فیلتر محصولات
تولید کننده
نوع سرسیم
سایز
جنس محصول
فیلتر محصولات

سرسیم

انواع سرسیم در مدل، سایز و برند های مختلف

سرسیم یا کابلشو به قطعات فلزی گفته می‌شود که در سیم کشی‌ها و ادوات الکتریکی استفاده می‌شوند.

این وسیله کاربردی دارای انواع بسیار متفاوت و مدل‌های فراوانی اند که با توجه به کاربرد آنها ممکن است دارای خواص ظاهری و و فنی متفاوتی باشند.

در ساخت سرسیم عموماً از فلزهای برنج، مس، فسفر برنز و در مواردی طلا استفاده می‌شود. وجه مشترک تمامی این فلزات مقاومت الکتریکی و گرمایی کم و خاصیت فنریت و ارتجاعی مناسب است. ممکن است از فلزات دیگری مانند اهن یا استیل نیز استفاده شود.

امروزه در برقکشی ساختمان ها برای اتصال قابل اطمینان یک سیم در سلول یک ترمینال از انواع سرسیم و وایرشو روکش دار استفاده می شود و برای اتصال دو کابل یا سیم به یکدیگر، یا اتصال یک کابل یا سیم به یک هادی دیگر از سر سیم های روکش دار استفاده می گردد.

برای دریافت لیست قیمت عمده و مشاوره سرسیم با ما در ارتباط باشید 55545-360-021

از مزایای استفاده از وایرشو نسبت به سایر لوازم جانبی برقی می توان نصب سریع و قابل اطمینان ، عدم نیاز به استفاده از چسب برق ، ایمنی بالا به دلیل روکش عایق در وایرشو، و دیگر موارد مشابه می توان نام برد. نحوه ی استفاده به این صورت است که قسمت عایق آن بر روی قسمت عایق سیم و قسمت هادی آن بر روی قسمت برهنه سیم قرار می گیرد و به وسیله ابزار پرس مناسب با در نظر گرفتن سایز وایر شو در محل نصب پرس می شود تا اتصالی مطمئن برقرار شود. برای برقراری ارتباط میان وای شو و ترمینال کافی است قسمت هادی (رسانای برق) را در سلول مد نظر در ترمینال پیچ نمایید.

سرسیم برنجی

کاربرد

  • به طور کلی هر جایی که از سیم استفاده شده باشد می‌توان ردی از سر سیم یا کابلشوها پیدا کرد.
  • عمده استفاده سرسیم در تابلوهای برق، سیم کشی خودرو و وسایل نقلیه، و ساختمان های مسکونی کامپیوترها و به طور کلی موارد الکتریکی و الکترونیکی کاربرد دارند.
  • عمده مشاهده سرسیم‌ها در زندگی روزمره در سوکت‌ های برقی است.

سرسیم‌ها دارای انواع بسیار متفاوت و مدل‌های فراوانی اند که با توجه به کاربرد آنها ممکن است دارای خواص ظاهری و و فنی متفاوتی باشند.

در ساخت سرسیم عموماً از فلزهای برنج (آلیاژ) برنج، مس و فسفر و در مواردی طلا استفاده می‌شود. وجه مشترک تمامی این فلزات مقاومت الکتریکی و گرمایی کم و خاصیت فنریت و ارتجاعی مناسب است. ممکن است از فلزات دیگری مانند اهن یا استیل نیز استفاده شود.

در کارهای الکتریکی و وابسته به برق، قطعاتی وجود دارند که استفاده از آن‌ها موجب افزایش ایمنی و سلامت اتصالات و همچنین تکنسین‌های برق می‌شود و عدم به کارگیری آن‌ها می‌تواند آسیب زا باشد. یکی از این لوازم که ظاهر کوچکی نیز دارد سرسیم است.

سرسیم چیست؟

سر سیم قطعه از جنس فلز می‌باشد که در سیم کشی‌ها و کارهای الکتریکی برای اتصال سریع و مطمئن قابل استفاده است. به این صورت که قسمت عایق آن بر روی بخش‌ هادی سیم قرار گرفته و اتصال مداوم را ایجاد می‌کند. می‌توان گفت در هر مکانی که سیم کشی انجام شده باشد، سرسیم نیز وجود دارد.

