده نمود و یا اینکه به کارخانه تولید کننده مراجعه کنید و خرید را مستقم و بدون واسطه انجام دهید. خرید عمده چسب برق از نظر قیمتی نیز به صرفه است.
سخن پایانی
چسب برق یک نوار چسب باریک از جنس پلاستیک است که روی یک حلقه مقوایی پیچیده شده و برای اتصال سیم برق، عایق بندی و ... مورد استفاده قرار میگیرد. این چسب برق در سایزهای متنوع از 15 میلی متر تا 50 میلی متر و در رنگهای مختلف سبز، مشکی، قرمز، زرد و ... تولید و به بازار عرضه میشود. قیمت این محصول با توجه به عوامل مختلف متفاوت بوده و برای خرید آن میتوانید به روش حضوری و یا غیر حضوری اقدام کنید.
امیدواریم خواندن این مقاله برای شما مفید بوده باشد. انتقادات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.