بست کمربندی در مجله بازاری
بست کمربندی پلاستیکی
زیر شاخهها
بست کمربندی پلاستیکی
(مدت مطالعه ۸ دقیقه)
بست کمربندی یا بست زیپی که به آن بست کمری هم میگویند، از جنس پلاستیک است و برای مهار انواع کابل، سیم و موارد دیگر استفاده میشود. این نوع از بستهای سبک و قابل حمل برای تاسیسات و تجهیزات الکتریکی بیشترین کاربرد را دارد. این محصول اغلب از مواد پلاستیکی مقاوم و یا فلزی ساخته میشود که دارای مکانیسم قفل است و به عنوان یک نگهدارنده استفاده میشود. در ادامه این مطلب تجهیزات بازاری بیشتر به معرفی بست زیپی پلاستیکی و کاربردهای آن میپردازیم.
بست کمربندی چیست
بست کمربندی وسیله بسیار کاربردی است که برای جمع نمودن، بستن، دسته بندی و سفت کردن اجسام به کاربرده می شود. این بست ها قابلیت های دسته بندی اجسام و اشیاء زیادی را دارند اما همان طور که گفتیم بیشترین استفاده آن ها مربوط به الکتریک و برق است.
از آنجایی که استفاده از بست کمربندی خیلی راحت است و همچنین جای بسیار کمی را اشغال می کند در بین افرادی که کارهای فنی انجام می دهند طرفداران زیادی دارد. ضمن این که این وسیله پر کاربرد از پلاستیک فشرده ساخته شده و از مقاومت بالایی برخوردار است..
این استحکام به اندازه ایی است که در صورت استفاده از بست کمربندی دیگر نمی توان آن را باز کرده و مجدد استفاده نمود، بلکه قطعا باید با کمک ابزار تیز مانند چاقو یا قیچی آن را برید. در نتیجه بلا استفاده می شود. همچنین از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است از بست کمربندی یا زیپی می توان علاوه بر کارهای برقی برای لیبل گذاری مصارف خانگی، بستن دست زندانیان، اتصال لوازم نیز لستفاده نمود همچنین برای بستن لوله های خرطومی از بست کمری که طول زیادی دارند نیز کمک می گیرند.
تاریخچه تولید بست کمربندی
بست کمربندی برای اولین بار توسط شرکت الکتریکی توماس و بتس، در سال ۱۹۵۸ تحت نام تجاری Ty-Rap اختراع شد. در ابتدا آنها برای مهار سیم هواپیما طراحی شده بودند. در طرح اصلی از یک دندانه فلزی استفاده میشد، و هنوز هم قابل تولید هستند. طراحیهای تولیدکنندگان بعداً به طرحهای پلاستیکی تغییر کرد.
برند های بست کمربندی
- بست کمربندی MST (ساخت ایران - با ضمانت)
- بست کمربندی Y.Y (ساخت تایوان)
- بست کمربندی NSS (ساخت چین)
- بست کمربندی FMI (ساخت چین)
- بست کمربندی فروزش (ساخت ایران)
- بست کمربندی CBC (ساخت ایران)
- بست کمربندی ولتی مکس (ساخت تایوان)
- بست کمربندی ake (ساخت تایوان)
- بست کمربندی اکوتای (ساخت ایران)
- ...
بست کمربندی پلاستیکی چیست؟
بست زیپی به نحوی طراحی شده است تا از آن برای بستن، بستهبندی و نگهداشتن کابل و سیم استفاده شود. همه صنعتگران و کسانی که با تجهیزات صنعتی و الکترونیکی در ارتباط هستند، با نام بست کمری آشنایی کامل دارند.
برای دریافت لیست قیمت عمده بست کمربندی با ما در ارتباط باشید 55545-360-021
چرا به بست کمربندی نیاز دارید؟
همه ما برای انجام امور کاری و روزانه به وسایل سبک، کم حجم و آسان نیاز داریم. از سوی دیگر این محصولات اگر ارزان هم باشند که دیگر کارمان سادهتر میشود. بست پلاستیکی کمربندی از جمله ابزارهای کار است که برای متصل کردن، بستن، جمع کردن و نظمدهی کاربرد دارد.