به سرسیم‌ها وایرشو یا کابلشو نیز گفته می‌شود که تفاوت بسیار کوچکی با یکدیگر دارند. سرسیم وایرشو را براساس سایز سیم طراحی می‌کنند و هرکدام رنگ مخصوص به خود را دارند. درایران این رنگبندی بر اساس استاندارد din آلمان انجام می‌شود. قسمت سیم گیر کابلشو در 4 سایز تولید می‌شود اما در ایران فقط سه سایز آن موجود هستند. سایزها را بر اساس نوع رنگ مشخص می‌نمایند. رنگ قرمز برای سیم 1 و 1.5، رنگ آبی برای سیم 2.5 و رنگ زرد برای سیم 4 و 6 قابل استفاده است.

انواع سر سیم

این قطعات کوچک اما کاربردی در مدل‌های گوناگون تولید شده و از نظر فنی و ظاهری با یکدیگر متفاوت هستند. سرسیم یا وایرشو را از جنس مس، آلومینیوم و برنج می‌سازند. سرسیم مسی برای کابل و سیم مسی و سرسیم آلومینیومی برای کابل و سیم آلومینیوم کاربرد دارند.

از سرسیم یا کابلشو معمولا برای استاندارد بستن کابل و سیم، در پریز، ترمینال، کنتاکتور، کلید و... استفاده می‌کنند. بر روی سر سیم‌ها علائمی مانند قطر سوراخ، مقطه‌ هادی و شرکت سازنده حک شده است. انواع این محصول عبارت است از:

سرسیم کابلشو

سر سیم کابلشو بیشتر برای تابلوی فشار قوی، سیم کشی خودروهای سنگین و سبک و غیره کاربرد دارد.

سرسیم وایرشو

سرسیم وایرشو برای اتصال سیم‌های افشان به ترمینال کاربرد دارد. در واقع سیم‌های افشان از رشته‌های مسی متعدد تولید شده و احتمال پراکندگی آن‌ها حین کار زیاد است. به همین علت برای جلوگیری از این اتفاق و ایجاد اتصال محکم از نوع وایرشو استفاده می‌کنند.

تفاوت سرسیم با کابلشو

  • تفاوت سرسیم و سرسیم کابلشو در نحوه ایجاد اتصال بین قطعه و سیم همان سیم گیر است.
  • در سرسیم عادی سیم به کمک دو شاخک به سیم گیر وصل شده و در جای خود ثابت می‌ماند.
  • در سرسیم کابلشو سیم درون فضای توخالی و استوانه ای شکل قرار گرفته و کابلشو روی آن پرس می‌شود.

انواع اتصال کابلشو

در واقع کار کابلشوها ثابت و محکم نگه داشتن سیم در جای خود است. سرسیم‌ها انواع مختلف داشته و با یک اسم مشخص معرفی می‌شوند:

  • کابلشو پرسی
  • سرسیم لحیمی
  • کابلشو پیچی
  • کابلشو آلومینیومی
  • کابلشو مسی

کابلشو پرسی

این نوع کابلشو در مقایسه با دیگر سر سیم‌ها پرکاربرد تر است و اغلب برای سیم‌های افشان مورد استفاده قرار می‌گیرد. همان طور که از نام آن‌ها مشخص است کابل یا سیم درون سرسیم قرار گرفته و سپس روی آن پرس خواهد شد. بسیار مستحکم و بادوام است و توانایی تحمل وزن زیادی از کابل و سیم افشان را دارد. هنگام خرید کابلشو پرسی باید به قطر سیم دقت نمایید.

سرسیم لحیمی

از دیگر مدل‌های کابلشو نوع لحیمی آن است. . همان طور که معلوم است سیم و کابل از طریق لحیم کاری به هم متصل می‌شوند. برای افزایش ایمنی و اتصال مناسب هنگام لحیم کاری باید از سیم لحیم مناسب و مخصوص استفاده نمود و مانع از حبس هوا بین کابل و کابلشو در جریان کار شد. کابلشو لحیمی کیفیت و قدرت قابل قبولی داشته و بیشتر کاربرد صنعتی دارد.

کابلشو پیچی

نوع پیچی از دیگر مدل‌های کابلشو است که اتصال به وسیله 2 عدد پیچ ایجاد می‌شود. این سرسیم را براساس استاندارد iec ساخته و پرسی نمی باشد.

کابلشو مسی

همان طور که از نامش مشخص است از یک لوله مسی بدون شکاف با درجه خلوص99.5 درصد تولید می‌شود و دارای استاندارد din 46235 می‌باشد. پس از پرس هیچ گونه درز و شکافی روی آن به وجود نمی آید. این نوع کابلشو انواع مختلفی دارد که عبارتند از:

  • مسی دو سوراخه
  • مسی استاندارد
  • مسی زاویه دار
  • مسی پیچی
  • مسی چهار سوراخ

بی‌متال: زمانی که محل اتصال و‌هادی از یک جنس نباشند برای جلوگیری از خوردگی باید از کابلشو بیمتال استفاده نمود.

کاربرد سرسیم چیست؟

از این محصول در موارد زیر استفاده می‌شود:

  • اتصال صحیح سیم و کابل
  • سربندی الکتروموتور ترمینال‌ها
  • حفظ ایمنی و ممانعت از قطع اتصال
  • اتصال رشته‌ های کابل به شینه مسی
  • کاهش قطر کابل در یک مکان

آشنایی با انواع سرسیم

  • وایرشو 
  • دو شاخ
  • گرد
  • کولری
  • سوزنی
  • برنجی
  • کابلشو
  • موف
  • مادگی
  • وایرشو

سرسیم وایرشو

سرسیم وایرشو به دو نوع تکی و دوبل تقسیم میشود و برای سیم های افشان کاربرد دارد.

سرسیم وایرشو تکی بدون روکش

اصولا روکش دار است اما در برخی کارها از نوع بدون روکش آن نیز استفاده می‌کنند. سرسیم وایرشو تکی روکش دار دو قسمت است. یک قسمت را از پلاستیک PVC و قسمت دیگر را از فلزمس 99 درصد که در برابر حرارت مقاوم است، می‌سازند.

این سرسیم از نظر ظاهری مانند یک لوله است. جهت استفاده از وایرشو باید ابتدا سیم را به اندازه یک تا 2 سانتی متر لخت نموده و سپس وارد وایرشو نمود. در ادامه با استفاده از پرس وایرشو آن را ثابت کرد. این کار اتصال فیزیکی محکم و ایمن را بین وایرشو و سیم ایجاد می‌کند.

 این سرسیم بیشتر داخل کلید و پریز و ترمینال‌ها کاربرد دارد.

سر سیم وایرشو دوبل بدون روکش

در وایرشو دوبل، قسمت پلاستیکی مانند مخروط است. قسمت فلزی آن را نیز به همین شکل طراحی کرده اند و دو سیم هم اندازه به طور همزمان درون آن جای می‌گیرند. سپس با استفاده از پرس وایرشو به صورت ناگسستنی به هم پرس می‌شوند.

در وایرشو روکش دار قسمت پلاستیکی وجود ندارد و قسمت فلزی در اختیار تکنسین‌ها قرار می‌گیرد. وایرشور روکش دار فقط به صورت تکی تولید می‌شود.

سرسیم گرد (حلقوی)

سرسیم گرد جهت اتصال درست و محکم سیم یا کابل به پیچ‌هادی کاربرد دارد. جهت نصب این سرسیم باید مهره یا پیچ ترمینال کامل باز شود و سرسیم داخل آن قرار بگیرید. سپس پیچ را در جای خود سفت می‌کنند. سرسیم گرد برای ترمینال‌هایی مناسب می‌باشد که مهره باز شده اما پیچ ثابت است از جمله ترمینال‌های که روی الکتروموتور وجود دارند. 

سرسیم دو شاخ

از سرسیم دو شاخ جهت اتصال سیم به پیچ‌هادی استفاده می‌کنند. جهت نصب این مدل دوشاخ نیازی به باز کردن پیچ نیست بلکه با شل کردن پیچ می‌توان سیم را زیر آن قرار داد و سپس پیچ را سفت نمود. سرسیم دو شاخ اغلب برای زیر ترمینال‌ها کاربرد دارد. 