به طور کلی مزیت استفاده از این بستهای زیپی عبارت است از:
- مرتب کردن کابلهای برق و دستهبندی آنها
- امکان کدبندی کابلها با استفاده از بستهای رنگی پلاستیکی
- برای بستهبندی سریع و آسان
- ارزان بودن
- مقاومت بالا در برابر پوسیدگی و اشعه مضر آفتاب
- مقاومت بالا در برابر خوردگی و سایش
- مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی و اسیدی
- برای اینکه بستهای زیپی مقاومت بالاتری داشته باشند، بهتر است آنها را در دمای متعادل و خشک نگهداری کنید.
هدف از خرید بست کمربندی چیست؟
از بست پلاستیکی کمربندی برای موارد زیر استفاده میشود:
- مرتب نگهداشتن کابل و جلوگیری از گره خوردن آنها به یکدیگر
- جلوگیری از بههم ریختگی و مرتب کردن محیط
- صرفهجویی در فضای دستگاه یا پانل
- ایجاد امنیت و جلوگیری از خطر اتصالی در اثر برخورد سیمها به یکدیگر.
قیمت بست کمربندی چقدر است؟
با توجه به متنوع بودن انواع بست زیپی و موادی که برای ساخت این محصول استفاده میشود، قیمت متفاوتی دارد. همچنین برندهای زیادی در زمینه تامین بستهای مورد نیاز صنعتگران فعالیت دارند. قیمت هر برند هم با توجه به هزینه تولید و کیفیت محصول متفاوت است.
یکی دیگر از معیارهای تعیین قیمت بست پلاستیکی سایز محصول است. برای مثال شما بست 10 سانتیمتری را با قیمت ارزانتری نسبت به بستهای 20 سانتیمتری تهیه میکنید. از سوی دیگر نوسان قیمت ارز هم در تعیین قیمت این محصول موثر است و نمیتوان یک قاعده کلی برای آن تعیین کرد.
بست زیپی چگونه کار میکند؟
بست کمربندی پلاستیکی درست مثل یک کمربند مقاوم عمل میکند. در انتهای آن یک سگک قرار دارد و شاخک آن باید از سوراخ سکگ عبور کند و سپس کشیده شود. در اغلب بستهای پلاستیکی، بند از یک سر عبور میکند که یک زبانه انعطافپذیر است و بعد از کشیده شدن دیگه قابل بازگشت نیست. زیرا زبانه بر روی دندانههای بند میلغزد و اگر بخواهید بست را حتی با فشار باز کنید، دندانهها اجازه حرکت را به بند نمیدهد. در واقع دندانهها همچون محافظ در داخل سکگ قرار میگیرد و حرکت نمیکند.
با این حساب وقتی بست زیپی پلاستیکی را به دور کابل، سیم و یا هر وسیله دیگری میبندید و بند را از سگک عبور میدهید، حتی با سختترین فشار هم قابل باز شدن نیست. برای باز کردن بست پلاستیکی باید از یک چاقو یا قیچی تیز استفاده کنید تا آن را برش بزنید.
انواع بست پلاستیکی موجود در بازار
بست کمری انواع مختلفی دارد که از جنس پلاستیک و یا فلز ساخته میشود. بست های کمربندی پلاستیکی نیز بنا به کاربرد، خود به دو گروه تقسیم می شوند:
بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۶ (پلی آمید ۶۶)
این نوع بست کمربندی پلاستیکی برای استفاده در مصارف عمومی، اما محیطهای بسته و به دور از آفتاب مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع بست ها در مقابل اشعه ماوراء بنفش (UV) مقاوم نبوده و در اثر تابش طولانی مدت اشعه خورشید دچار پوسیدگی می شوند. بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۶، عمدتا دارای رنگ طبیعی پلی آمید ۶۶ (متمایل به رنگ سفید) می باشد، اما رنگ های دیگر نیز بنا به درخواست قابل ارائه است.
بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۴ (پلی آمید ۴۶)
این نوع بست کمربندی پلاستیکی در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV) مقاوم است و می تواند مدت زمان طولانی در معرض اشعه خورشید قرار گرفته و مقاومت داشته باشد. از این رو، استفاده از این بست کمرنبدی در محیط های باز توصیه می گردد. این نوع بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۴ و دارای رنگ مشکی می باشد
برخی از رایجترین بستهای موجود در بازار عبارتند از:
بستهای کمربندی استاندارد
یکی از انواع بست کمری پلاستیکی به صورت یک تکه است که قفل هم روی همان قرار گرفته است. این نوع از بستهای پلاستیکی رایجترین نوع بست در بازار هستند و فقط برای یک بار استفاده کاربرد دارند. بستهای استاندارد بین 14 تا 360 میلیمتر هستند و حلقه آنها هم تحمل وزن بین 88 تا 144 کیلوگرم را دارد. عرض بستهای استاندارد متفاوت است و در رنگهای متنوعی هم تولید میشوند که متناسب با نیاز خود میتوانید خریداری کنید.
بست کمر کمربندی پلاستیکی رها شدنی
نوع دیگری از بستهای زیپی موجود در بازار به صورت رها شدنی تهیه میشوند. این نوع بستها هم یکبار مصرف نیستند و میتوانید آنها را باز کرده و مجددا استفاده کنید. برای مثال اگر قصد داشته باشید تعداد سیمهای بیشتری را وارد دایره بست کنید، میتوان آن را باز کرده و تعداد سیمهای جدید را بیشتر کرد.
بستهای پلاستیکی رهاشدنی از یک دکمه یا اهرم درست شدهاند و میتوانند 20 کیلوگرم وزن را تحمل کنند. این نوع از بست کمربندی به رنگهای متنوعی تولید میشوند. برای مثال برای کارهای باغبانی میتوانید از بستهای سبز رنگ استفاده کنید.
بست پلاستیکی سر نصب شده
برای اینکه بتوانید بستههای کابل را با استفاده از یک پیچ به راحتی ببندید، بست کمربندی سرنصبشده را به شما پیشنهاد میدهیم. در این نوع از بست زیپی یک پیچ در بالای سر آن نصب شده است که از آن میتوانید برای هر کاری استفاده کنید. این نوع بست با استفاده از نایلون 6.6 و در 5 سایز متنوع ساخته شده است. از آن میتوانید برای صنعت الکترونیک و نصب تلویزیون استفاده کنید.
از ویژگیهای بست کمبرندی پلاستیکی میتوان به تحمل وزن از 20 تا 60 کیلوگرم اشاره کنیم. همچنین دارای رنگهای متنوعی است که برحسب نیاز خود میتوانید از آن استفاده کنید. البته برای کارهایی بیرونی که در معرض نور آفتاب قرار میگیرد، رنگ سیاه را به شما پیشنهاد میدهیم که مقاومت بیشتری در مقابل اشعه UV دارد.
بست کمربندی پلاستیکی سوار فشار
این نوع بست یک دستگاه نصب داخلی محسوب میشود که میتواند کابل و تجهیزات صنعتی را ثابت نگهدارد. در این نوع بست باید قسمت سوار بست را در سوراخ ببرید و بکشید. سپس بست در جای خودش قفل می شود. این نوع بست پلاستیکی قدرت تحمل 22 کیلوگرم را دارد و در طول 6 تا 8 در بازار موجود است.
بست کمربندی پلاستیکی سوار فشار به دو صورت (بالدار و بدون بال) طراحی شده است. اگر فضای نصب بست کم است، از نوع بدون بال استفاده کنید.