سر سیم سوزنی

سرسیم سوزنی همانند وایرشو است و عملا کارایی آن را دارد. تنها تفاوت این کابلشو با وایرشو این است که در انتهای سر سیم سوزنی، سیم گیر وجود دارد و‌هادی در زیر سیم گیر پرس می‌شود اما در وایرشو سیم درون لوله فلزی قرار می‌گیرد.

بیشترین کاربرد سرسیم سوزنی زیر ترمینال صنعتی است. زیرا در تابلو صنعتی میزان جریان عبوری از سیم بالا بوده و سرسیم سوزنی به علت ضخامت بیشتری که نسبت به وایرشو دارد می‌تواند جریان بیشتری را عبور دهد.

سرسیم کولری

سرسیم کولری در دسته ی کابلشوهای سوکتی قرار می‌گیرد و در مکان‌هایی قابلیت نصب دارد که نری آن موجود باشد. به این صورت که با یک فشار کوچک مانند کشو، به نری کولر وصل شده و یک اتصال همیشگی یا موقتی را ایجاد می‌کند. از آنجایی که نصب آسانی دارد، جداسازی آن نیز راحت بوده و به طور مکرر می‌توان اتصال را ایجاد یا قطع نمود.

سیم گیر سرسیم کولری مانند یک قیف روکش دار است و در ساخت آن از آلیاژ برنج استفاده می‌کنند. زیرا این آلیاژ بر خلاف مس، خاصیت فنری داشته و با استفاده مداوم شل نشده و نشتی ایجاد نمی شود

سوکت سرسیم کولری از 4 سایز متفاوت تولید شده و در بازار ایران وجود دارند. آن‌ها را اغلب با نام‌های تلفنی، کولری، دینامی و متوسط می‌شناسند.

سرسیم برنجی

از نامش کاملا مشخص است که از آلیاژ برنج ساخته می‌شود. بیشترین کاربرد آن در زمینه تولید لوازم خانگی می‌باشد. زیرا برای استفاده از این لوازم نیازی به جریان مصرفی بالا نیست. از آن جایی که سر سیم برنجی به هزینه کمتری نسبت به مس نیاز دارد برای ساخت انواع کابلشو قابل استفاده است به طوری که شامل انوا کابلشو دو شاخ گرد سوزنی کولری و موف می‌شود. سیم گیر این کابلشو بدون عایق است و هنگام قرار دادن سیم‌ها باید دقت نمود.

سرسیم آلومینیومی

کابلشو آلومینیومی نیز جهت اتصال ایمن و مطمئن بین سیم‌هادی و محل اتصال کاربرد دارد. این نوع سر سیم انعطاف پذیر است. 

سرسیم مادگی

نوع مادگی از جنس برنج است و روی سیم نصب می‌شود و با یک فشار کوچک وارد سر سیم نری شده و اتصال را برقرار می‌کند.

سرسیم رابط

سر سیم رابط از دیگر کابلشوهایی است که برای اتصال انواع سیم برق کاربرد دارد. 

مزیت ‌های استفاده از سرسیم

  • عدم استفاده از چسب برق
  • اتصال مطمئن سیم به ترمینال
  • بالا رفتن ایمنی به علت عایق کاری سیم
  • بالارفتن سرعت کار
  • قیمت مناسب و مقرون به صرفه
  • علت استفاده از کابلشو

کاربردها

  • استفاده در تابلو برق
  • سیم کشی وسایل نقلیه
  • لوازم خانگی

قیمت سرسیم چقدره؟

سر سیم‌ قطعه ای بسیار کوچک اما کاربردی است که در تمام سیم کشی‌ها حضور دارند و انتخاب نوع مناسب آن‌ها برای اتصال صحیح سیم از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا یک انتخاب نادرست موجب قطع اتصال خواهد شد. قیمت نیز از نظر جنس، سایز، نوع کاربرد و عوامل متعدد دیگری با هم متفاوت هستند.