کاربرد بست برای چیست؟
از بست کمربندی در موارد زیر استفاده میشود:
استفاده در صنعت هوافضا
یکی از کاربردهای انواع بست زیپی پلاستیکی برای صنعت هواپیماست. در هواپیماها به طور متوسط از 124 مایل کابل استفاده میشود. از سوی دیگر برای دسته بندی کابلها استفاده بست ضروری است. از آنجایی که فضای قرار گرفتن کابل در هواپیما کم است، از بستهای مینیاتوری استفاده میشود. بست کمربندی سوار فشار بهترین گزینه برای هواپیماست که در برابر گرما هم مقاومت بالایی دارد.
استفاده برای خودروها
یکی دیگر از کاربردهای بست کمربندی پلاستیکی استفاده برای خودرو است. این محصول بیشتر در قسمت زیر کاپوت استفاده میشود. همچنین در خودروهای قدیمی برای نصب قالپاق روی رینگ از بست پلاستیکی استفاده میشود. بست کمربندی سوار فشار که از نایلون 6.6 تهیه میشود و در برابر حرارت مقاوم بالایی دارد، برای خودروها استفاده میشود. همچنین بست کمربندی استاندارد هم برای خودرو کاربرد دارد.
استفاده از بست زیپی پلاستیکی برای ساخت تجهیزات
در قطعات ژنراتور صنعتی و اجزای HVAC ارتعاشاعات زیادی اتفاق میافتد. برای ثابت نگهداشتن این قطعات و جلوگیری از ارتعاش در این مواقع استفاده از بست کمربندی پلاستیکی ضرورت دارد. بستهای استاندارد که در برابر آب و هوای متنوع مقاوم هستند، برای ساخت تجهیزات کاربرد بیشتری دارند. همچنین در برابر آب و هوای سرد هم مقاوم هستند.
سایر کاربردهای بستهای زیپی
انواع بست کمربندی پلاستیکی کاربرد دیگری هم دارد که عبارتند از:
- ایمن کردن کابل کشی برق به قفسه در سیستم های شبکه و سینی کابل.
- ایمن کردن و بسته بندی سیم کشی در تجهیزات برق، تابلو برق و تابلوهای کنترل.
- ایجاد اطمینان بیشتر در زمان لوله کشی و کانال های برق.
- استفاده برای موارد پزشکی، صنعتی و DIY.
سایز بست کمربندی
بست کمربندی با سایزهای مختلفی تولید و به بازار عرضه میشود سایز های استاندارد به شرح زیر است:
- 10*2.5
- 15*2.5
- 120*2.5
- 15*3.6
- 20*3.6
- 25*3.6
- 30*3.6
- 37*3.6
- 20*4.8
- 25*4.8
- 30*4.8
- 37*4.8
- 43*4.8
- 50*4.8
- 30*7.6
- 37*7.6
- 53*7.6
روشهای افزایش طول عمر بست کمربندی
اگرچه بست کمربندی را از فلز و پلاستیک میسازند. اما با گذشت زمان امکان پوسیدگی و سایش آنها وجود دارد. با رعایت نکات زیر میتوان این روند سایشی را طولانی تر نمود:
- عدم نگهداری از بست کمربندی در دمای بسیار پایین ویا بسیار بالا
- نگهداری از بست در بستههای خلا هوا
- عدم قرار دادن آنها در معرض نور مستقیم خورشید
- جلوگیری از قرار گرفتن بست در معرض مواد شیمیایی و اسیدی
قیمت بست کمربندی
قیمت بست کمربندی به عوامل مهمی بستگی دارد مانند جنس بست، سایز بست کمربندی، کیفت مواد اولیه، برند سازنده، نوع بست و ...