سر سیم ساخته شده از مس نسبت به نوع برنجی گران تر است. همچنین سایزهای مختلف کابلشوها از نطر قیمتی با یکدیگر متفاوت هستند. اگرچه این قطعات نقش بسیار مهمی در حفظ امنیت دستگاه‌های برقی دارند اما قیمت آن‌ها بسیار مناسب و به صرفه می‌باشد. در واقع به علت قیمت پایین و مناسبی که دارد بهتر است نوع مرغوب، مقاوم و با کیفیت را خریداری نموده و از یک اتصال صحیح و بی نقص مطوئن باشید.

نکاتی برای خرید

سر سیم ‌ها اگرچه لوازم بسیار ساده ای هستند اما نقش بسیار چشم گیری در حفظ امنیت قطعات برقی و سیم کشی‌های ساختمان دارد برای خرید کابلشو باید به جنس، کیفیت، سایز، کاربرد، دوام، دامنه ولتاژ کابل و برند آن دقت کنید. زیرا انتخاب نادرست موجب می‌شود که سیم‌ها به طور مناسب به یکدیگر وصل نشده و اتصالی ایجاد کند. 

یکدست و صاف بودن کابلشو بدون هیچ گونه پلیسه اضافی نشان از کیفیت آن دارد. همچنین اگر طول لوله سرسیم زیاد باشد به معنای مرغوبیت آن است. ضخامت سر سیم از دیگر مواردی می‌باشد که هنگام خرید باید مورد توجه قرار دهید. زیرا ضخامت مناسب می‌تواند جریان الکتریکی قابل قبولی برقرار کند و مانع از قطع اتصال و خرابی شود. برخورداری از استاندارد سرسیم din نیز برای انتخاب کابلشو از جمله مواردی است که اهمیت بالایی دارد.

اگر قصد خرید کابلشو و سر سیم عمده و یا تکی را دارید بهتر است به نمایندگی‌های معتبر برند مراجعه کرده و یا به صورت اینترنتی انواع وب سایت‌های قابل اعتمادی را که در زمینه فروش سرسیم عمده فعالیت دارند جستجو کنید. سپس خرید خود را تکمیل منمایید.از مزایای خرید اینترنتی مشاهده انواع سرسیم تولید شده توسط برندهای مختلف، مشاهده سایزهای گوناگون، وجود تخفیفات، مطالعه مشخصات سرسیم و همچنین آگاهی از نظرات دیگر کاربران است.

جمع بندی

سرسیم، وایرشو یا کابلشو ابزارهای بسیار مهمی هستند که برای ایجاد اتصال محکم و قابل اعتماد بین‌هادی و سیم کاربرد دارند. از نطر انواع ، سایز، جنس و برند تولید کننده با یکدیگر متفاوت هستند. ما در این مقاله شما را با انواع این کالا، مشخصات و مزایای آن‌ها آشنا کردیم و امیدواریم مطالعه آن مفید واقع شود. منتظر دریافت دیدگاه‌ها و نظرات شما هستیم.

ادامه مطلب نمایش کمتر

خانه

تماس با ما

اطلاعات تماس

92 555 360 - 021

45 555 360 - 021

فروش: داخلی 1

پیگیری سفارش: داخلی 2

شنبه تا چهارشنبه: 9:00 - 18:00

پنجشنبه: 9:00 - 14:00

 support@bazari.org

تمـاس در شبکه های اجتماعی: 417 82 92 0902

تهران - ميدان امام خمينی - خیابان امیرکبیر - ناظم الاطباء جنوبی - نبش کوچه ناهید - پلاک 61 - واحد 1   
کدپستی: 1115663514


آدرس گوگل مپ بازاری
آدرس ویز بازاری
آدرس نشان بازاری
آدرس بلد بازاری

فیلتر

تماس با ما

اطلاعات تماس

92 555 360 - 021

45 555 360 - 021

فروش: داخلی 1

پیگیری سفارش: داخلی 2

شنبه تا چهارشنبه: 9:00 - 18:00

پنجشنبه: 9:00 - 14:00

 support@bazari.org

تمـاس در شبکه های اجتماعی: 417 82 92 0902

تهران - ميدان امام خمينی - خیابان امیرکبیر - ناظم الاطباء جنوبی - نبش کوچه ناهید - پلاک 61 - واحد 1   
کدپستی: 1115663514


آدرس گوگل مپ بازاری
آدرس ویز بازاری
آدرس نشان بازاری
آدرس بلد بازاری

فهرست