به این معنی که بستهای فلزی از بست کمربندی پلاستیکی قیمت بیشتری دارد. همچنین بست کمربندی که توسط برندهای معتبر و شناخته شده تولید میشود در مقایسه با برندهای دیگر قیمت بالاتری را به خود اختصاص داده است. همچنین از دیگر عواملی که تاثیر بسیاری بر روی قیمت بست کمربندی دارد سایز آن است. به این صورت که بستهای کمربندی با سایز بزرگ، گران تر از بستهایی با ابعاد کوچک میباشند. با توجه به این موارد باید گفت که قیمت بستهای کمربندی نیازمند توجه به موارد بالا است.
در کنار این موارد عوامل مهم دیگری بر روی قیمت بست کمربندی تاثیر دارد. در واقع با توجه به شرایط کشور، نوسانات اقتصادی و افزایش قیمت دلار شاهد افزایش قیمت این کالا مانند دیگر محصولات هستیم. در نتیجه پیشنهاد میکنیم جهت آگاهی از قیمت این محصولات به نمایندگیهای معتبری که در این زمینه فعالیت میکنند مراجعه نموده و یا وب سایت فروشگاهای آنلاین را بررسی کنید.
خرید بست کمربندی
در خرید بست کمربندی باید به نوع بست، کاربرد و بودجه ی که دراختیار دارید، توجه داشته باشید. همچنین در ادامه باید جنس بست، برند تولید کننده، سایز، تعداد مورد نیاز، کیفیت و قیمت آن را مدنظربگیرید. در واقع برای دسته بندی و بستن کابل و سیم، خرید بست کمربندی میتواند یک انتخاب ایده آل باشد.
خرید بست کمربندی را با روشهای مختلفی میتوان انجا داد که مهم ترین آنها خرید اینترنتی و خرید حضوری است.
در خرید اینترنتی که رایج ترین روش خرید است با دسترسی به گوشی یا رایانه ی متصل به اینترنت میتوانید بست کمربندی را در گوگل جست و جو کنید. در کمتر از چند ثانیه انواع بست کمربندی با سایزهای متفاوت روی صفحه نمایش گوشی شما ظاهر شده و بعد از مشاهده محصول، به آسانی میتوانید کالای موردنظر را سفارش داده، در کمترین زمان آن را درب منزل تحویل بگیرید.
نتیجه گیری
بست های کمربندی پلاستیکی، همانند دیگر محصولاتی که از پلی آمید ساخته شده اند، نسبت به شرایط محیطی حساس و تاثیر پذیر هستند. بنابر این باید در محیط خشک و خنک انبارش شوند. این محصولات در کیسه های خاء شده بسته بندی شده و ضروری است تا قبل از زمان استفاده در این نوع بسته بندی نگهداری شوند. بهترین زمان مصرف بست کمربندی پلاستیکی بعد از باز کردن بسته بندی خاء، ۳۰ روز می باشد.
هرچند ممکن است نصب بست های کمربندی به نظر آسان برسد، اما انجام این کار با دست خالی می تواند منجر به فشار زیاد و غیر استاندارد روی سیم و کابل شود و همچنین بدنه و نوک بست کمربندی به دست فرد نصب کننده آسیب وارد کند. از این رو، ابزارهای حرفه ای جهت نصب انواع بست کمربندی می تواند به نصب مناسب و راحت بست های کمربندی کمک کند و همچنین از نصب با فشار بیش از حد بست به سیم، کابل، لوله، یا شیلنگ جلوگیری کند. این موضوع در نگاه نخست شاید زیاد پر اهمیت به نظر نرسد، اما فشار زیاد بست به سیم یا کابل، به خصوص در سیم ها و کابل های مخابراتی، می تواند به روکش کابل صدمه جدی وارد کند و بر روی سیگنال ارسالی سیم و کابل تاثیر منفی بگذارد. با ابزارهای نصب حرفه ای بست کمربندی، می توان نصب سریع، ایمن، و حرفه ای را با کمترین زحمت فرد نصب کننده تضمین، و همچنین از وارد شدن آسیب احتمالی به دست فرد نصب کننده در صورت نصب با دست خالی جلوگیری کرد